Den här grytan (eller soppa borde man kanske kalla den) är en av våra favoriter, Den är enkel, snabb och supergod. Receptet har vi fån början hittat i Metro, och därefter har vi modifierat efter tycke och smak.
Det här behöver du för 4 portioner
- 2 zucchinier
- 1 stor fänkål
- 1 röd paprika
- 20 soltorkade tomater
- 3 tomater
- 2 msk grönsaksfond
- 1 tsk sambal oelek
- 80 g salami
- 100 g svarta kalamataoliver
- 250 g halloumi
- olivolja
- ev. basilika för garnering
Gör så här
Skiva och tärna grovt zucchini, fänkål, paprika, tomat och salami. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs zucchini, fänkål och paprika. Slå på 1,5 liter vatten, grönsaksfond, tomat, salami, sambal oelek och oliver. Låt puttra ca 10 minuter. Skiva och lägg i halloumi. Garnera eventuellt med basilika. Servera med bröd. Detta är verkligen en riktigt god gryta eller soppa!
Leena säger:
Det låter gott och lätt ser det verkligen ut att vara.
Passar bra att testa nu när vi är ute på en liten minisemester.
En hel vecka ska vi vara ute och åka, är så mysigt fast det är kallt ute. Har ett planerat stopp, hos vår husbilshandlare på måndag men annars far vi omkring som vi brukar det näsan pekar.
Trevlig helg;)
23 oktober 2010 — 19:26
ulrika säger:
âh vad smarrig och enkelt, den mâste jag testa nu i veckan!! kram
24 oktober 2010 — 7:54
Anders och Birgitta säger:
Det ser smarrigt ut! Det ska vi försöka prova på, här i Spanien finns det ju gott om fina grönsaker.
24 oktober 2010 — 10:20
Bangkok Info säger:
Smarrig gryta. Som omväxling till ris och kyckling skulle det inte sitta helt fel med en het medelhavsgryta.
24 oktober 2010 — 10:47
Carola - Bahamasblogg säger:
Inspirerande med lite medelhavsmat! Jag måste prova grytan men jag har letat sambal oelek här förut och det verkar vara omöjligt att hitta. Men jag ska prova iallafall. Trevlig blogg med intressanta ämnen.
24 oktober 2010 — 20:05
Ferferi i Paris/Göteborg säger:
Vad gott och nyttigt det där lät! Måste säga att det där med att koka halloumi var något väldigt nytt för mig! Smälter den då eller hur blir den?
24 oktober 2010 — 20:56
admin säger:
Leena, härligt med minisemester! Visst är det mysigt att komma ut med husbilen fast det är kallt. Vi har planerat att åka ut med husbilen nästa helg.
Carolia, roligt att du tittade förbi och att du gillar vår blogg! Visst kan det vara svårt att hitta alla kryddor man vill ha ibland beroende på var man befinner sig. I värst fall får man väl improvisera lite…
😉
Ferferi, ja halloumin smälter ihop lite grand och blir mer som små oformliga bollar, men det är riktigt gott i grytan!
24 oktober 2010 — 22:16
agnes i Lund säger:
Tänkte rädda måndagen med din gryta. Men: ska det verkligen vara 1,5 liter vatten?
24 oktober 2010 — 22:37
admin säger:
Agnes, ja, det ska faktiskt vara så mycket vatten, om man gör fyra portioner…
25 oktober 2010 — 14:48
Junitjej säger:
Det ser ju riktigt gott ut!!
Svar: Fickparkeringar brukar jag undvika. Jag går hellre fler hundra meter längre än att trixa in min bil i en liten ficka.
25 oktober 2010 — 21:00
Elisabeth säger:
Har precis kopierat receptet, så jag kommer att prova er favorit. Tack!
25 oktober 2010 — 22:22
Ferferi i Paris/Göteborg säger:
Åh oformliga bollar lät ju bara mumsigt!
25 oktober 2010 — 22:57
Camilla säger:
Mmm, ser gott ut! Kanske jag ska försöka komma till skott och prova det här receptet 😀
26 oktober 2010 — 19:25
Karin säger:
Både ser gott ut och låter gott!
Verkar ju dessutom enkelt att göra.
Perfekt ju!
26 oktober 2010 — 21:01
Ama de casa säger:
Ser jättegott ut, och enkelt!
Tyvärr har vi lite svårt att få tag i Haloumi här…
31 oktober 2010 — 19:00
Inger och Ingemar säger:
Det verkar gott! Tack för receptet! Fina grönsaker finns det ju gott om här söderut och halloumi har jag med.
Ha det gott på era fortsatta vinterutflykter!
04 oktober 2011 — 21:36