Det var inte bara vinet som var gott när vi ordnade vin provning hemma. Maten blev också väldigt lyckad! Vi har aldrig lagat rådjur förut, men det var inte så svårt och blev fantastiskt gott. Ett tips inför festmiddagen, när man tröttnat på fläskfilén och oxfilén, är att botanisera bland fågel och vilt.
Innehållsförteckning
Förberedelser
Vi köpte rådjursfilén på Lulles fågel & vilt och blev väldigt sugna på att prova fler saker ur deras spännande sortiment! Här kommer bilder på menyn från igår.
Första förrätten
Gåslevermousse på smörstekt brödskiva, äppelsås och kokta äppelklyftor, serverades tillsammans med ungerskt tokajvin. Det här blev fantastiskt gott. Frukt och tokajvin passar verkligen till gåslever.
Andra förrätten
Chèvresallad med avocado och pinjenötter, på en bädd av ruccolasallad. Den här förrätten är alltid god, och dessutom enkel att göra.
Huvudrätt
Rådjursfilé med potatiskaka och ugnsbakade rotfrukter. Serverades med svart vinbärsgelé och en sås på grädde, viltfond och enbär. Rådjursfilén var underbart mör och god och tillbehören passade väldigt bra.
Efterrätt
Pannacotta med färska hallon och blåbär, serverades med ett portvin: Smith Woudhouse 2004. Pannacotta är alltid gott, och praktiskt när man ska ha gäster eftersom man kan laga den dagen innan.
Ann Solander säger:
Mmm vad gott det ser ut 🙂
23 januari 2011 — 16:47
Robin & Alexandra säger:
Vilken underbar kväll, fantasiskt!
Vi kommer nog aldrig att få uppleva sådana fina viner under samma tillfälle igen, verkligen ett ”once in a life time” tillfälle!
Vad ska man nu äta dagen efter när man fått sådan mat? Helt otroligt! :O
Gåslevermouss blev ju även en extra bra upplevelse för mig (Robin) då det är bland det godaste jag ätit!
Vi är nästan avundsjuka på oss själva att vi fått uppleva detta.
Skulle vi få en önskan just nu så skulle det vara en doggy bag med maten från igår! 😀
Tackar återigen så hemskt mycket!
Många pussar och kramar från oss!
23 januari 2011 — 17:45
Ama de casa säger:
Jösses vad gott det där såg ut!
När vi var i Costa Rica dog ju min laptop, vi misstänkte att det berodde på fukten. Nu är det risk att det händer igen – dräggel fulla tangentbordet, typ 🙂
23 januari 2011 — 20:04
Ninnie säger:
Mmm, det där ser ju helt fantastiskt gott ut! Och så den där pannacottan på slutet…den måste smakat perfekt efter allt det goda…!
23 januari 2011 — 23:50
Anders och Birgitta säger:
Huvudrätten såg verkligen läcker ut, även om jag föredrar råddjur som lever.
24 januari 2011 — 10:01
Alexandra säger:
Ni verkar ha bjudit på en helt fantastisk vinprovning och middag. 🙂
Och maten. Åh så gott det ser ut.
24 januari 2011 — 11:23
Resedrömmen säger:
Campingorganisationer satsar på husbilar. Det är väl en nyhet som kanske intresserar er!? Kolla länken för info.
scr.se/Press/Pressmeddelande-2/Nordiska-campingorganisationer-satsar-pa-husbilar-/
24 januari 2011 — 17:53
admin säger:
Robin & Alexandra, roligt att ni uppskattade middagen, det gjorde vi också! Vi kommer säkert äta många fler goda middagar tillsammans, även om vi inte behöver lägga ribban såhär högt varje gång…
Anders och Birgitta, rådjur som lever är ju väldigt fina! Men måste erkänna att de är goda att äta också… Å andra sidan inget man äter ofta direkt.
Resedrömmen, tack så hemskt mycket för länken!!
24 januari 2011 — 20:17
Helena Ljunggren säger:
Men jösses så gott! Alla bilderna får det att vattnas i munnen på mig trots att jag är ptoppmätt efter middan 😀
24 januari 2011 — 20:03
Pumita säger:
Ojoj, pannacotta tackar jag aldrig nej till… möjligen till frukost då. 😉
24 januari 2011 — 21:08
Ingrid säger:
Oj vilken underbar meny!
Och så gott det såg ut på bilderna. Rådjur har vi ju gott om på Gotland nu, det sägs att det finns 4.500 djur här på ön, men ännu har jag inte sett att det finns rådjurskött i butikerna. Det får man nog försöka köpa av någon jägare i så fall.
Tack för din kommentar hos mig och ha en fin fortsättning på veckan!
24 januari 2011 — 22:23
Jennifer säger:
Åh rådjur, har inte ätit det på många många år.. Vilt kött är nog det godaste som finns..
30 januari 2011 — 15:58