Just nu har vi konferens med jobbet på Ulfsunda slott. Slottet ligger i Bromma och som många andra liknande gamla byggnadsverk används det idag för konferens och bröllop, och som hotell och restaurang. Slottet byggdes i mitten av 1600-talet och har under åren haft många olika ägare, allt från privata adelsmän till landstinget. Bland annat så firade Drottning Kristina midsommar här en gång.
Historia i väggarna
Jag gillar såna här gamla byggnader, som det här slottet. Det är lite kittlande med historien som ryms i väggarna och charmigt med alla gamla byggnadsdetaljer och möbler. Idag är det gamla mixat med nyare design, men den charmiga känslan har de lyckats behålla.
Det är ju inte varje dag man bor på slott, så man måste passa på att njuta av tillvaron! Rummen är charmiga, personalen är vänlig och när som helst kan man slå sig ner i en fåtölj i något vardagsrum.
Brasa och jordglob
På kvällen tänds en sprakande brasa, och om man vill kan man beställa en konjak eller en whiskey ur den gamla jordgloben. Te finns alltid i en stor silverkanna och till fikat serveras exotisk frukt tillsammans med koppar med pannacotta och små bakverk.
Fyra rätters-middagen smakade också bra, även om den kändes lite onödigt tillkonstlad. Jag klarar inte riktigt av att redogöra för alla rätterna, men förrätt nummer två bestod av friterade ansjovisbollar som man dippar i ostsås uthälld på en sten.
Rum med unik design
Det finns 54 rum och alla har en unik design. Jag bor i rummet ”Patina”, som fått sitt slitna golv genom att byggarbetarna ombetts att vara oaktsamma om det …
Ditte säger:
Vad härligt! Kanske skönt att bo på land och så ”ståndsmässigt” efter gårdagens blåst. Hoppas du kan vila lite och kunna kopla av mellan varven. Njut!
03 december 2013 — 0:01
Marina säger:
”Friterade ansjovisbollar med ostsås”, det lät komplicerat – och annorlunda! Spännande att få testa lite annorlunda mat, för det låter inte som något man skulle komma på själv…
03 december 2013 — 2:27
Ulla & Torgny säger:
Hoppas du mår bättre efter migränen och kan njuta lite av miljön….
Kramar!
03 december 2013 — 5:07
admin säger:
Ditte, det är en trevlig och rogivande miljö, även om vi jobbar mycket.
Marina, det är kul med annorlunda mat, även om jag kanske tyckte att de krånglade till det lite ”over det top”. Första förrätten var pilgrimsmusslor i ett litet paket. Huvudrätten var anka med en massa tillbehör, som rödbetsmos, brusselkålsblad och blodpudddingscrunch…
Ulla & Torgny, migränen har hållit sig i schack och miljön är härlig. Tack för omtanken!
03 december 2013 — 8:20
Steve säger:
Kul att få prova på varierande boenden.
Oxå ett sätt att skapa patina. Inte så vanligt att kräva oaktsamhet från byggarna i byggbeskrivningen dock. Kan oaktsamhet kosta extra tro?
Tänk att toapapperssnibben håller fortfarande.
03 december 2013 — 8:29
AktivaDagar säger:
Häftigt! Att få testa sånt boende! Undrar förresten om golv också blir dyrare ju mer patina de har…som jeans idag, ju mer slitna desto dyrare…:)
03 december 2013 — 8:40
admin säger:
Steve, jag är fascinerad av toapapperssnibben varje gång jag ser den… Och visst är det intressant att beställa oaktsamhet!
😉
AktivaDagar, ja rätt slitning kan ju kosta en hel del… även om jag inte hört talas om det när det gäller golv förut…
😉
03 december 2013 — 9:31
BP säger:
Wow vilket kungligt boende! Otroligt vackert . Himla kul att du delar med dig och gör reklam för slottet. Å pannacotta hafe räckt för att göra mig salig;-)
03 december 2013 — 11:09
Anonym säger:
Härligt att få lyxa till det ibland, det är du säkert värd 😉 Tack för dela-med-dig bilderna!
03 december 2013 — 15:55
Annika säger:
Åååå va underbart ni har det!
03 december 2013 — 19:22