Meny Stäng

Världens äckligaste mat

I en artikel i Aftonbladet listas världens 10 äckligaste maträtter, hämtade från Lonely Planets bok ”Det extrema köket”. I dagens inlägg listar vi världens äckligaste maträtter enligt Aftonbladet, och  världens äckligaste maträtter enligt FREEDOMtravel.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Världens äckligaste maträtter

Följande lista på ”världens äckligaste maträtter” kommer från Aftonbladet. Inget av detta låter ju sådär riktigt lockande, men vem vet? Har du kanske provat någon av följande rätter?

  1. Knubbiga larver (Australien)
  2. Grillade tupp-testiklar (Afghanistan)
  3. Stingrocka (Malaysia och Singapore)
  4. Bräserad sjögurka (Kina)
  5. Grillad eller friterad skorpion (Kina och Thailand)
  6. Grishuvud (Kina)
  7. Marsvin (Peru)
  8. Krispiga gräshoppor (Mexiko)
  9. Blåsfisk
  10. Salivdrycken Chicha (härstammar från Inkariket)

FREEDOMtravels lista över äcklig mat

Vi har ju rest en del och har också träffat på en del underliga maträtter. Här har ni FREEDOMtravels lista över icke rekommenderade maträtter. Eller rättare sagt, att prova är ju alltid intressant, men det kan räcka med en väldigt liten smakbit.

  1. Kobrosk i sötsur sås (Kina)
  2. Surhaj (Island)
  3. Hästmjölk (Mongoliet)
  4. Hästmjölksbollar (Mongoliet)
  5. Grisfett (Ukraina)
  6. Fårtestiklar (Island)
  7. Fårhuvud med ögon (Island)
  8. Sjögurka (Kina)
  9. Valspäck (Färöarna)
  10. Inälvskorvar (Island)

Har du stött på någon konstig eller äcklig mat när du har varit ute och rest?

Mongolisk stäpp
Här kan man bli bjuden på hästmjölk …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev