Då var det fredag igen och dags för ”Happy Friday”. Det här ÄR verkligen en Happy Friday för oss, för ikväll är det dags för ett av årets allra största events för resebloggare: Nordic Travel Blog Summer party. Vi berättar förstås mer så snart vi hinner! Så länge kan vi berätta om förra helgens ostronfrossa och om veckans tidningsreportage.
Innehållsförteckning
Ostron till middag
Gillar du ostron? Vi älskar skaldjur, men ostron är nog det som tagit mest tid för oss att lära oss att äta. Peter blev förtjust i det ganska snabbt, men jag (Helena) har fått ”öva” lite mer, haha.
Jag håller med om att den där salta havssmaken är helt fantastisk. Konsistensen är ju liiiite besvärlig, men det går bättre för varje gång! Smaken blir allra bäst när den får lite extra sting tycker jag, med hjälp av några droppar citron eller pyttelite sambal oelek.
Hur öppnar man ostron?
Första gången vi skulle öppna ostron själva stod vi på en ställplats i Cancale (ostronens mecka!) i Bretagne på Frankrikes västkust. Jag försökte googla, men vi hade sååå dåligt internet, och utan instruktioner blir det lätt fel och lite blodspillan … Den här gången gick det bättre! Man håller fast ostronet (gärna med en handduk) och för in en kniv i ”gångjärnet” – sedan vickar man tills ostronet öppnar sig.
Veckans reportage
Den här veckan har vi också varit med i ett reportage i bilagan Inriktning, som distribuerades med Aftonbladet det 12 juni.
Travel blog Party, Brunch och sillunch
Ikväll är det alltså dags för det stora Nordic Travel Blog Summer party. Runt 100 bloggare ska träffas på Sheraton i Stockholm för festligheter med mat och vin, föreläsningar (bland annat med Peter!) och prisutdelningar. Spännande!
Dagen efter (imorgon alltså) är vi bjudna på brunch och sillunch nästan samtidigt, vilket kommer bli svårt rent logistiskt. Vi (som är lite väl optimistiska ibland) trodde att vi skulle hinna båda, men nu när brunchen är senarelagd ser det svårt ut … Vi hoppas kunna ansluta till våra grannars trevliga sillunch lite senare!
Grattis till vinnaren av helikoptertur
Sist men inte minst säger vi stort GRATTIS till Jacob Ode som har vunnit en helikoptertur över Stockholm, i tävlingen som vi arrangerade i samarbete med Upplevelsepresent.se. Vinnaren har meddelats per e-post.
Din tur!
Nu hoppas jag att alla vill hjälpa till att lyfta fram allt positivt från veckan inför helgen! Vad har varit mest positivt under din vecka (stort eller litet)?
Missade du förra Happy Friday? Läs Intensiv vecka med intervju och podd
Fantasy Dining säger:
Jag Älskar ostron! Kul att äntligen få träffa er ikväll)
16 juni 2017 — 8:19
Helena säger:
Åh, vad kul att du kommer! Ja jättekul att få träffas, till slut! 🙂
16 juni 2017 — 11:36
Nils-Åke Hansson säger:
ostron vist har jag smakat. Positiva är att vi är ute på en semester (pensionär) trip i södra Sverige Öland och så mer.
16 juni 2017 — 8:28
Helena säger:
Det låter sååå härligt att vara ute på rull! 🙂
16 juni 2017 — 11:37
Ama de casa säger:
Jag äter ostron med lite skräckblandad förtjusning, och Anders älskar dom. Fast helst ska dom inmundigas med andra skaldjur på en plateu i Frankrike – då känns dom som bäst. Omgivningen gör väl sitt, kan tänka 🙂
Veckan har varit full med glädjeämnen (och en och annan borg…) då vi äntligen är ute och campar igen! Ja, hotell-campar, alltså. Älskar att åka runt i detta fantastiska land som Spanien är 🙂
Ha det fint och hoppas ni hinner med all mat som ni har inplanerad 😀
16 juni 2017 — 8:39
Helena säger:
Det låter som att du har ungefär samma relation till ostron som jag, haha. Och det verkar vara en toppentur ni är ute på! 🙂
16 juni 2017 — 11:38
Åsa säger:
Ostron tycker jag är onödigt! Ha så kul på Travelgrejen, hoppas ni vinner något pris! Kul att Jacob vann en helikoptertur! /Åsa
16 juni 2017 — 8:46
Helena säger:
Onödigt, haha, det var också ett sätt att se på det … 😉 Och tack, vi rapporterar förstås från ”travelgrejen” 🙂
16 juni 2017 — 11:39
Ditte säger:
Visst blir det en trevlig kväll på Sheraton! Ska tänka på er och alla andra som är där. Hade jag varit hemma i Stockholm så had ejag också varit med. Önskar er en rolig kväll. Kul att få höra mer om eventet.
Ostron liksom skaldjur gillas, men några ostron räcker för min del och helst av allt helt ”färska” i Frankrike. Men goda är de var som. Och med champagne till….
Kul mer reportaget, gick inte läsa separat hos Afronblabdet via nätet.Ska givetvis läsa.
En bra vecka här i Spanien med hetta, vänner, god mat och dryck och en hel del studier inför kommande reseuppdrag.
Ha det gott!
16 juni 2017 — 9:15
Helena säger:
Synd att du inte kan vara med ikväll, men du har det säkert fint på annat håll! 🙂 Visst är ostron kanske allra finast i Frankrike, dessutom gör ju miljön sitt till!
16 juni 2017 — 11:40
Kors och Tvärs säger:
Ostron är mumsigt och helst med lite citron och vinäger.
Happy friday för mej blir stranden och bad i Medelhavet som håller 24-25 grader ?
Trevlig helg
16 juni 2017 — 9:52
Helena säger:
Åh, det låter härligt med Medelhavsvärme! Ha det fint!
16 juni 2017 — 11:41
Geddfish säger:
Stort grattis till vinnaren av helikopterturen, läste bidraget, det var briljant 😀
Lycka till på ert fredagskalajs 😀
Mitt roliga denna veckan är besöket i Vara igår och idag blir det sköna fötter 😀 – och så beställde jag en septemberresa i förrgår 😀 Wow.
Ha det fint 😀
16 juni 2017 — 10:21
Helena säger:
Det var ju inte vi som valde vinnaren, men jag håller med, riktigt bra formulerad motivering!! 🙂 Och det låter som att du har flera fina saker att glädjas åt denna vecka. Trevlig helg!
16 juni 2017 — 11:43
Anna, New York – My Bite of the Big Apple säger:
Ostron har jag ätit en gång och det var väl ingen hit. 🙂 Men kanske får prova smaksättning då. Tack för tipset!
Veckans bästa är nog all positiv feedback från mina kunder och på min New York-blogg. Och kanske kvällens event? Ses snart. 🙂
16 juni 2017 — 11:40
Helena säger:
Positiv feedback kan man leva länge på! Ska bli roligt att ses ikväll! 🙂
16 juni 2017 — 11:43
Anna, New York - My Bite of the Big Apple säger:
Ja, det ska verkligen bli kul, Helena! Nu glömde jag ju alldeles det ALLRA mest positiva denna vecka: att jag bokat en ny resa till New York. 🙂
16 juni 2017 — 12:47
Helena säger:
Härligt! När blir den resan av?
17 juni 2017 — 8:49
Micke säger:
Nån gång ska jag prova ostron…innan jag provade surströmming (iordninggjort på rätt sätt) så var jag skeptisk….men sen så 🙂
Ostron får det bli då nån dag då.
Ha det bäst.
16 juni 2017 — 12:15
Helena säger:
Jag har oxå provat surströmming en gång, men för mig räckte det med en gång … 😉 Men ostron är värt att prova! 🙂
17 juni 2017 — 8:50
Elisabeth säger:
Några ostron är gott ibland, men gärna tillsammans med andra skaldjur. Positiva för mig den här veckan har varit mina små barnbarn, som jag fått vara tillsammans med.
16 juni 2017 — 12:40
Helena säger:
Ja, jag gillar oxå att äta ostron tillsammans med andra skaldjur. Eller möjligtvis några få, som en liten förrätt. Mysigt med barnbarnen! 🙂
17 juni 2017 — 8:52
Ruth i Virginia säger:
Har försökt ostron EN gång. Trodde jag skulle spy;
kändes som en loska i halsen. Ingenting att riskera
fingrarna för. 🙂
För mej personligen har veckan varit helt OK,
en aning för hett för den här tiden på året, men
för övrigt inte så bra. Kanske du läst om en galen
man som sköt på Congressmän, som tränade baseball
tidigt i onsdags. En Trumphatare, som verkligen hatade.
Och så den där förfärliga branden i London. Det fick mej
nästan att gråta, när jag såg flammorna. Som om inte det vore
nog – en man i San Francisco, som blivit uppsagd från
jobbet, kom tillbaka och sköt fyra personer döda.
Jag lider av Weltschmerz – tyvärr. Får säja som advokaterna gör:
”Please, disregard the last statement.” Låtsas att jag aldrig
skrivit det.
Vet att ni kommer att få en jättetrevlig kväll på Sheraton.
Här blir det blir det voluntärjobb på ”mitt” loppis.
Ser alltid fram emot det. Det finns många ljuspunkter.
16 juni 2017 — 13:45
Helena säger:
När det gäller ostron är det ju helt enkelt tur att det är valfritt att äta 😉 Och ja, flera tråkiga nyheter i veckan. Branden i London berörde mig oxå väldigt illa. Har läst en hel del om den och det är verkligen sååå fruktansvärt. Dessutom så hemskt att människor som måste välja billigare boenden ska behöva riskera sitt liv! Så ska det inte behöva vara i ett välfärdssamhälle, mår verkligen dåligt över det! Volontärjobbet låter trevligt! I alla tunga nyheter viktigt att glädjas åt de vardagliga glädjeämnena tänker jag. Ha det fint!
17 juni 2017 — 8:57
Petra säger:
Älskar ostron och skaldjur i alla dess former 🙂
Ses ikväll!
/Petra
16 juni 2017 — 15:16
Helena säger:
Kul att ses igår kväll Petra! 🙂
17 juni 2017 — 8:58
Matts Torebring säger:
Jag har en gång plågat i mig ostron i sydöstra Frankrike. En gång och aldrig mera. Hu så hemskt!
16 juni 2017 — 19:20
Ruth i Virginia säger:
Håller med dej, Matts. EN gång är EN gång för mycket. 🙂
16 juni 2017 — 20:14
Helena säger:
Haha, Mats, tur att du inte ska behöva plåga i dig ostron fler gånger! 😉
17 juni 2017 — 8:59
Lena - gott för själen säger:
Men shit vad roligt, 100 bloggare! Ni kommer säkert få det toppenkul!
Det mest positiva tar jag ut lite i förskott. Det är att jag nu gått på semester en dryg vecka! Ska tillbringa 6 dagar ensam i en stuga i Idre. Eller, nja, jag kommer ju förstås inte att sitta i stugan hela tiden. Tänker mig vandringar, utflykter, terasshäng i solen mot en stugvägg. Ja, ni fattar. Kan knappt tänka mig nåt bättre en midsommarhelg (+några dagar)!
16 juni 2017 — 20:33
Helena säger:
Ja, bloggeventet var kul och det kommer vi förstås snart berätta om! Härligt med stugvistelsen! 🙂
17 juni 2017 — 9:00
BP säger:
Älskar ostron, men min man gör det inte. Har inte ätit dom i Frankrike utan åt i Florida. Mums säger jag bara:-)
Läste reportaget och börjar förstå varför ni har som mål att reka 150 campingplatser i Polen och Tjeckien. Jätteroligt projekt med guidade husbilsresor.
Hoppas ni har en toppenkväll idag och imorgon kan ni ju dela upp er om ni är i tidsnöd;-)
16 juni 2017 — 20:49
Helena säger:
Förstår ju att det inte är lika kul att äta ostron om man inte kan göra det tillsammans! Och ja, vi har som du förstår att litet ”projekt” i Polen och Tjeckien – får se hur det går! 😉
17 juni 2017 — 9:02