Nu är vi hemma i Stockholm igen, i snöslasket, men vi drömmer oss fortfarande tillbaka till Österrike och hotell Pirchner Hof. Så nu tänkte vi att vi skulle berätta lite om hotellet vi bodde på, i Reith im Alpbachtal. Ett riktigt mysigt hotell med fantastisk utsikt och riktigt, riktigt god mat.
Innehållsförteckning
Jordnära men ändå lyxigt
När man kommer in på hotell Pirchner Hof känns det lite som att komma in på ett svenskt fjällhotell. Det luktar trä, och känslan är rustik snarare än exklusiv. Men det är de små detaljerna som gör att man snart känner att detta är något alldeles extra.
Vårt rum på hotell Pirchner Hof
Vårt rum såg kanske ordinärt ut på ytan, men det var varmt och ombonat och sängarna var grymt sköna. För att inte tala om täckena! Kvaliteten fanns överallt, även om den inte lyste på det där skrytsamma sättet som den kan göra på vissa ställen.
Och så fanns alla de här små sakerna som man blir glad över: en skål med frukt, en kanna vatten, många galgar, ännu fler eluttag, ett fräscht badrum, en skön dusch och … ett syetui!
En av de bästa sakerna med rummet var utsikten. Vi hade en fantastisk vy över bergen och snölandskapet. Dessutom kunde vi kika ut över hotellets lilla pool. Fint både på dagtid och på kvällen!
Halvpension på hotell Pirchner Hof
Hotel Pirchner Hof är kanske det finaste hotellet i Reith, och därför inte det billigaste. Om man vill ha (utvidgad!) halvpension kan man få betala ca 2500 kr per dygn för två personer. Men då ingår å andra sidan en fantastisk frukost, en lunch- och eftermiddagsbuffé och en 4-rätters middag för båda. Samt fri tillgång till poolen.
Jag är ganska kräsen när det gäller hotellfrukost, men den här fick högsta betyg. Den var inte överdådigt stor, men allt höll riktigt bra kvalitet. Äggröran var krämig, äggen var perfekt kokta, ostarna hade levererats från den lokala ostproducenten, marmeladerna kom också från trakten och brödet … ojoj, det var nog det godaste brödet jag ätit någonsin på hotell!
Om man befinner sig på hotellet på dagtid kan man äta från en buffé med soppa, bröd, pastasallad och bakelser. Det passade bland annat bra den dagen när anlände från flyget.
Middagar på hotell Pirchner Hof
Till middagen hade man alltid sitt ”eget” bord. Först kunde man hämta soppa. Alltså, så grymt goda soppor! Efter vår resa till Österrike har jag cravings på svartrotssoppa, så nu måste jag lära mig att laga det! Efter soppan var det alltid dags för en liten förrätt (typ getostbollar eller melon med parmaskinka) och därefter kom höjdpunkten, huvudrätten.
Vilken mat! Vi åt forell, nötkött, gös och rosbiff. Allt var suveränt, så det går inte att bestämma vad som var godast. Och självklart avslutades varje måltid med en efterrätt … Har du bott på hotell i Österrike eller Alperna? Vilka är dina erfarenheter? Hur vill du att ett hotell ska vara?
Se och göra i Reith im alpbachtal
Om man kommer till Reith am Alpbachtal på vintern, vilket vi gjorde, är det med största sannolikhet för att man vill åka skidor. Från hotell Pirchner Hof är det gångavstånd till det närmaste liftsystemet, och om man vill kan man ta buss för att nå ännu fler liftar och nedfarter.
Om man istället kommer hit på sommarhalvåret kan man uppleva naturen genom att vandra eller cykla. Dessutom finns det flera restauranger och butiker med goda lokala råvaror. Läs gärna mer om Reith im Alpbachtal här_
Innsbruck igen – tillbaka på camping Kranebitten
Nu är vi tillbaka på camping Kranebitten, där vi också stod sist när vi var i…
Hälsning från härliga Österrike – äntligen här!
Äntligen är vi framme i Österrike! Resan tog betydligt längre tid än tänkt, men vad gör…
Vinterresa till Vorarlberg i Österrike -våra 8 bästa tips
Sugen på att göra en vinterresa till Vorarlberg i Österrike? Vi besökte nyligen detta härliga österrikiska…
Kulinarisk vintervandring i Österrike – i härliga Vorarlberg
Vi har gjort en kulinarisk vintervandring i Österrike, närmare bestämt i Bregenzerwald i Vorarlberg. Detta blev…
Med linbana till toppen av Untersberg i Salzburg
Vi har åkt med linbana till toppen av Untersberg i Salzburg. Härifrån har man en helt…
Skidresa till Österrike – vilken ort ska man välja?
Är du sugen på en skidresa till Österrike, men är osäker på vilken destination du ska…
Att göra i Bregenz i Österrike – våra 12 bästa tips
Vad kan man se och göra i Bregenz i Österrike? Under vår vinterresa till Vorarlberg passade vi…
Skidsemester i Österrike – snöyra, gluhwein och knödel
Igår när vi vaknade upp på hotellet under vår skidsemester i Österrike var det till ……
4 bra skidorter i Österrike
I samarbete med snowtrex Förra vintern provade vi för första gången att åka skidor i Alperna,…
Till toppen av Kitzsteinhorn i Österrike
Vi har tagit oss till toppen av berget Kitzsteinhorn i Österrike, närmare bestämt i Zell am…
Eisriesenwelt i Österrike – världens största isgrotta
Vi har precis besökt Eisriesenwelt i Österrike – världens största isgrotta! Flera läsare tipsade oss om…
Genom Österrike med husbil
Nu har vi kört genom Österrike med husbil. I förrgår var det dags att lämna Italien….
Härlig skidåkning i Alperna
Igår fick vi uppleva vår absolut första dag med skidåkning i Alperna någonsin. Waow, vilken upplevelse!…
Skidåkning i Alpbachtal i Österrike
Vi befinner oss, som du kanske vet, på skidresa och igår tog vi oss till de…
8 restauranger i Innsbruck som du inte vill missa
Det finns många trevliga restauranger i Innsbruck i Österrike. Vi har besökt ett flertal restauranger, och…
Att åka längdskidor i Österrike – skidskola i Vorarlberg
Hur är det att åka längdskidor i Österrike? Vi valde under den här vinterresan till Österrike…
Upplev Zell am See på sommaren – både Alper och sjö
I samarbete Austria Tourist Board Den österrikiska staden Zell am See är kanske mest känd som…
Åka på skidresa i Österrike – så gör du!
Hur gör man när man vill åka på skidresa i Österrike, och vad kostar det? Vi…
Skidor i Österrike 2020/2021? – inspo från Salzburgerland
Kan man åka skidor i Österrike vintern 2020/2021? Vi var på ett event i torsdags med…
Att göra i Innsbruck i Österrike – 25 tips
Vad kan man göra i Innsbruck i Österrike? Innsbruck är en fantastiskt fin stad i Tyrolen,…
Reith im Alpbachtal – mysig alpby i Österrike
Vi har tillbringat vår skidsemester i en mysig alpby i Österrike som heter Reith, eller kanske…
Vi ska åka skidor i Alperna – för första gången
Inlägget presenteras i samarbete med Lion Alpin Vi ska åka skidor i Alperna! Wehooo! Detta blir något…
Att uppleva sommar i St Johann in Tirol
I samarbete med Österrikes turistbyrå Varför inte uppleva sommar i St Johann in Tirol i Österrike?…
Åka skidor i Österrike – 8 skidorter att längta efter
I samarbete med Österrikes turistbyrå Sugen på att åka skidor i Österrike? Vi tipsar om åtta…
12 intressanta fakta om Salzburg i Österrike
I samarbete med Österrikes turistbyrå Har du koll på dessa 12 intressanta fakta om Salzburg? Vi…
Att besöka Swarovski Kristallwelten i Österrike – en glittrande plats
Hur är det att besöka Swarovski Kristallwelten i Österrike? Denna upplevelseattraktion, som ligger strax utanför Innsbruck,…
15 saker att göra i Salzburg – från linbana till Mozartkonsert
I samarbete med Austria Tourist Board Idag tipsar vi om 15 saker att göra i Salzburg…
Fakta om Hotel Pirchner Hof
- Adress: Pirchner Hof, Neudorf 42, 6235 Reith im Alpbachtal
- Rum: Det finns olika rum att välja på, såsom dubbelrum, svit eller familjerum. Alla rum är utrustade med badrum, hårtork, safetybox, radio, TV och telefon.
- Incheckning och utcheckning: Rummet står klart från klockan 14:00 den dag man anländer. Man ska lämna rummet senast klockan 10:00 på avresedagen.
- Husdjur: Hundar är välkomna (dock ej i restaurang eller spa) mot extra kostnad.
- Service: Man kan rum med frukost eller halvpension. Det finns restaurang, spa och trädgård.
- Sportaktiviteter: Skidåkning (utförsåkning och längdåkning), vandring, stavgång, cykling, träning i pool och annan träning
- Spa: Bad, massage, behandlingar, skönhetsbehandlingar och produkter från Hildegard von Bingen
- Mer info: Läs mer på hotellets webbsida
Delar av denna resa ingick i en pressresa. Texterna, bilderna och åsikterna är som vanligt våra egna.
Steve säger:
Jag ska just inta min frukost som är jättegod varje dag och blev än hungrigare efter att ha läst detta. Jag skulle gärna testat den hotellfrukosten. Frukosten är en mycket viktig del av ett hotellboende tycker även jag.
11 januari 2017 — 7:28
Henny säger:
Mmmm. Låter som ett toppeställe både vad det gäller inkvartering och mat. Man måste väl inte åka skidor för att bo där några dagar ?
11 januari 2017 — 7:31
Lena i Wales säger:
Vad härligt det ser ut med snö och skidåkning, för att inte tala om den goda maten!!! Frukosten kan jag hoppa över, men kvällsmaten, oj,oj!!!
11 januari 2017 — 7:41
admin säger:
Steve, härligt med god frukost hemma! 🙂 Jag är en sån där som verkligen uppskattar en god frukost, och då är det kvalitet före kvantitet som gäller”
Henny, nej man måste förstås inte åka skidor! 😉 Och jag tror även att det är ganska populärt att åka hit på sommaren och vandra i omgivningarna.
Lena i Wales, en del är ju som du och gillar inte frukost. Själv vaknar jag vrålhungrig varje morgon, haha, men det är ju tur att man är olika 😉 Middagarna var en höjdare!
11 januari 2017 — 7:44
Åsa säger:
Det tycker jag lät prisvärt med allt som ingick!
Jag har jobbat på hotell i Österrike, ett som heter Hotel Goldried i Matrei in Osttirol. Jag städade rum och vattnade blommorna på balkongen en säsong och gick sedan över till att jobba med halvpensionen och sedan jobbade jag i hotellbaren på after ski 🙂
11 januari 2017 — 7:58
LinizTravel säger:
Låter precis som vårt hotell!!! Så lyxigt!!!! Jätte god mat, frukost, pool och allt!!!:) kramar
11 januari 2017 — 8:13
admin säger:
Åsa, ja när man tänker på vad en middag ute kan kosta så…! Och du har verkligen erfarenhet av hela kedjan i de österrikiska alperna 🙂
Liniztravel, kul att ni har samma erfarenhet av bra hotell 🙂
11 januari 2017 — 8:27
Lennart säger:
Fint hotell i trevlig omgivning!
11 januari 2017 — 8:41
Emma, Sol som sol? säger:
Menar du 2500 kr för halv- eller helpension? Eftersom det står att frukost, lunchbuffé och middag ingår då är det väl helpension? Eller så är jag helförvirrad! 🙂
Hur som helst, jag dreglar ju när jag ser frukosten! Hade gärna ätit av de där bröden som ser sådär rustikt goda ut, jag är otroligt trött på vitt bröd och grahamsmjöl.
11 januari 2017 — 8:43
Marina säger:
Jag har varit i alperna två gånger, en gång i Österrike och en gång i Italien, och förutom skidåkningen (och just täckena!) så är väl maten det som är bäst! Italien hade vi inte lunchen men middagen räckte till för det också. Där var det så mycket (och fantastiskt god) mat så det troligen hade räckt att utfodra hela familjen på en av portionerna.
Troligen var det lika bra mat i Österrike, men som jag låtit påskina tidigare, så hade väl inte just maten prio ett under den resan 😉
11 januari 2017 — 9:31
admin säger:
Emma, jag blev också lite förvirrad … De kallade det ”halvpension” tror jag, men det kändes nästan som helpension. Den där lunch/eftermiddagsbuffén var ganska enkel (typ soppa, bröd, bakelser), så den räknades nog inte riktigt som en lunch (och kanske serverades den lite senare än vad en lunch brukar göra, jag minns inte de exakta tiderna). Men man kunde alltid gå in och ta något att äta när man kom in från skidbacken.
Marina, det känns som att maten blir viktigare med åldern på nåt sätt … och annat som blir mindre viktigt, haha 😉 Men kul att du också har bra upplevelser av maten!
11 januari 2017 — 9:32
Ditte säger:
Tack för en trevlig recension med jättefina bilder.
Ett bra skidhotell för mig är just som det här. Hemtrevligt och gemytligt, bra mat , bra rum och med nära avstånd till stort pistområdet (Helst ingen buss utan bara att ta på skidorna utanför dörren, men ibland kan man inte få allt.)
Jag tycker dessutom det är väldigt prisvärt med all den goda mat som ingår. (Tror konceptet ofta är så här)
Ofta vid skidresor i Österrike och Italien har vi valt liknande hotellkoncept med halvpension för efter en hel skiddag är kraftern inte alltid på topp för att ut och leta restaurang.
Lätt att förstå att ni trivdes och jag kan nog tänka mig att det kommer att bli årliga skidturer till Alperna. Har man en gång börjat är det svårt at sluta.
11 januari 2017 — 9:44
Geddfish säger:
Det verkar ju helt perfekt 😀 och jag anammar frukosten! Frukost är väldigt viktigt för mig. Även hemma. Är vrålhungrig på morgonen och det är den goda starten på dagen, tycker då jag.
Fina bilder på god miljö.
11 januari 2017 — 9:56
admin säger:
Ditte, ju närmre skidbacken desto bättre förstås! Vi hade 800 meter till den närmaste, men behövde inte bära skidorna utan de förvarade vi i butiken vid backen 😉 Till de andra pisterna var det 1o min med buss. Och visst blir vi sugna på att åka igen! 🙂
Geddfish, härligt med en till som gillar frukost! Jag är grymt hungrig på morgnarna 🙂
11 januari 2017 — 10:35
Ama de casa säger:
Såg verkligen fint ut! Men såg att ni också bara hade ETT glas? 😉 Haha! Det går såklart att dricka direkt ur karaffen också om det kniper 🙂
Sen över 10 år tillbaka åker vi årligen till Alperna (olika ställen) med vårt skid- och båtgäng. Men då vill vi ha lägenhet, med tre separata sovrum. En stor del av resans behållning är då att umgås med vännerna som vi inte träffar så ofta nuförtiden (sen vi flyttade). Vi lagar mest maten hemma då vi umgås och kvider tillsammans över träningsvärken 😉 Lunch äter vi såklart i backen.
Så mitt krav på ett hotell i Alperna är alltså att det ska vara en lägenhet 😀
11 januari 2017 — 12:35
Ama de casa säger:
Sen har vi en hel lista med hur den lägenheten ska vara beskaffad och var den ska ligga. Kraven är spridda – allt från att det ska finnas diskmaskin till att det inte får finnas kyrkklockor alltför nära 😀
11 januari 2017 — 12:37
Anette säger:
Mums, god mat i kombo med motion, perfekt ?
11 januari 2017 — 13:15
cat säger:
Förstår att ni drömmer er tillbaka 🙂
11 januari 2017 — 13:28
Nils-Åke Hansson säger:
Nu har ni mycket att se och tänka tillbaka på.
11 januari 2017 — 14:49
Lena säger:
Österrikarna kan frukostar, denna verkade ”premium class” ?? Det blev ännu en pärla att lägga till bland tänkbara hotell. Har dom Sommaröppet också ☃?⛷???? eller endast vinterort?
Alla ben o lemmar hela efter detta äventyr var jättebra gjort av er och resesällskapet ??
11 januari 2017 — 15:40
BP säger:
Med andra ord så var ni supernöjda med hela resan. Så himla kul! Antar att skidresan gav mersmak – det finns ju fler alpländer och turistbyråer att välja på;-)
Är tyvärr ingen frukostmänniska. Njuter mera av lunch och självklart en riktigt god middag. Å maten på tallriken var helt i min smak.
Själv har jag bara bott i lägenhet i alperna.
11 januari 2017 — 17:02
admin säger:
Ama de casa, haha det andra glaset hade jag nog redan burit iväg 😉 Och lägenhet är förstås också ett utmärkt alternativ! Om man nu kan komma överens om allt det där från diskmaskin till kyrkklockor 😉
Anette, kan bara hålla med, perfekt!
Lena, ja de har sommaröppet också! Förut var det tydligen allra mest högsäsong under sommaren. Nu har vintersäsongen blivit den mest populära, men många kommer hit på sommaren också vad jag förstår!
BP, ja vi var supernöjda! Och ja, vi kan absolut tänka oss fler skidresor till Alperna 😉 Jag vet att många inte är frukostmänniskor, och jag vet inte om det finns något ”tyvärr” med det. Det är ganska opraktiskt att vakna vrålhungrig. Man befinner sig ju inte alltid på hotell, om man säger så 😉
11 januari 2017 — 18:30
Inger säger:
Oj, så många minnen ni väcker till liv. Det är faktiskt svårt att sortera dem! Förstår att ni har haft det mycket bra. ? Vet inte hur många gånger jag varit i Österrike och det är ett av mina favoritländer. Har t o m ett österrikiskt medborgarskap kvar! ?
Numera vill min kropp tyvärr inte åka skidor längre, utan jag får leva på minnen! ? Tre gånger har jag varit nere för att åka skidor. När jag gick min lärarutbildning, var vi bl.a. i Mariazell på slalomkurs.
Två somrar var jag flera månader i sträck i Österrike, för att via en hjälporganisation till FN hjälpa till att bygga bostäder till efterkrigsflyktingar. De somrarna gav många rika erfarenheter. Där lagade vi dagligen mat till ca 20 personer.
Kan också säga, att det inte bara är på hotellen och i restaurangerna man äter god mat i Österrike. Jag var gift med en österrikare under ca 24 år och min svärmor, som bodde långt ute på landet, lagade utsökt god mat.
Hoppas ni kommer att göra många resor till Österrike! Det är ett land, som har mycket att erbjuda på alla fronter! Varför inte vandra i bergen nästa gång? ?
Nej nu måste jag sluta att skriva! ? Er berättelse väcker som sagt alldeles för många fina minnen!
Tack för er trevliga blogg och ha det fortsatt gott!
11 januari 2017 — 19:13
Deciree säger:
Det där lilla extra är väl härligt och lite lyxigt, sånt blir man glad av. Ni ser ut att ha haft en fantastisk resa och upplevelse. Kramar till er
11 januari 2017 — 19:22
Matts Torebring säger:
Det finns bara en enda sak, som gör att vi inte varit i Österike på senare år.
Vi har för tung husbil och måste ha en Go box. Det har jag inte velat krångla med. Frånsett detta har Österrike allt vad man kan önska och lite till. Det visar även detta ert inlägg. Nu har har jag fyrhjulsdriven privatbil och och skulle kunna åka vart som helst. Hoppas jag inte blir för gammal för att återvända. Tack för samtliga era inlägg. Superbra!
11 januari 2017 — 20:20
Rantamor på näthinnan säger:
Men herrejösses va mycket god mat ni fick där.
Och just frukosten är ju oftast det allra godaste målet om dagen tycker jag, skulle absolut inte kunna vara utan frukost.
Men sen alla goda rätter ni fick….gör att mitt tangentbord är alldeles bött just nu.
Tjingelingen från Rantamor….
11 januari 2017 — 22:37
admin säger:
Inger, åh tack för din fina kommentar! Sååå intressant att höra om! Förstår att du har många fina och intressanta minnen. Ja, vi blev förtjusta i Österrike och kan absolut tänka oss att åka dit igen. Jag åker gärna skidor igen, men visst kan man tänka sig att komma en annan årstid också!
Deciree, ja en väldigt bra resa!!!
Matts, ok jag förstår. Vi har ju en lättare husbil, så jag har inte satt mig in i hur det där med Go box funkar. Är det krångligt då?
Rantamor, jag är ju oxå en sån där som gillar frukostar 🙂 Men alla måltider var … mmm!
12 januari 2017 — 7:07