Kyckling allt-i-ett! Den här kycklingrätten uppfyller de flesta krav man kan ha: enkel, god, festlig, nyttig och billig. Den kräver däremot lite tid i ugnen, så den passar bra till helgen. Receptet har vi från början hittat i boken ”Under valnötsträdet”, men kanske modifierat något. Riktigt god med en fetaoströra till.
Innehållsförteckning
Ingredienser till kycklingrätten
Här följer en lista på vad du behöver för att laga kyckling allt-i-ett.
- Stora kycklingklubbor (frysta eller färska)
- Rotfrukter, till exempel potatis och morötter
- Grönsaker, till exempel paprika, zicchini och rödlök
- Salt
- Peppar
- Örtkryddor
- Olivolja
Gör kycklingrätten så här
Smörj en ugnsform med olja. Lägg upp stora kycklingklubbor (frysta eller färska). Skär upp stora bitar av grönsaker (till exempel potatis, morötter, paprika, zucchini, rödlök) och lägg på plåten tillsammans med hela vitlökar och svarta oliver. Salta, peppra, ringla över olivolja och strö över örtkryddor. Ställ in i ugnen i ca 40-50 min.
Ingredienser till fetaoströram
- Ett paket fetaost (vanlig eller light)
- En burk crème fraiche (vanlig eller lätt)
- Salt
- Peppar
- Örtkryddor (färska eller torkade)
Gör fetaoströran så här
Mosa ett paket fetaost (light går bra) med en gaffel. Blanda med en burk lätt crème fraiche. Salta, peppra och blanda i örtkryddor (färska eller torkade).
Stattinskan säger:
Mmmmm, en rätt, helt i min smak 🙂
21 november 2010 — 11:45
Ingrid säger:
Det ser verkligen läckert ut!
Den där fetaoströran måste jag också testa, jag älskar fetaost och igår kväll gjorde jag stora bamsiga köttbullar fyllda med fetaost, så gott!!
21 november 2010 — 12:58
Svorskan säger:
Så enkelt och säkert jättegott!
Sv: Hahaha! Kan tänka mig amerikaner är blödiga när det gäller ”Rudolf”. Vi kanske borde vara det också? I och med att vi har renar nära oss från naturens sida så ser vi antagligen lite annorlunda på det.
21 november 2010 — 13:50
"Kakmonstret" säger:
Detta recept ska jag spara! Låter enkelt och gott! 🙂
//Christine
22 november 2010 — 3:17
Nikita Thywoman säger:
Mm, det där lät inte helt fel! Men vilka grader skall ugnen vara på?
🙂
22 november 2010 — 13:39
admin säger:
Nikita, vi brukar ha ugnen på ca 225 grader. Det kan nog ta lite olika lång tid i olika ugnar, så man får väl kika lite också…
22 november 2010 — 16:29
Camilla säger:
Yum, låter gott!!
23 november 2010 — 17:13