Den här fruktiga salladen har vi lärt oss av Robins flickvän Alexandra. Den är sjukt god att servera till paj, lasagne eller kyckling. Vi får väl säga att det blivit en favorit! Vi varierar lite hur vi gör, men här är vårt grundrecept.
Detta behöver du
- Blandade gröna blad, eller mechesallad (en stor påse)
- En galiamelon
- Päron (två)
- Körsbärstomater (en halv liten ask)
- Blandade nötter (en liten påse)
- Torkad frukt i små bitar (en liten påse)
- Valnötsolja (en skvätt)
Så här gör vi salladen
Vi använder en stor påse blandade gröna blad (eller mechesallad, som också är en favorit), en galiamelon, två päron, ett gäng körsbärstomater, en liten påse blandade nötter, en liten påse med små bitar av torkad frukt och en skvätt valnötsolja.
Hacka bladen och skär melon och päron i bitar. Blanda samman allt i en skål och droppa över lite olja. Så himla gott!
Lars Permelin säger:
Tackar, den ska vi testa.
25 maj 2012 — 21:56
Katarina i Asien säger:
Åh, den låter enkel och god. Ska testa! Förresten du har fått en utnämning att hämta inne hos mig!
26 maj 2012 — 4:53
Trillingnöten säger:
Wow, det där var inte illa! Jag är alltid sugen att testa nya sallader och har faktiskt letat efter en god nys allad!
26 maj 2012 — 7:57