Meny Stäng

Moule marinière – vinkokta musslor

Man kan nog säga att vi är bra sugna på Frankrike nu! Idag blev det Moule marinière, alltså musslor i vitt vin, till lunch i husbåten. Musslor är en lyx som faktiskt är relativt billig. Ett nät kostade 60 kronor, och tillsammans med bröd och ost blir det en bra lunch för två.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att laga Moule marinière

Att laga Moule marinière är inte så krångligt – olika recept hittar du på varenda receptsajt! Gillar du musslor, och hur brukar du laga dem i så fall?

Du behöver

Du behöver ett nät musslor, lite smör, några schalottenlökar, någon vitlöksklyfta, en skvätt torrt vitt vin och eventuellt lite persilja. Ibland har vi också i bitar av grovhackad tomat. Till servering kan det vara gott med bröd och ost. Om man vill äta musslorna som en mättande middag kan man istället servera med klyftpotatis och aioli.

Gör så här

  • Borsta musslorna och ta bort skägget. Skölj dem ordentligt.
  • Smält lite smör i en stor gryta. Häll i hackad schalottenlök och vitlök låt puttra en stund.
  • Häll i vinet och koka upp. Lägg i musslorna och låt koka kraftigt i cirka fem minuter under lock. 
  • Ta upp musslorna så fort de öppnar sig. Släng de musslor som inte öppnar sig.
  • Koka ihop spadet till cirka hälften, lägg ner musslorna igen och strö över hackad persilja.
  • Servera med bröd och ost, alternativt med klyftpotatis och aioli.
Färska musslor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev