Nu var det dags för hjortstek med ugnsbakade rotfurkter. Detta gav vi oss på efter att vi testat att laga rådjur, älg och vildsvin. Vi lagade steken i ugnen och den blev riktigt god tillsammans med ugnsbakade rotfrukter, gelé och gräddsås.
Så här lagade vi hjortsteken
Vi lagade hjortsteken i ugnen, tills termometern visade drygt 60 grader. Tillsammans med hjortsteken serverade vi ugnsbakade rotfrukter (potatis, morötter och palsternacka), svart vinbärsgelé och en gräddsås smaksatt med viltfond.
Vilket viltkött är godast?
Detta blev verkligenväldigt gott! Men vad blir vår slutsats av jämförelsen då? Jo, rådjuret vinner! Det var oslagbart gott. Läs gärna också om när vi lagade rådjur och älg. Vad är din favorit bland viltkött?
Krister i Beijing säger:
Jag kommer från en jagarefamilj så jag är uppväxt med att ständigt käka älg och rådjur, så för mig är det normalt inget särskilt med vilt.
Dock är situationen lite annorlunda nu när jag bor i Kina, så denna bilden, liksom era tidigare matbilder får mig verkligen att sakan barndomsmaten. Det ser mycket gott ut!
20 mars 2011 — 0:36
admin säger:
Krister, om man haft jägare i familjen förstår jag att vilt blir vanligt! Vi har växt upp i Skåne resp Stockholm, utan några jägare i familjen… Jag har bara ätit viltkött vid enstaka tillfällen i livet, och aldrig provat att laga själv förrän nu de sista månaderna… Jag gillar kinesisk mat, men förstår att man saknar vissa saker när man är borta från Sverige länge…!
20 mars 2011 — 10:42
Jennifer säger:
Det ser supergott ut! Jag föredrar älgfilé, men det var länge sedan..
20 mars 2011 — 16:09
Inger säger:
Har bara smakat hjort en gång för längesedan och kommer inte ihåg hur det smakade, men annars har jag en klar favorit, och det är benfri rådjursrygg s.k. ytterfilé.
21 mars 2011 — 11:30