Vi älskar god mat, framför allt fisk och skaldjur. I en vecka har vi campat med ungdomar som helst bara vill ha kött och pommes, och kanske en grillkorv ibland. Redan igår hade vi galna cravings efter skaldjur. Men hur lätt är det att få tag på färsk fisk och färska skaldjur på en måndag?
Inhandling av skaldjur
Alltså gjorde vi en raid idag. På Coop hittade vi laxpaté och blåmusslor och på Hemköp hittade vi räkor. Räkorna var dessvärre gamla (vi ska lämna tillbaka dem imorgon) men musslorna smakade underbart! Här är vårt nya recept (en kombination av ett recept på Tasteline och minnen från Kanada):
Du behöver
Ett nät musslor, en lök, en vitlöksklyfta, 4 dl vitt vin, 2 dl matlagningsgrädde, några tomater och lite persilja.
Gör så här
Skölj musslorna och släng de som inte stänger sig. Finhacka lök och vitlök och fräs i smör i en kastrull. Tillsätt vinet och musslorna. Koka på hög värme under lock i ca 2 min, tills musslorna öppnat sig. Lyft ut musslorna och lägg i varsin djup tallrik. Häll grädde och hackade tomater i kastrullen. Koka upp och häll spadet i tallrikarna. Strö persilja över.
Ditte säger:
Skall provas! Frankrikeminnena kommer genast fram..
23 juli 2013 — 20:47
BP säger:
Du glömde vinet till musslorna, alltså det man dricker till en sådan lyxmåltid när man har semester;-)
23 juli 2013 — 23:25
Annika säger:
Det där lät verkligen galet gott!!!!!!
24 juli 2013 — 9:27
admin säger:
BP, haha ja det är ju sant… vinet är ett viktigt tillbehör! Vi gillar Nya Zeeländskt vitt vin, så det en Stoneleigh
24 juli 2013 — 10:56
Junitjje säger:
Så gott det verkar!
24 juli 2013 — 18:53
Seniorer Spekulerar, 3 M säger:
Här har vi samma kärlek till fisk och skaldjur. Mats är dock mera för musslor än jag. Scallops tycker jag väldigt mycket om. För att inte tala om räkorna. Synd att de var dåliga. jag, Marianne äter ju inte längre något mörkt kött, därför blir det extra mycket fisk hos oss. Men det är aldrig fel. Ett härligt recept som vi tackar för. 3 M
25 juli 2013 — 12:37
admin säger:
Seniorer Spekulerar, härligt att höra att det är fler som uppskattar fisk och skaldjur! Scallops är gott, vi åt väldigt mycket av den varan när vi var i Kanada (Halifax). De verkade ha gott om det, så vi fick det flera gånger som huvudrätt, i gratäng eller gryta.
25 juli 2013 — 17:22
MatHem/Tasteline säger:
Smarrigt!
Kolla gärna in fler recept på http://www.mathem.se, där kan du även få varorna hemkörda till din dörr!
Vi önskar dig en fortsatt trevlig sommar.
Bästa hälsningar /MatHems Kundtjänst
31 juli 2013 — 16:24