Ikväll hade vi både sönerna och deras flickvänner hemma på middag, och innan det blev ”Hobbit” på bio. Till fördrinken serverade vi små ostbollar, som vi provade att göra efter ett recept på den fina matbloggen Bara en kaka till.
Så här gjorde vi ostbollarna
Vi blandade riven västerbottenost (150 g) med riven pecorino (150 g) och ricotta (250 g) med lite salt och peppar. Sedan gjorde vi små bollar som vi rullade i rostade sesamfrön. Enligt receptet skulle man även rulla dem i chiliflakes och smörgåskrasse, men det hoppade vi över. Det blev gott, och så blev de ju ganska fina! Originalreceptet hittar du hos Bara en kaka till.
Anki säger:
Ser goda ut… tack för receptet 🙂
17 december 2012 — 6:35
Pia säger:
Later gott! det maste jag prova!!
17 december 2012 — 6:35
Lennart säger:
Ser ut att vara jättegott!
För vår del blev det julbord igen!!!
17 december 2012 — 9:45
Rolle o Carina säger:
Ser ut som de smakade väldigt gott till drinken.
Ha en fin vecka före Jul……
17 december 2012 — 10:08
Ulla & Torgny säger:
Oh, så gott! Testar
17 december 2012 — 10:42
admin säger:
Prova gärna! De var goda, och det var ganska enkelt också!
Lennart, oj vad det blir julbord… jag måste nog plocka fram skinkan och öppna sillburken snart trir jag…
😉
17 december 2012 — 14:19
Ditte säger:
Tack för bra drinktips. DEt skall provas till nyår, för då är vi hemma igen.
17 december 2012 — 16:50