Ibland lagar vi fisksoppa eller fiskgryta från grunden. Men ibland är det skönt att göra det enkelt för sig. Vi utgår från en färdig soppa och ”hottar upp” den med extra tillbehör och kryddor. Och så serverar vi med baguette med cambozola – inte fel alls!
Så här gör vi
Vi utgår från Kelda Fisk- och skaldjurssoppa och häller i allt möjligt som vi känner för: färsk lax i tärningar, färska räkor, gul paprika, skivade morötter, purjolök, svarta oliver, örtkryddor, chilipulver … och kanske saffran. Har du några andra bra tips på färdigrätter som man kan ”hotta upp”?
Katarina i Asien säger:
Ha, ha. Då hade vi samma middag igår! Räksoppa!
22 februari 2012 — 6:43
Ninni och husbilen Hjulius med på ett hörn säger:
Låter smart och soppan såg ju god ut!
Läste el hörde precis nyligen om nåt jättenkelt och så men tro fasen inte att jag kom ihåg det!
Ha en bra dag.
22 februari 2012 — 17:31
admin säger:
Katarina, soppa är gott! 🙂
Ninni, nej, men det är väl så det brukar vara… man ser nåt och tänker att det där var bra, och sen har man ändå glömt… 😉
22 februari 2012 — 21:55
Inger säger:
Fredagskvällens måltid fixad tack vare ditt tips. Riktigt god efter att ha tillsatt räkor och lite annat smått och gott. En rätt som går lika fort som färdigrätter är omelett, kan ju varieras i all oändlighet, finklippt bacon och tomat eller tärnad potatis, svamp och lök, och det har vi ofta som snabblunch när vi är ute med husbilen.
24 februari 2012 — 20:03
admin säger:
Inger, vad roligt att höra att det blev en fisk/räk-soppa! Mmm… omelett är gott! Faktiskt inte så van att göra det, men gillar det väldigt mycket… bra tips!
24 februari 2012 — 21:00