I kväll provade vi att laga lammracks i ugnen, som vi serverade tillsammans med palsternacksmos. Det blev riktigt gott! Här är receptet på hur vi gjorde, för oss två.
Lammracks
Vi marinerade lammracksen i rödvinsmarinad och stekte dem snabbt, för att få lite stekyta. Sedan kryddade vi med rosmarin och lagade i ugnen, på 175 grader, tills termometern visade 55 grader.
Palsternacksmos
Vi kokade tre potatisar och två palsternackor. Sedan pressade vi med en potatispress och blandade med lite smör och salt.

Maggan och Ingemar säger:
Ser onekligen gott ut, länge sedan man åt lamm för den delen , men det saftar sig i munnen. 🙂
18 januari 2013 — 23:06
Ninni och husbilen Hjulius med på ett hörn säger:
mmm låter och ser gott ut!
19 januari 2013 — 9:42
Henny säger:
Värt att pröva och inte så krångligt att laga till heller.
19 januari 2013 — 18:00
admin säger:
Maggan och Ingemar, lamm är gott!
🙂
Henny, mat ska ju inte vara för krångligt
🙂
19 januari 2013 — 19:35
Junitjje säger:
Vad det ser gott ut!
Svar: Det är lätt att hamna i ofrivilliga träningsperioder. Det är lättare att sig iväg, när det blir ljusare tider.
20 januari 2013 — 20:47