Igår blev det en riktigt god och lyxig grillmiddag vid husbilen. Vi grillade lammytterfilé som blev superfin, och dessutom lade vi kokta potatis från dagen innan på grillen. Oj, vad gott det blir!
Lammytterfilé på grillen
Peter startade med att laga lammytterfilé på grillen. Han sätter en termometer i köttet, så att vi vet när det är 58 grader. Sedan tar han det från grillen och lägger det i folie i tio minuter. Då blir köttet helt perfekt! Åtminstone om man haft turen att få tag på en fin köttbit.
Grillad färskpotatis och sallad
Vi grillade också kokta färskpotatisar från igår. Vi delade dem helt enkelt på hälften och lade dem på grillen. Riktigt gott! Tillsammans med detta blev det en lyxig sallad på gul paprika, gurka, små tomater, avokado och soltorkade tomater. Och så lite hummus och fetaoströra. Har ni lagat nåt gott på grillen i helgen?
Ditte säger:
Så gott det ser ut! Verkligen! Vi har med oss ett par små engångsgrillar, tar liten plats i båten och ingen grillkol behövs tas med. ( Små utrymmen i båten…)
Kylskåp har vi inte heller eftersom vi har utombordsmotor och den laddar ju ingen el. Men nu har vi fått ordning på solpanelen så en frysväska skall vi nu kunna koppla in och ta mer lite mer variation på det som skall grillas.
Midsommarafton blev det lite grillat till kvällen; olika kryddstarka korvar blev det och den pastasallad som Helena gav förslag på och jordgubbar därefter. Väldigt gott blev det! Och sillen, potatis (utan glömd dill) ost, ägg, köttbullar, snaps, öl och knäckebröd till lunch smakade också bra.
Ha det fortsatt bra!
23 juni 2013 — 12:35
admin säger:
Ditte, förstår att man måste tänka på utrymmena i en båt. Det gör man ju i en husbil också, även om man har relativt mycket plats. Vi har ju dessutom kyl, frys, spis och ugn, så det är ju ganska bekvämt! Låter som att ni fick till god midsommarmat i alla fall! Kul att ni provade salladen. Blir nog bra med solpanel. Vi har solpanel på taket och den hjälper nog till, även om det är lite svårt att veta vad som är vad. Vi laddar ju oxå när vi kör och har dubbla batterier i bodelen.
23 juni 2013 — 14:34
Ninni, Henrik och husbilen Hjulius säger:
Det ser gott ut. Mamma brukar göra likadant med oxfile, låta den bli ca 58 grader och sen folie… jättegott.
23 juni 2013 — 19:19
admin säger:
Ninni, vi har börjat använda termometer nästan jämt när vi gör hela köttbitar. Ett bra sätt att veta när det är klart!
23 juni 2013 — 20:05