Igår, när jag kom hem från jobbet, trodde jag att Peter skulle bjuda mig på en ”vanlig” fredagsmiddag. Kanske lax eller torsk eller kyckling eller nånting sånt. Snacka om att jag fick en överraskning! När jag klev in i husbåten stod lyxiga snittar uppdukade på hela bordet, och Peter var i full färd med att öppna en flaska cava …
Innehållsförteckning
Fira med lyxiga snittar
Firade vi bröllopsdag eller jämn födelsedag? Nej, inte alls! Möjligtvis firade vi allt jobb vi lagt ner på bloggen! Alla snittarna Peter bjöd på var grymt goda, så här kommer lite ungefärliga recept. Det är så han lagar mat nämligen, på en höft. Men det blir bra, vi lovar!
Bruschetta med chèvre, honung och valnötter
Skär halvtjocka skivor av baguette och bre på chèvreost, ringla över honung och strö över hackade valnötter. Gratinera sedan i ugnen i 5-7 minuter. Mmmm! Passar grymt bra med cava kan jag tala om!
Bruschetta med ägg- och laxröra
Skär halvtjocka skivor av baguette, ringla över lite olja och grilla i ugnen i 5-7 minuter. Blanda kallrökt lax, kokt ägg, crème fraiche och dill. Lägg på röran och dekorera med räkor och dill!
Tunnbrödssnittar med lax och pepparrot
Alltså, pepparrot! Det är inte så ofta man får idag, men grymt gott! Bred färskost på ett tunnbröd, lägg på kallrökt lax, riv över pepparrot och strö över gräslök. Rulla och skär i lagom tjocka bitar.
Snittar med avokadoröra och räkor
Mixa avokado med crème fraiche och rivet citronskal. Lägg röran på en liten bit grovt bröd och toppa med räkor.
Snittar med rökt lax och mögelostcrème
Mixa mögelosten Saint Agur med crème fraiche. Lägg en bit kallrökt lax på lite grovt bröd, klicka över röran och toppa med skivade rädisor och dillkvistar.
Smördegssnurror med chèvre och fikonmarmelad
Lägg ut smördegen och bre på fikonmarmelad, smula ner chèvre och strö över hackad valnöt. Rulla ihop och skär i 3 cm tjocka bitar. Gratinera sedan i ugnen i 15 minuter på 175 grader. Voilá!
Vilken fredagsmiddag! Waow! Det passar förstås superbra att välja en eller två av snittarna och servera som en liten aptitretare istället. Vilken fastnar du för? Har du någon annan favorit som du brukar göra?
Deciree säger:
Men wow vilka läckerheter han bjöd dej på:) Kul att bli överraskad sådär 🙂 Kram
18 mars 2017 — 7:21
Helena säger:
Väldigt trevligt! 🙂
18 mars 2017 — 9:35
JoY säger:
Herre jösses vilka fina snittar. Ser väldigt gott ut Mums
Kram
18 mars 2017 — 8:02
Helena säger:
Jag kan lova att det var gott också 🙂
18 mars 2017 — 9:35
Kenneth Risberg säger:
Härliga snittar, kommer prova dem vid tillfälle.
Ni som är så kreativa, blir det en matblogg nu som kompletterar kring resor och allt. Ser ut att finnas fina förutsättningar för det.
Tack för alla tips!!
18 mars 2017 — 8:14
Helena säger:
Haha, nej, ingen matblogg … men om du klickar på ”Fix och trix” i menyn och sedan ”Husbilsmat” så kommer det en hel del recept där 🙂
18 mars 2017 — 9:36
Kenneth Risberg säger:
Tack för det, ytterligare ett bra tips!!
18 mars 2017 — 10:33
Rolle o Carina säger:
Gud såå gott allt ser ut,Peter kan han! 🙂
Ha det gott o njut….
18 mars 2017 — 9:26
Helena säger:
Ja, han är händig när det gäller det mesta 😉
18 mars 2017 — 9:37
Ama de casa säger:
WOW! Vilket lyxigt mottagande och vilka fantastiska snittar! Sedärja… Nu måste jag torka dräggel ur tangentbordet igen… 😉
Ha nu en lika lyxig lördag!
18 mars 2017 — 9:40
Helena säger:
Haha, torka ordentligt! 😉 Det blir kanske inte samma lyx idag, men vi har ju lite ”rester” i kylen 🙂
18 mars 2017 — 11:24
Aila säger:
Men oj vad mycket gott…
Vi brukar göra kallrökt lax med Philadelphia ost…
Men vi ska prova era…
18 mars 2017 — 9:54
Helena säger:
Kallrökt lax och philapelphia-ost är en väldigt god kombo! 🙂
18 mars 2017 — 11:25
Nils-Åke Hansson säger:
Ska vi prova!
18 mars 2017 — 10:05
Helena säger:
Det tycker jag 🙂 Önskar en fin helg!
18 mars 2017 — 11:25
Ditte säger:
Så mycket gott! Och härligt att bli överraskad en kväll när du kommer hem.
Några av dessa har jag provat och andra kombinationer är nyare för mig. Ska absolut testa den med smördeg, chévre och fikonmarmelad. Tror även där det skulle fingera bra med kvittenmarmelad för den gör sig också väldigt bra till smakrika ostar. Lax och avokado är gott och även lax och pepparrot.
18 mars 2017 — 10:29
Helena säger:
Väldigt trevligt med en sån överraskning! 🙂 Och jag kan tänka mig att kvittenmarmelad också passar!
18 mars 2017 — 12:55
Lennart säger:
Såå mycket gott.
Cava älskar vi så det har blivit en del i vinter!
18 mars 2017 — 10:36
Helena säger:
Cava passar ju kanske extra bra i ett lite varmare klimat 🙂
18 mars 2017 — 12:56
Lena - gott för själen säger:
Åh herregud så gott! Jag gillar säkert alla, men måste jag välja en så blir det nog den sista.
Kram Lena
18 mars 2017 — 11:34
Helena säger:
Det var verkligen svårt att välja ut någon ska jag säga! Jag gillade alla, på lite olika sätt! Har försökt välja ut nån, men kan inte … den med mögelosten kanske?
18 mars 2017 — 12:57
Lena & Jan säger:
Läckert, härlig överaskning Helena, Peter har verlkigen det där lilla extra som man uppskattar! Jag vet att du gör det också. Ni är ”a perfect match!”
Snodde ett par av recepten, tack!
18 mars 2017 — 11:43
Helena säger:
Vilken fin kommentar 🙂 Och det var naturligtvis meningen att man kunde ”sno” recepten 😉 Hoppas allt är bra med er!
18 mars 2017 — 13:28
Roger Öhrström säger:
Världsklass ?✨?? / Rog..
18 mars 2017 — 13:01
Helena säger:
Haha, ja eller hur!? Hoppas allt är bra!
18 mars 2017 — 13:28
Daniela / Discovering The Planet säger:
Åh vad lyxigt. Många bra tips som kommer testas. Älskar själv att bjuda på pinchos.
18 mars 2017 — 13:20
Helena säger:
Pinchos är ju också himla gott! Älskar allt sånt där smått plock! 🙂
18 mars 2017 — 13:29
Husisblogg säger:
Det är inte bara bakom bloggen, fixandet med husbil och husbåt (var svårt att skriva FREEDOM där då det var bägge bostäderna..?) utan Peter är också duktig i köket samt påhittig. Ägarna gillar också att överraska varandra och särskilt bra blir det ju givetvis om den andre partnern blir glatt överraskad. Men ägarna kunde tänka att det var skönt att komma hem till dukat bord efter en arbetsvecka.
18 mars 2017 — 13:27
Helena säger:
Ja, han är händig och påhittig! 🙂 Och visst var det skönt och lyxigt att komma hem till detta efter en jobbvecka!!! Önskar en fortsatt fin helg!
18 mars 2017 — 13:30
BP säger:
WOW! Sådana överraskningar ”bara så där” utan speciell anledning är de allra bästa. Varför inte lyxa till det en vanlig vardag, perfekt! Var rädd om Peter, han är verkligen duktig på allt han gör!
18 mars 2017 — 14:12
Helena säger:
Jag lovar att vara rädd om honom!!! 🙂
18 mars 2017 — 14:20
Tia säger:
Aj aj så gott det såg ut ?
Hade absolut tagit det för ett speciellt firande. Peter kan få fixa snittar ? så kan jag stå för cavan ?vid nästa träff ?
18 mars 2017 — 15:17
Helena säger:
Jag kan rekommendera hans snittar! 🙂 Önskar en fortsatt fin helg!
18 mars 2017 — 23:47
Henny säger:
Mums filibaba. Det här inlägget ska jag återkomma till. Skulle passa bra att göra några av Peters godingar på midsommarafton.
18 mars 2017 — 15:27
Helena säger:
De skulle säkert passa på midsommar! Ha det fint!
18 mars 2017 — 23:48
Biggeros säger:
Jag tycker om alla dessa aptitretare!! Kan inte välja…
Vilken man du har!!! Nu blev jag allt sugen på laxsnittar:)
18 mars 2017 — 15:50
Helena säger:
Ja, jag ska hålla hårt i honom…! 🙂 Jag hade också svårt att välja någon favorit för övrigt…!
18 mars 2017 — 23:49
Kors och Tvärs säger:
Å gode värld så mycket gott! Det var väl en trevlig överraskning för dej Helena. Och så klart ni ska fira allt jobb ni gör på bloggen!
Trevlig lördag
Kram
18 mars 2017 — 16:52
Helena säger:
En fantastisk överraskning! Och ja, livet är ju för kort för att man inte ska passa på och fira när man kan! 🙂
18 mars 2017 — 23:49
Elisabeth säger:
Här fick jag massor med idéer till sommarens alla franska apéroer!
18 mars 2017 — 18:32
Helena säger:
Jag hade faktiskt aldrig hört ordet apero förut och fick googla! 😉 Man lär sig ideligen nya saker i bloggvärlden 🙂
18 mars 2017 — 23:52
Steve säger:
Vilken underbar avslutning på arbetsveckan. Mycket KÄRLEK där.
19 mars 2017 — 0:36
Matts Torebring säger:
Vilken fest! En talare uttryckte det så här: ”Kärleken börjar i köket”.
19 mars 2017 — 10:30
Anette säger:
Mums, vad goda de ser ut, allihop.
19 mars 2017 — 14:44
Mias Mix säger:
Så underbart att komma hem till det! Alltid gott med snittar och ännu godare med cava!
19 mars 2017 — 21:17
Petra säger:
Mums, ser riktigt gott ut:-) Härligt att våra män gillar att laga mat och överraska lite då och då..
20 mars 2017 — 11:48
Annika säger:
Vad lyxigt och härligt att komma hem till den härligheten. Blir alldeles hungrig bara av att se och läsa om det.
Förstår att du blev glad!
21 mars 2017 — 12:37