Födelsedagsfirande på Sardinien. Först ett STORT TACK för alla fina gratulationer som ramlade in på Peters 55-årsdag igår! Vi firade den stora dagen på den lilla mysiga strandrestaurangen här vid S’abba Druche, strax norr om Bosa. Och det blev ännu trevligare än kanske väntat, både god mat och trevliga möten!
Födelsedagsfirande på Sardinien
Förra gången vi åt på restaurang på Sardinien beställde vi Antipasto (aptitretare) + Segundo piatto (andra rätten). Den här gången beställde vi istället Primo piatto (första rätten) + Desert (efterrätt). Det var ett både godare och mer prisvärt alternativ!
Vi åt en riktigt god skaldjursspagetti med två sorters musslor, räkor, krabba och bläckfisk. Till efterrätt provade vi ”Seadas” – ett smarrigt bakverk som innehöll ost och som serverades med glass (kunde även fås med socker, honung eller grädde).
Nya bekantskaper
Vi träffade också väldigt många trevliga människor igår! Först träffade vi ett supertrevligt svenskt par från Örebro när vi var på väg till restaurangen. Vi fastnade i samtal utanför deras husbil och dagen till ära bjöd de på varsin nubbe på färöisk (!) sprit.
Efter middagen hamnade vi i samtal med våra trevliga bordsgrannar på restaurangen – ett brittiskt par som bor på Sardinien och deras tyska granne samt en tysk familj med husbil. Vi flyttade ihop våra bord och avslutade inte kvällen förrän restaurangägaren motade ut oss eftersom han ville gå hem …
Hembjudna
Efter många timmar och trevligt sällskap, drinkar och många skratt, så frågade våra nya vänner om vi vill komma hem till dem nästa dag. Har ni hört (Peter) säga nej, ja inte många gånger i livet. Vilken härlig överraskning och det är klart vi åkte.
No post found!
BP säger:
Alltså den är spaghettin skulle jag kunna dööööööö för! Så kul att ni hade en riktigt trevlig födelsedagskväll. Å eftersom du redan lagt upp ett inlägg så verkar du inte ha en alltför stor skallebank;-)
07 juli 2015 — 12:56
Henny säger:
Grattis i efterskott till din livskamrat och resesällskap. Det låter som att ni fick en riktigt minnesvärd födelsedagsmiddag.
07 juli 2015 — 12:59
Ninni, Henrik och husbilen Knasen säger:
Hej och Grattis i efterskott!!! Ha det fortsättningsvis gott. Här är mulet, grått och regnigt och jobbet har börjat igen.
Tjingeling!
07 juli 2015 — 14:12
Steve säger:
Ni vet hur man firar födelsedagar.
07 juli 2015 — 14:45
Bosse och Gerd säger:
En liknande pastarätt med massor av skaldjur fick vi en gång i Venedig för många år sedan och den drömmer vi fortfarande om. Er portion ser minst lika god ut – det är minst sagt en stor fröjd att beställa pastarätter i Italien då man ytterst sällan blir besviken !
07 juli 2015 — 16:49
Ditte säger:
Vilken härlig dag, kväll och natt! Och så gott med dessa skaldjurspastarätter, en klar favorit hos mig också. Bra att ni firade rejält!
07 juli 2015 — 18:32
Annalena säger:
Åh, vad jag njuter av att läsa era inlägg! 🙂 Blir så sugen att åka iväg men det är några veckor kvar till semester… Grattis till er båda så här i efterhand! Kram från ett mulet (regnet hänger i luften) norrland 🙂
07 juli 2015 — 19:17
admin säger:
BP, det var faktiskt ganska segt på morgonen (och en stor del av dagen) – men vad gör man inte för bloggen!? 😉
Henny, Peter hälsar och tackar! En riktigt fin dag och kväll blev det! 🙂
Ninni o Henrik, tack så mycket! Hoppas att ni snart får tillbaka det fina sommarvädret!
Steve, ja nu har det blivit en hel del firande – men nu är det ett år till nästa gång 😉
Bosse o Gerd, det är nog pasta man ska beställa här! Det är det de är bra på! 😉
Ditte, campinggrannar och bordsgrannar gjorde att det blev ännu mer firande – trevligt! 🙂
Annalena, tack så mycket! Var ska semestern avnjutas? Hoppas ni snart får bättre väder!
08 juli 2015 — 7:03
Marie säger:
Stort grattis i efterskott!
08 juli 2015 — 9:24
Ama de casa säger:
Vilken perfekt kväll och underbart födelsedagsfirande!
🙂
08 juli 2015 — 9:56
znogge säger:
Härligt och man ska fira med klass 🙂 Även om dagen efter blir lite seg…
08 juli 2015 — 15:14
Madelene Fryklind säger:
Vad roligt det låter! Alltid kul att få nya resvänner! Och man förstår varför pasta och pizza är så populärt i dyra Italien…det är ju både prisvärt och supergott!
08 juli 2015 — 16:56