Våra absoluta favoritmackor just nu är dessa goda tonfiskmackor. Idag gjorde vi dem till lunch. Vi fick inspirationen till dem när vi var på Malta, där just de här smakerna ofta serverades på macka. Sedan har vi anpassat dem lite till vad som passar här hemma.
Inspiration från Malta
När vi var på Malta beställde vi ofta tonfiskmackor till lunch. På mackorna brukade det förutom tonfisk finnas lök, oliver och kapris. Vilken god kombination! Ibland var det också smält ost överst. Mackorna serverades ofta med grönsallad och pommes frites.
Gör din egen tonfiskmacka så här
Vi har tagit med oss inspirationen hem, och brukar göra en variant som passar hemma. Vi brukar inte smälta ost över, men det kan man förstås ha om man vill. Man måste förstås inte servera med sallad och pommes frites heller. Vi brukar bara göra några mackor.
Rosta en skiva vitt bröd (eller ta ett gott ciabattabröd) och fyll brödet till brädden med tonfisk från burk, hackad gul lök, skivade gröna oliver och kapris. Droppa lite olivolja över. Supergott!
Jonas säger:
Den mackan både lät och såg mycket god ut.
Vi upplevde helt generellt inte att Frankrike var mycket dyrare än Sverige. Det vi tyckte hade blivit dyrare sedan vi var där för några år sedan var att motorvägarna hade blivit regält mycket dyrare.
08 maj 2010 — 16:03
M A R i E (Mandelström På Ärten) säger:
Åh vad gott. Smörgåsar kan verkligen vara ljuvligt smarrigt. =)
Önskar er en trevlig helg med.
Kram
08 maj 2010 — 16:11
Storebror säger:
Har säkert åkt 50 mil bil runt Hong Kong, Guangzhou och Shenzhen utan att se en husbil. Åk hit så blir ni säkert uppmärksammade. Eller kanske inte den kinesiska trafiken kanske man bäst undviker att köra i själv. I Hong Kong har man dessutom vänstertrafik.
Smörgåsar är något som man inte får alltför mycket av här. Åtminstone inte utanför jättedyra (ca 1000 SEK/HKD/RMB natten) ***** hotell.
Hälsningar från Hong Kongs flygplats där WiFi är gratis 🙂
08 maj 2010 — 17:40
Ingela säger:
God smörgås ser det ut som!! Ska prova någon gång när det är bråttom. önskar en trevlig lördagkväll (hos är det regn)
08 maj 2010 — 18:28
Kersti säger:
Det där verkar riktigt mumsigt kanske med ett vitt från Nya Zeeland???
08 maj 2010 — 19:04
admin säger:
Storebror, vad roligt att du hör av dig från Hong Kong! Mer gratis WiFi åt folket helt enkel!
😉
Hoppas att du haft det bra i Kina! Smörgåsar är väl inte deras specialitet direkt, men de brukar ju kunna fixa annat som är gott…!
Vi skulle faktiskt gärna åka till Kina med husbil! Men jag tror inte att vi vågar åka i den här bilen… Det får nog bli en lite mer terränggående husbil om vi ska ta oss genom Ryssland. Lite idéer har vi i alla fall
😉
Kersti, absolut, perfekt med nya zeeländskt vitt vin till!
😉
08 maj 2010 — 21:06
Marina säger:
Hej
Det ser väldigt gott med tonfisk på smörgås.
Men jag kan hoppa över själva oliverna.
Titta gärna in hos mig. Skriv gärna i min gästbok så jag kan hitta hit igen. Ni är välkomna.
Ha en bra dag.
Ska även passa på att önska er en trevlig vecka som kommer. Må så gott.
Vänliga hälsningar
09 maj 2010 — 19:05
Karin säger:
MUMS !!!
Inser att det var väldigt länge sedan jag åt gröna oliver.
Får ta och köpa hem en burk…
Sv. Ja, visst blir det knasigt med bilder ibland, men ta och kolla på tanten med väskan också ! – Den är riktigt rolig !
( Så får ni lära er att ta det lugnt i trafiken också… 😉 )
09 maj 2010 — 21:53
Pumita säger:
Det måste jag testa! Tycker jättemycket om alla de där ingredienserna. :p
09 maj 2010 — 22:07
Mini säger:
Den där mackan låter mums! Den ska jag prova att göra!
Hoppas att ni har det ”gött” i Götet!
Mini
14 maj 2010 — 18:21
Monica Gottberg säger:
Hej! Vilken intressant skrivning om sjöborre. Ligger på en strand på Lefkas o några killar som gör en gång ner i vattnet rensad från de största stenarna, de plockar även svarta sjöborrar med bara händerna. När det gäller krabba har jag hört att honkrabborna är bredare över stjärten ? o då är det större chans att de innehåller rom. Trevliga bilder av konsten att äta en krabba. Soliga Greklandshälsningar!// Monica Gottberg
23 juli 2019 — 10:58