Exotiskt i frysdisken, vad tycker du om det? Vi har tidigare visat några skyltningar om exotiskt kött på Kötthallen i Sundbyberg. När man går in i butiken hittar man ännu mer kött från exotiska djur i frysdiskarna. Vad säger ni om det här? Har ni smakade något av det, och vad tyckte ni i så fall?
Kamel eller zebra?
Vi har smakat krokodil i Kenya och jag har ätit springbockgryta på Zanzibar, vilket var mycket gott. Men pytonorm, kamel, zebra och lamadjur är helt oprövade kort för oss. Det är intressant att dessa finns i affärerna här i Sverige. Men hur ska man tillaga råvarorna så att det blir bra? Någpn som vet eller som har provat?
Anna i Qatar säger:
Ingen filemärkning på pytonormen… När vi var i Vietnam skulle hallhögg dom ormar, tryckte ut blodet i ett shotglas och bad oss dricka det direkt. Färskt och gott… Nej, jag vet inte om det var det, jag vågade inte..
15 december 2012 — 20:32
Kors och Tvärs säger:
Skulle säkert äta nåt av ovanstående om jag var i ett land där dessa kötträtter serverade som ”vardagsmat” Men att köpa detta här hemma känns fel på nåt sätt…hmm…. Då borde jag ju tycka detsamma om shushi, men det gör jag ju inte …. hmm … alltså är jag inte konsekvent i mitt tyckande. Oavsett är det väldigt gott med skaldjur 🙂
15 december 2012 — 20:54
Seniorer Spekulerar säger:
Har sett det på Maxi, också i frysdiskarna. Men är för feg för att prova. Vill nog helst ha det som vi vet vad det smakar. 3 M
15 december 2012 — 21:01
FANTASY DINING-En blogg om temarestauranger & resor säger:
Inte jätte sugen! Men det är roligt att testa nya saker! Föredrar nog ändå att testa sånt i respektive land!!
15 december 2012 — 23:16
Ditte säger:
Nu har jag ännu ett ställe att besöka i hemtrakterna. Jag har aldrig varit i Sumpans Kötthallm men det skall bli av.
Sedan är jag inte säker på att jag handlar något….
Men utomlands har jag provat diverse ”icke så svenska varor”; krokodil, kamelkött, jak (i Tibet) och lite insekter på Nattmarknaden i Peking. Men det var mest för sakens skull.
16 december 2012 — 8:39
admin säger:
Anna i Qatar, huh… nej det vet jag inte om jag heller hade vågat..
😉
Kors och Tvärs, på sätt och vis kan jag nog känna som du. Jag tycker att det är jättekul att prova annorlunda kött utomlands, men det känns lite konstigt att göra det här.
Seniorer Spekulerar, jag är nog inte för feg om jag skulle bli bjuden eller så… men frågan är ju också om man vill lägga såpass mycket pengar när man inte riktigt vet vad man får…
Fantasy Dining, ja jag testar nog också hellre när det serveras utomlands.
Ditte, ja det är ju lite roligt att prova när man får chansen! Kötthallen är en vanlig matbutik, men med mycket stora och fina köttdiskar. Och de har ju förstås även vanligt kött, svenskt vilt, korvar osv i sina köttdiskar.
16 december 2012 — 10:58
sara säger:
Hjälp, det var inga dåliga grejer 🙂
16 december 2012 — 13:51
Marina säger:
Nix – jag har inte smakat något av det! Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att testa om det fanns på menyn i något av länderna där det tillagas i vanliga fall, inte i Sverige, och absolut inte om jag skulle tillaga det själv!
17 december 2012 — 10:11
admin säger:
Marina, jag känner nog oxå lite så… Provar gärna utomlands, men det hamnar kanske inte i kastrullen hemma…
😉
17 december 2012 — 14:16
Inga Magnusson säger:
Hmmm ser inte så frestande ut, men väldigt exotiskt förstås.
19 december 2012 — 8:53
Agneta säger:
nja, jag har provat krokodil en gång på en festival och det var helt okej men skulle aldrig få för mig att köpa köttet och tillaga det hemma.
19 december 2012 — 10:18