San Vito Lo Capo ligger på utstickande udde på västra Sicilien, strax norr om Trapani. Här finns vacker natur i form av dramatiska berg och fina stränder. Byn är liten men charmig och på den ”stora” gatan finns gott om restauranger, barer, butiker och flanerande turister.
Den stora gatan i centrum mynnar direkt ut i stranden och på dagen ser man människor på byns gator i badkläder med något tunt plagg ovanpå. På kvällarna klär folk upp sig lite som man gör i Italien – trevligt om man jämför med Sverige!
Innehållsförteckning
Resan till San Vito Lo Capo, Sicilien
Efter att vi åkt av färjan och kommit till Palermo tidigt på morgonen, så valde vi att inte stanna i staden. Vi fick ett tips att stanna i närheten av Palermo, men det var bara sopor överallt så vi valde att åka vidare.
Castellammare del Golfo
Vi passerade vackra platser på vägen men det går inte att stanna överallt för då kommer vi aldrig hem … Lyckotanke!
Camping i San vito lo Capo
Strax intill byn ligger flera campingar, och vi har tagit in på en av dem. Det finns också gott om parkeringsplatser för husbilar där man kan övernatta.
Middag på restaurang
Det har tagit lång tid att få igång vårt kylskåp efter avstängningen på färjan (man får inte ha gasolen påkopplad) och vi har inte alltför mycket hemma. Igår valde vi att för en gångs skull äta ute. Att äta fisk eller kött (segundo piatto) i Italien är dyrt och ganska trist eftersom den ensamma köttbiten/fisken aldrig kombineras med några goda såser eller liknande. Om man vill komplettera med pommes frites och grönsaker börjar det bli riktigt dyrt.
Pizza … för sista gången på länge
För första gången på fem (!) år valde vi att beställa en pizza. Huah, nu dröjer det nog fem år till nästa gång igen! Efter bara några tuggor kom den där tunga svullna känslan i magen. Inte var pizzan speciellt god heller: liten och tjock med massor av ost och väldigt lite av den valda fyllningen (tonfisk och lök). Nej, det här med pizza begriper vi inte alls!
Sorry, Italien … I den här delen av Sicilien borde man kanske prova couscous istället. Det verkar det finnas gott om!
No post found!
Marie säger:
Det borde vara brottsligt att servera dålig, tjock pizza i Italien, skäms på dom! Ja, Italien är ju inget budgetland riktigt, framför allt inte under denna säsong antar jag. Kolhydraternas förlovade land dessutom…gnocchi med gräddsås och tryffel…mums!
28 juli 2015 — 12:09
BP säger:
Kan inte låta bli att sucka och instämma här. De sämsta pizzorna jag ätit var just i pizzans ursprungsland Italien. Att det är svindyrt där visste jag iofs. Däremot gillade jag deras otroligt stora Fliorentina steaks med sallad och bröd till. Men det kan man ju inte äta varje dag heller.
Hoppas att ni hittar en bra supermarket så att ni kan bunkra upp med något gott.
PS. Eftersom ni ju har husbil och står på campingplatser kan jag rekommendera skräckdeckaren ”Himmelstrand” av John Ajvide Lindqvist. Peter kommer att älska den… tror jag. Den är totalt grym. DS.
28 juli 2015 — 12:55
Anonym säger:
”halvkall uppslevad spagetti med små konstiga bläckfiskbitar” och nu en totalt misslyckad pizza. I Italien. Kan dom verkligen spela fotboll där eller……..
Skärpning Italien!
28 juli 2015 — 14:38
Monica säger:
Det är en blandad bild ni ger. Stämmer med i och för sig vår ringa erfarenhet av Italien. Röra, hetsig trafik , neutral eller blase behandling från servicepersonal ( om man jämför med vårt artiga och serviceminded Provence) och framförallt det märkliga ni beskriver: inga goda pizzor. Vi äter det lite oftare än ni, både i Sverige och i Frankrike och upplever att franska pizzor är jättegoda. Tunna, lagom med ost och med riklig och kreativ fyllning. Lämnar man majoriteten av pizzabotten och kanterna som jag gör som är glutenkänslig blir man klart mätt på det övriga. Häromdagen åt jag en med tomat, champinjoner, lök, vitlök, skinka, tre sorters ost, basilika och ett ägg. Inte fel mat alls för 9 euro.
Hoppas ni kan bunkra lite vettigt framöver, vi gjorde en raid igår och eftersom det regnar i Bretagne blir det idag stora matlagardagen med blomkålsmos, kokt potatis, kokta ägg, guacamole, lök och tomstsallad, typ allt som sen är lätt och nkelt att kombinera med ost, skinka, korv, fisk och bara plocka fram. Vi äter nog ute än ni men inte så dyrt och vi är ju inte ute ett helt år heller som ni. Hur lång tid planerar ni att vara i Italien?
28 juli 2015 — 15:15
Åsa säger:
Åh , ni måste ha haft otur med pizzan! Jag har i alla fall ätit himmelska pizzor i Italien!
28 juli 2015 — 16:52
Anonym säger:
Trodde jag redan hade lämnat den här kommentaren, men det hade jag visst inte.
Först ”halvkall uppslevad spagetti med små konstiga bläckfiskbitar” och nu en totalt misslyckad pizza. I Italien. Jag undrar om dom kan spela fotboll där eller……………….
Skärpning Italien!
28 juli 2015 — 18:07
Steve säger:
Trodde jag redan lämnat den här kommentaren, men det hade jag visst inte.
Först ”halvkall uppslevad spagetti med små konstiga bläckfiskbitar” och nu en totalt misslyckad pizza. I Italien. Jag undrar om dom kan spela fotboll där eller……………….
Skärpning Italien!
28 juli 2015 — 18:08
Matts Torebring säger:
Pizza i pizzabagarnas hemland och det var inte gott, det var märkligt. Det kan dock finnas tio pizzabagare i en by, men bara en är duktig pizzabagare. Vi åt lövtunna, jättegoda pizzor i Frankrike, fem gånger på fyra veckor. Jag älskar pizza, men inte Birgitta, men de franska pizzorna, gillade även Birgitta.
28 juli 2015 — 19:03
admin säger:
Marie, ja haha, eller hur? Jag tror inte ens att jag smakat tryffel, låter intressant!
BP, visst är det lustigt att man inte får bra pizza här!? När det gäller John Ajvide Lindqvist så är det jag dom läser honom, inte Peter. Vi läser alltid olika, haha. Jag har läst ALLT av honom – ääälskar! 🙂
Monica, vi kan stanna i upp till fyra veckor på Sicilien, men kanske blir det kortare. Peter ville prova kite-surfing här, men det kanske inte går med hans onda knä…. Ja, visst ger vi kanske en blandad bild. Vi både gillar och inte gillar Italien. Hittills tycker vi bäst om Sardinien samt Gardasjön. Vi har också ätit en massa plock idag – betydligt godare än pizzan igår! 😉
Åsa, är det sant? Var har du hittat dem? Vi har ätit pizza en gång i Italien förut och då fick vi pizza med burkchpinjoner. Besvikna den gången också…
Steve, de första kommentarerna skrev du som anonym. Då måste jag godkänna dem först. Ja, visst undrar man!!??
Matts, jag provar ju inte pizza så ofta, men när jag provar blir jag oftast besviken 🙁
28 juli 2015 — 21:26
Alexandra säger:
Här i Neapel hittar man smarriga pizzor. 😉 Det är ju härifrån pizzan verkligen kommer och här är den faktiskt annorlunda jämfört med de vi ätit på andra ställen i Italien. Väldigt tunna och gräddade i riktigt hög värme bara några minuter.
Å på svar vad jag inte riktigt gillar i Italien är att det känns ganska smutsigt, både Rom och Neapel och sen att allt känns så rörigt. Men samtidigt är det ju röran som gör det hela charmigt. Men man blir lite matt liksom…. 🙂
28 juli 2015 — 21:44
admin säger:
Alexandra, de pizzorna du beskriver låter definitivt godare! Kanske är det i Neapel man ska äta dem!? Jag kan förstå vad du menar med smutsigt och rörigt. Ja, det kan vara charmigt, men också påfrestande. Här på Sicilien funkar sophanteringen dåligt, vilket är trist. Men Trapani var en fin stad!
28 juli 2015 — 22:12