En god hotellfrukost är en viktig del av hotellupplevelsen för många svenskar och Ticket har tagit reda på vad som är allra viktigast för oss svenskar på morgonen. Håller du med? Och vad är viktigast på hotellfrukosten enligt dig?
Topp 10 – Svenskarnas favoriter på hotellfrukosten
Här är resultatet av undersökningen, som visar vad som är svenskarnas favoriter på hotellfrukosten. Vi värdesätter verkligen kaffe, men också färsk frukt, äggröra och bacon.
- Gott kaffe (23 %)
- Fruktbuffé (15 %)
- Äggröra (9 %)
- Bacon (8 %)
- Att allt är ekologiskt (7 %)
- Färskpressad juice (7 %)
- Att någon gör omeletter (5 %)
- Pålägg (8 %)
- Pannkakor (3 %)
- God juice (3 %)
Hur vill du ha din hotellfrukost?
Jag brukar ofta säga att jag föredrar kvalitet framför kvantitet på en hotellfrukost, alltså hellre en riktigt god juice och en enda bra müsli framför miljarder sorters juicer och flingor … Någon sorts ägg är en nädvändighet och någon liten lokal överraskning kan också vara kul! Hur vill du ha din frukost på hotell?
Geddfish säger:
Jag går gärna till den varma maten först. Som ägg och bacon. Äggröra, om det inte är pulvergjort. Ekologisk müsli och naturell youghurt, toppat med skivad banan.
Rejält med kaffe med lite mjölk i. En exotisk frukt. Ingen juice, utan vatten.
Ha en skön sommardag! Kram, Gerd
10 maj 2016 — 8:30
Jennifer - svensk i Helsingfors säger:
Guud vad jag håller med om det, en liten men riktigt riktigt bra frukost slår ju en gigantiska alla gånger. Kanske framförallt för att jag tycker det är så himla jobbigt med beslutsångesten som uppstår och att magen liksom har begränsat med utrymme 😉
Jag gillar när de har lufttorkad skinka och lax, sånt gott som är lite mera lyx på frukosten hemma. Eller spännande müslis + nötter, och goda bröd såklart.
10 maj 2016 — 8:59
Jennifer - svensk i Helsingfors säger:
Förresten! Äggröra… Alltså HUR vet man om den är gjord på pulver?
10 maj 2016 — 9:02
Anonym säger:
du känner det på smaken, om inte så antar jag att det inte spelar någon roll att det är det eller inte haha
07 december 2018 — 13:27
Aila säger:
Älskar när det finns val. Kaffe med macka, flingor, varm frukost, frukt…
Vem kan då bli missnöjd?
10 maj 2016 — 9:02
znogge säger:
Jag äter väldigt lite frukost hemma men på hotell festar jag till. Självklart vill jag ha ett gott frukostte, ett urval av bröd och pålägg samt gärna äggröra och lite småvarmt. Så är det trevligt om det finns frukt att avsluta med. Jag behöver inte ha en uppsjö heller men kvaliteten är viktig!
10 maj 2016 — 9:17
Ama de casa säger:
Viktigast för mig är chokladcroissanten! Haha! Egentligen är jag ingen frukostmänniska, vill vakna ordentligt innan jag kan äta så rejält. Överraskade mig själv med hur mycket jag åt på frukostbuffén på kryssningen…
Men det där med chokladcroissanten… Jag har aldrig haft sötsug förut, men sen jag kom på gränsen till diabetes och fick vet att jag ska undvika socker, då kom suget som ett brev på posten 🙂 På hotell fuskar jag gärna till det med en sån där sliskig sak, men hemmavid har vi aldrig såna saker hemma. Lättaste sättet att undvika, om man så säger 🙂
10 maj 2016 — 9:41
FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger och resor säger:
Kaffe och en bra juice 🙂 ägg och rostbröd
10 maj 2016 — 9:41
Ann-Sofie säger:
En bra frukostbuffé är när man måste gå några varv innan man vet vad man vill ha. Eller var man ska börja!
Riktigt gott kaffe är ett stort plus. Pulver espresso i pyttesmå koppar känns bara larvigt till frukost.
Det är för övrigt också anledningen till att vi aldrig kommer att skaffa en Nespresso. Tre kapsyler till kopp frukostkaffe???
10 maj 2016 — 9:50
Lena säger:
Förutom listan ovan som är det som verkligen ska finnas på hotellfrukosten, måste jag berätta om en oförglömlig ’lättstekt gröt med torkad frukt med även ljusa russin’ som jag åt på Best Western hotel vid Grand Canyon i USA, fantastiskt god o mättande! Sen orkade man glana o vandra runt huur länge som helst intill canyonen!
10 maj 2016 — 9:59
Steve säger:
Hotellfrukostarnas tid är förbi för mig, men det har blivit många genom åren. Mest i jobbet på 90-talet då jag under flera år hade ”mitt hem” på hotell.
Viktigt med youghurt, en inte översötad müsli, ett gott kaffe, färskpressad juice, nybakat bröd, kokt ägg (inte över- eller underkokt), kaviar, en färsk och smakrik ost och en god marmelad. Med en sån början så brukade det bli en bra dag.
10 maj 2016 — 10:32
Renates Reiser säger:
Hehe, for min del er jeg i himmelen dersom det finnes ferskpresset appelsinjuice, fersk frukt og eggerøre.!
I Luleå fant jeg engang dessuten nystekt kladdkake på frokostbuffetbordet! ;D
10 maj 2016 — 10:33
admin säger:
Geddfish, jag gillar också äggröra och den är förstås olika god. Men hur märker du säkert om den är gjord på pulver?
Jennifer, håller helt med om det där med några extra lyxiga saker som lax och lufttorkad skinka, som man kanske inte har hemma. Undrar också över det där med äggröran. Ibland är den ju definitivt sämre, är det då det är pulver helt enkelt?
Aila, ja det är ju det som är bra med en buffé förstås. Alla blir nöjda 😉 (Fast ibland tycker jag att det är onödigt många val ;))
Znogge, jag dricker oxå te på morgon 🙂
Ama de casa, men så typiskt att du ska bli mer sugen på sånt nu då…! Jag är ibland lite avis på människor som klarar sig utan mat på morgonen. Jag är så hungrig när jag vaknar att jag måste äta innan jag klarar att ta ett steg nästan 😉
Ann-Sofie, haha, jag vill nog oxå ha mer kaffe när jag dricker kaffe, men på morgonen vill jag ha te (har kommit fram till att der beror på mitt låga blodsocker på morgonen, klarar absolut inte kaffe då, haha). Men Peter dricker kaffe på morgon!
Lena, det lät inte jättegott, haha, men tur att det var det! 🙂
Steve, när jag läser din uppradning blir jag hungrig 😉
Renates Reiser, jag var faktiskt förvånad att inte kakor/sötsaker fanns med på listan. Det finns ju trots allt ofta och det är väl många som gillar!?
10 maj 2016 — 11:47
Geddfish säger:
Admin, du kan läsa här om halvfabrikat på äggröra, som kan upplevas som – som jag tycker – potatismos.
http://www.barometern.se/kalmar/hopkok-av-tillsatser-i-aggroran/
10 maj 2016 — 11:53
Veiken säger:
Jag vill ha kvalité, i övrigt kan det variera. Den bästa frukosten tror jag finns på ett hotell i Mariestad. Hembakt bröd, en himmelsk ugnsomelett med räkstuvning och lite annat smått och gott! Vad hotellet heter? Jo, Vänerport!
10 maj 2016 — 13:53
Julia säger:
Vilket roligt inlägg, kul med statistiken. Inte visste jag att frukt stod så högt upp på listan, det är ju toppen!
Det viktigaste för mig är just frukten! Jag är helt tokig i frukt & bär, jag uppskattar även en harmoniskt miljö att vakna upp till, färskpressad apelsin juice, yoghurt med müsli och lugn och trevlig personal.
Jag bloggar också om resor och äventyr gå gärna in och kolla på http://www.nannymctraveling.wordpress.com
Ha de gott ?
10 maj 2016 — 16:16
Helena säger:
Jag älskar när jag får plättar (eller pannkakor som ni andra kallar det) till frukost. Helst med grädde och jordgubbssylt, för annars kan det kvitta. Åt med nutella nu sist när jag bodde på Sheraton i Stockholm men inte alls lika bra! Och färskpressad apelsinjuice!
10 maj 2016 — 17:17
Lennart säger:
Har inte bott på hotell sedan vi blev med bobil.
Vi har däremot ätit hotellfrukost i flera olika länder.
Man kan äta frukost utan att bo.
Äggröra med Bacon gillar vi nog mest!
10 maj 2016 — 17:29
Ruth i Virginia säger:
En god omelett är nog det bästa man kan få
och så färsk frukt som melon, papaya, ananas plus bär (in season)
Tunna plättar med hallon- eller jordgubbssylt och vispgrädde,
i Sverige. Finns nog inte på hotell, tyvärr.
10 maj 2016 — 18:06
Ditte säger:
Jag avstår helst buffé där jag ska stå i kö. Är väldigt förtjust i konceptet att beställa det jag vill ha à la carte och få maten framburen till ett vackert dukat bord.
En alldeles nylagad omelett är gott, liksom färska frukter, nypressad juice .
Aldeles nygräddade pannkakor/plättar med exotiska frukter eller om jag är i Sverige färska bär kan jag gärn adå och då byta mot omelett.
Olika kaffesorter att välja på uppskattar jag också och att kaffet är hett och nybryggt.
På Filippinerna, Friday´s hotel, har jag nog ätit den absolut bästa hotellfrukosten.
Lugnt och stilla var det och det är också viktigt för att det ska vara en bra frukost och servicemindes personal.
Kul lista!
Jag fick en liknande enkät från Vingresor..
10 maj 2016 — 19:00
Anette säger:
Jag gillar att hotellen inte har samma typ av frukost utan skiljer sig från plats till plats. Förr älskade jag äggröra och bacon men det har jag tröttnat på. Gillar att komma hem till svenska hotell och få bra yoghurt, vill också ha färska frukter. Den asiatiska frukosten med nudlar eller ris har jag inte tagit till mig ännu annars tycker jag det mesta är gott.
10 maj 2016 — 19:05
Rolle o Carina säger:
En kopp te,smörgås m skinka,kokt ägg o youghurt är jag nöjd!
Ha det gott o njut……
10 maj 2016 — 19:43
Krister i Beijing säger:
Jag uppskattar mest de (dessvärre få) hotell där man blir serverad ett ”paket” vid ens bord. Mycket trevligare än att gå runt och pilla i en buffé. Det behöver inte vara så vansinnigt många olika saker som serveras, men bra kvalité på det som väl dukas fram. Jag håller med det många skriver ovan att färskpressad apelsinjuice är en vägdelars mellan de bra och de mindre bra hotellen.
Mvh
10 maj 2016 — 19:57
admin säger:
Geddfish, huh det där lät inte vidare frestande…! Tack för länken!
Veiken, omelett med räkstuvning låter smarrigt värre! Synd att man inte planerat att bo på hotell i Mariestad snart då 😉
Julia, tack för länken till din blogg! Jag ska förstås kika in!
Helena, menar du att det är nån dialektal skillnad eller? (För mig är plättar små och pannkakor stora…)
Lennart, visst kan man äta hotellfrukost ändå! I alla fall nån gång ibland, det känns ju lite lyxigt 😉
Ruth i Virginia, vet inte hur vanligt det är med plättar/pannkakor på hotell i Sverige? Väldigt ovanligt att vi bor på hotell här…
Ditte, jag kan förstå vad du menar med bufféer där man ska stå i kö. Jag är inte heller så förtjust i väldigt stora bufféer med väldigt mycket folk. Mindre bufféer med bra kvalitet kan jag däremot uppskatta.
Anette, visst är det trevligt om det skiljer litegrann, så tycker jag också! Att det inte är EXAKT samma överallt 😉 Jag har också ätit en del asiatiska frukostbufféer. Det kan vara lite kul som omväxling, men jag brukar inte heller vara sugen på ris eller nudlar på morgonen…
Rolle o Carina, det låter inte alltför svårt att göra er nöjda på frukosten 😉
Krister i Beijing, jag håller med om att det är ganska ovanligt att man serveras ett paket vid bordet (även om mina bilder ovan är från såna frukostar). Jag kan också gilla det, bortsett från att jag ofta varit med om att det inte ingår då utan att man får betala extra…
10 maj 2016 — 20:17
Matts Torebring säger:
Vi föredrar Bobilsfrukost. Hotell frukost, ja det det är länge sedan.
10 maj 2016 — 20:49
BP säger:
Helt klart gott, starkt kaffe och färskpressad juice. Å varma rätter exempelvis äggröra/bacon/korvar ska vara riktigt varma och inte ljumna. Precis som du tar jag hellre kvalitet än kvantitet. Är egentligen ingen fan av bufféer där alla hostar och snörvlar på maten, men…
10 maj 2016 — 21:20
Kors och Tvärs säger:
Gott kaffe och ost, så är jag nöjd.
Men oftast äter jag mycket mera än normala frukostar när jag är på hotell, men då kan man väl lyxa till det med både fil, mûsli, frukter, ägg, bacon och kanske till och med en croissant som slinker ner till på-(tre)tåren 😉
10 maj 2016 — 21:34
admin säger:
Matts, bobilsfrukost är inte dumt det heller! 😉
BP, jag är inte heller så förtjust i bufféer egentligen och brukar sällan vilja ha det på middagen. På frukosten är det ju vanligt, och då gillar jag små kvalitetsbufféer som känns fräscha 😉
Kors och Tvärs, det låter inte så svårt att göra dig nöjd till frukosten 😉 Men jag håller med, om man äter hotellfrukost blir det ju lite mer än vanligt.
10 maj 2016 — 22:35
Casa Annika säger:
Kalaspuffar.
Det låter som om jag skojar nu, eller som om jag vore tio år, men det är sant. Jag tycker så mycket om kalaspuffar att jag aldrig någonsin köper det. Och finns det kalaspuffar på hotellfrukosten så kan min dag inte börja bättre.
11 maj 2016 — 2:12
admin säger:
Casa Annika, haha, hoppas att du hittar kalaspuffar på buffén ibland då! 😉
11 maj 2016 — 7:39
Deciree säger:
Hotellfrukost är det bästa på hela vistelsen tycker vi. 🙂 Det förgyller verkligen vistelsen:) Det såg gott ut på er bild :)) Kram
11 maj 2016 — 7:58
Helena säger:
Ja, det är dialektal skillnad. För mig är plättar de stora runda, medan pannkaka är gjord i långpanna i ugn. Sen är de minsta småplättar för mig.
11 maj 2016 — 10:46
OnTripdk säger:
Spændende indlæg 🙂 Ja god kaffe og frugt er meget vigtigt men kan nu ikke forstå at god juice ligger så langt nede på listen. Elsker de hoteller hvor du selv kan presse din juice så du kan kombinerer frugt med grønsager 🙂
11 maj 2016 — 14:20
admin säger:
Deciree, jag håller med dig, gillar oxå hotellfrukost 🙂
Helena, åh vad intressant! Tack för förtydligande! 🙂
Ontripdk, färskpressad juice är ju ruskigt gott! Fast själv är jag så hungrig på morgonen så jag tänker på mat framför dryck, haha 😉
11 maj 2016 — 19:00
Linda, 155cm.se säger:
Personligen är ingen frukost fullständig utan filmjölk för min del. Kaffe har jag inget behov av men fruktbuffe, lagom kokta ägg och färskost är mina favoriter.
14 maj 2016 — 13:10
Anki säger:
Gott kaffe är det allra viktigaste för mig! Nybakat bröd och färskpressad juice ger extrapoäng 🙂
16 maj 2016 — 6:39