Chèvre chaud – vilken fantastiskt god och perfekt förrätt! Det är helg nu och man har lite mer tid att experimentera i köket. Igår lagade vi en (för oss) ny förrätt, som blev riktigt, riktigt god: gratinerad getost på salladsbädd. Om du inte gjort det innan, prova detta!
Detta behöver du
Du behöver varsin skiva rostbröd, varsin skiva chèvre, rucolasallad, rödlök, några körsbärstomater, valnötter, flytande honung, olivolja och balsamvinäger. Ganska enkelt ändå, eller hur?
Gör så här
Smörstek brödskivorna och lägg dem på en plåt. Lägg en skiva chèvre på varje brödskiva och ringla över honung. Ställ ugnen på grill och gratinera på högsta effekt i ca 5 min, eller tills osten fått fin färg. Servera med sallad på rucola, hackad rödlök, några halva körsbärstomater och hackade valnötter. Ringla olivolja och balsamvinäger över salladen. Voila!
Lena & Jan säger:
Mums filibaba! Gott med rostade pinjenötter om man ej har valnötter…
05 mars 2011 — 16:44
admin säger:
Lena & Jan, kan tänka mig att rostade pinjenötter också funkar bra!
05 mars 2011 — 18:40
LeiaMia säger:
Exakt den här förrätten fick jag på tjejmiddag förra helgen – det var supergott! 🙂
06 mars 2011 — 21:55