Ok, nu kör vi och det är Peter bakom flaskorna. I fredags var jag på foto, mat och vinmässa i Stockholm, och spanade in om det fanns något kul. Jag startade på fotosidan för det var en sak som intresserade mig där.
Den nya 360 videokameran från Nikon, som man kan filma framifrån och bakifrån på samma gång. Två 180 graders linser från två håll och som lägger ihop det vid uppspelning. Nu kan man se vad som händer bakom dig själv eller med VR glasögon, framtiden är här och det är supercoolt. Sen blev jag törstig. MOT VINERNA!
undrar om det syns att jag dreglar
Olika viner, whisky, cognac, champagne, korvar, ostar, kex m.m. Det här bådar gotti gott gott. Jag startade i kassan för att köpa mig ett glas och sen drinkkuponger som alla måste göra. Jag hade även presslegitimation så lite extra räknade jag med. Mässan har dragit in allt gratis för journalister för ett par år sen för dom blev för fulla, haha. Det kan inte varit en snygg syn och jag förstår dom.
Nu kör vi!
Mässan är väldigt bra med många olika utställare med allt från bak, godis, matlagningskurser, vinprovningar. Jag ramlade över några nya sorts kex med västerbottenost i och jäklar vad goda dom var. Sen hamnade jag på olika vinutställare från flera olika länder.
När man står och pratar som journalist ett tag så vill dom att man ska prova, så drinkkupongerna kom aldrig fram. Sen blev det whiskey, cognac, glögg och mer vin. Njuu måste jaaaaa ha mjat, haha.
Bra vinmässa i Stockholm
Utan lunch och massor av alkohol så går det fort. Här ska ätas delikatesser! I med godis, kex, korvar, ostar från varje stånd och en Irish Coffee på det, och så blev man i form igen för nya vinsorter. Vad kul man kan ha själv ibland… Att gå runt och smaka på allt gott, och nya produkter som finns på marknaden tycker jag är en höjdare. Har ni inte gjort det här förut så är det verkligen värt ett besök.
Jag är svag för mögelost och vin. Vad har du för svagheter?
Husisblogg säger:
Vilka härliga ”äventyr” ni får vara med om, resor, mässor etc. Denna mässa hade en rolig blandning i kameror och sedan mat med dryck. Min ena ägare som teknikintresserad blev nyfiken på den kameran med dubbla linser, den skulle varit något..?
15 november 2016 — 7:41
Inga Magnusson säger:
Vilken mässa med kul mix! Kan tänka mig att besök där blir långa och njutbara. Ha det gott och njut!
15 november 2016 — 7:58
Lennart säger:
Trevligt att gå på mässor och smaka både det ena och det andra!
15 november 2016 — 8:32
Geddfish säger:
Matmässan såg ju delikat ut. Och dryckerna.
Jag gillar ost och vin och gärna, hemskt gärna mögelost 😀 den kan finnas på en pepparkaka till glögg också.
Förstår, att det inte är detsamma som att gå på Falbygdens Ost och smakprova.
15 november 2016 — 9:16
Solan säger:
Ska testa chorizo/hallomi, kul med tips!
15 november 2016 — 10:08
Steve säger:
Oj, så mycket godsaker. Där skulle jag lätt kunnat tillbringa en heldag.
Mögelost och vin ingår oxå i min svaghetspalett, liksom whisky, Calvados, Västerbottenost, halloumi etc. Ja, listan kan göras lång.
15 november 2016 — 10:10
Ama de casa säger:
Alltså… Dom där Västebottensgrejerna såg väldans goda ut, jag älskar den osten! Kanske för att jag kommer just från Västerbotten? Haha!
Korv och halloumi skulle jag inte heller tacka nej till. Eller mögelost och vin… När jag tänker efter så är det inte mycket jag tackar nej till när det kommer till mat… 🙂
En av mina ”svagheter” är att jag älskar tapasmaran som dom ordnar här i stan en eller ett par gånger per år. Senaste gången deltog 57 restauranger och för 2 – 2,50 euro får man en tapa och ett glas vin eller öl. En perfekt motionsform om du frågar mig 😀 Och på torsdag drar den 14:e i ordningen igång. Jag har inte missat en enda 😀
15 november 2016 — 10:29
Marina säger:
Vilken härlig dag! Det är verkligen så härligt att ”bara flyta omkring” och prova både det ena och det andra…
15 november 2016 — 11:16
GlobetrotterElisa säger:
Foto, mat og vin!!! Det er jo som et helt kinderegg det – 3 gode ting på en gang!!! Jeg er svak for chevre og den beste vinen som passer til, er faktisk en Sancerre! Anbefales!
15 november 2016 — 12:15
Ditte säger:
Fotomässan verkade spännande och där har jag varit förr vid något tillfälle.
Och mat och vinmässan verkade helt perfekt. Men lite synd att man måste köpa kuponger för att ta del av godsakerna.
Brukar gå på olika länders vinmässor och då betalar man en biljett får kuponger som sällan behöver lämnas och kan sedan smaka mat och dryck . Inte både entré och kupongköp.
Verkade finnas mycket gott att smaka på och jag hade gärna varit där. (Var förr när det hette något med ”Mat och kök”. )
Jag tycker om det mesta i matväg och är extra svag för färsk hummer och champagne men grönmögelost med portvin är också en hit.
Kul med två så givande mässor på samma dag .
15 november 2016 — 12:15
Kors och Tvärs säger:
Kul att kombinera båda mässorna. Å så mycket gott att prova på
Franska ostar…. !! Ju värre de stinker desto godare smakar de. Och gärna en Fitou till det.
15 november 2016 — 12:54
JoY säger:
Vad vore livet utan ost, säger vi ibland. Vi äter alla sorters ost, mer eller mindre i alla fall. Ett glas vin till det, säger vi inte heller nej tack till hihihi
Kram
15 november 2016 — 13:07
nils-åke säger:
Vad mycket gott. Foto kunde jag ha varit på det hade varit intressant
15 november 2016 — 14:26
BP säger:
Kan inte låta bli att skratta här. Har vi verkligen varit på samma mässa? Jo, det har vi – uppenbarligen, då jag ju också la upp bilder därifrån. Här slår du mig med hästlängder förresten – vad gäller fotona alltså, ja drinkar okså;-) Knivskarpa bilder. Eloge – med tanke på ditt alkoholintag alltså:-)
Efter att ha jobbat på en tidning så vet jag att man får massvis med fördelar med pressackreditering, man slipper ju till och med betala inträde. Det är bara att ta för sig, helt klart!
Är ju sååååå himla tråkig och kinkig med mat och dryck (säger andra) så mina svagheter är väldigt ”begränsade”, men Halloumi och vitt vin älskar jag, och en Brooklyn eller Corona öl efter en AW.
15 november 2016 — 17:46
petra säger:
Så ledsen att vi missade mässan i år! Var på den förra året och vi var supernöjda!!
Det verkar inte ha gått någon nöd på dig 🙂
/Petra
15 november 2016 — 18:05
Ruth i Virginia säger:
Oj, vilken fest, vilken fest!
Jag älskar ost i alla former. Tyvärr finns det inte
många delikatessaffärer, där man kan köpa ost,
som inte är ”pre-packaged”. Grön ost och ost
med paprika (stark) på WASA-bröd, det enda
hårt bröd jag har hittat härikring.
Gillar robusta röda viner; shiraz, pinot noire, etc.
tillsammans med brie. Italiensk salami 🙂
15 november 2016 — 18:41
Rico säger:
Samma här
Vin, ost och charkuterier mums
Är dessutom i Bordeaux nu.
Så Nu förstår du varför det blir så litet skrivet…
/ Rico
15 november 2016 — 18:44
Peter Bergström säger:
Äntligen har jag tid med att läsa alla era härliga inlägg. Jag har en lista som är en meter lång typ, med att hinna med varje dag. Tur att jag inte jobbar, puh.
Husisblogg: Visst är det kul med allt vi gör men det saknas alltid pengar till oss själva. Video 360 finns från några idag och dom stora är Nikon och samsung. Det här kommer att finnas i varje hem om några år, och det kommer jag att skriva om lite längre fram. Jag tycker framtiden är väldigt intressant och jag är rustad.
Inga Magnusson: Jag tycker du ska gå nästa år och bara njuta och helst både lördag och söndag.
Hej Lennart: Ät lunch bara, haha. Det kommer definitivt att underlätta.
Geddfish: Där har jag inte varit så det åker in på min lista. Mycket ska man göra innan öronen faller av.
Solan: Jag tyckte väldigt mycket om korven med halloumi och det är helt nytt. Går nog lika bra med öl som vin. Hälsa gubben:-)
Steve: Haha, Jag är med dig hela vägen. Gud så mycket gott det finns att sätta i sig. Varje måltid är en högtid. Japp där satt den.
Ama de Casa: Det där var nästan elakt. Vi har ätit tapas flera gånger för 2,5 Euro med en Cava till och jag älskar det, men flera gånger per år. Nu ska jag njuta extra mycket av just västerbottenost och tänka på dig, haha. Jag ska lägga ut foton på när jag njuter av det, så var det med det.
15 november 2016 — 20:11
Peter Bergström säger:
Hej Marina: Det är en lyx att få göra det här, och vi kämpar oss framåt för att komma någonstans. Det är det här vi vill göra på heltid, men det är inte lätt men enormt kul.
Globertrottelisa: Hej på dej:-). Chevré är också fantastiskt gott och lite kamera utrustning till går alltid ner, haha. Kul att du skriver. Kramar.
Ditte: Nu drar du upp två riktiga godsaker så nu dreglar jag igen. Att mässorna är lättare i andra länder förstår jag för vi nordländer dricker nog gärna lite för mycket. Det ser inte bra ut på mässorna bara.
Kors och tvärs. Du har helt rätt. När katten drar då vet man att osten är perfekt, och så ska den nästan flyta ner på brödet:-)
Joy: Jag tror att väldigt många i övre åldern tycker om ost och vin. Kanske har vi fel på smaklökarna eller att vi har utvecklat dom. Jag tar det sista:-)
Nils-Åke: Jag har massor av mer foton men sidan klarar inte vad som helst, så det blev att välja.
Tack BP. Jag provade hela mässan att bara använda makro objektivet för att leka mig fram. Efter vad jag hört av dig nu så blev det bra:-) Visst blev det massa extra för att det var press och jag utnyttjar det självklart, haha. Idag finns det enormt mycket öl som har härliga smaker, och stekt halloumi och en god öl säger jag inte nej till.
Haha Petra: Du vet att det inte gick någon nöd på mig men vi ses nästa år då?
Ruth i Virginia: Tänk vad alla skriver på ett så härligt och gott sätt. Jag känner genom raderna hur gott både ni och jag tycker det här är. Stackare som lever i landet utan smaker. Europa är riktigt bra på att få fram produkter som har personlighet. Du borde ha någon italienare någonstans så du får gotta ner dig ordentligt Ruth. Annars så får du kolla IKEA för goda ostar.
Haha Rico: Jag förstår lite för väl och jag är glad att du inte skriver längre, så sitt du där och njut för det är många som vill byta med dig. Jag vill inte byta för jag trivs när det är 2 grader, rått, regn och mörkt. Skönt att få lite omväxling:-(.
15 november 2016 — 21:47
Matts Torebring säger:
När jag köpte min sista kamera Canon EOS 70D, sa Mågapinnen till mig, ”Kommer du att använda 5% av allt detta kameran kan”? Det var inte snällt sagt och det stämmer inte, hoppas jag. Visst finns det mycket teknik. Allt behövs inte.
15 november 2016 — 22:01
Peter Bergström säger:
Matts Torebring: Jag håller med men kanske till 20%. Jag använder absolut inte hela kamerans potential men det gör vi inte med hjärnan heller. Att få bra foton kräver sin teknik och det kostar, sen lägger vi på med 50% hur fotona ska tas och när. svårt det där.
16 november 2016 — 10:41