Meny Stäng

Lyxiga snittar till festen

Annons

Igår, när jag kom hem från jobbet, trodde jag att Peter skulle bjuda mig på en ”vanlig” fredagsmiddag. Kanske lax eller torsk eller kyckling eller nånting sånt. Snacka om att jag fick en överraskning! När jag klev in i husbåten stod lyxiga snittar uppdukade på hela bordet, och Peter var i full färd med att öppna en flaska cava …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fira med lyxiga snittar

Firade vi bröllopsdag eller jämn födelsedag? Nej, inte alls! Möjligtvis firade vi allt jobb vi lagt ner på bloggen! Alla snittarna Peter bjöd på var grymt goda, så här kommer lite ungefärliga recept. Det är så han lagar mat nämligen, på en höft. Men det blir bra, vi lovar!

Bruschetta med chèvre, honung och valnötter

Skär halvtjocka skivor av baguette och bre på chèvreost, ringla över honung och strö över hackade valnötter. Gratinera sedan i ugnen i 5-7 minuter. Mmmm! Passar grymt bra med cava kan jag tala om!

Bruschetta med chevre

Bruschetta med ägg- och laxröra

Skär halvtjocka skivor av baguette, ringla över lite olja och grilla i ugnen i 5-7 minuter. Blanda kallrökt lax, kokt ägg, crème fraiche och dill. Lägg på röran och dekorera med räkor och dill!

Tunnbrödssnittar med lax och pepparrot

Alltså, pepparrot! Det är inte så ofta man får idag, men grymt gott! Bred färskost på ett tunnbröd, lägg på kallrökt lax, riv över pepparrot och strö över gräslök. Rulla och skär i lagom tjocka bitar.

Snittar med avokadoröra och räkor

Mixa avokado med crème fraiche och rivet citronskal. Lägg röran på en liten bit grovt bröd och toppa med räkor.

Snittar med rökt lax och mögelostcrème

Mixa mögelosten Saint Agur med crème fraiche. Lägg en bit kallrökt lax på lite grovt bröd, klicka över röran och toppa med skivade rädisor och dillkvistar.

Lyxiga snittar
Lyxiga snittar – den ena är godare än en andra …

Smördegssnurror med chèvre och fikonmarmelad

Lägg ut smördegen och bre på fikonmarmelad, smula ner chèvre och strö över hackad valnöt. Rulla ihop och skär i 3 cm tjocka bitar. Gratinera sedan i ugnen i 15 minuter på 175 grader. Voilá!

Smördegssnurror med chevre och fikonmarmelad
Farligt gott!

Vilken fredagsmiddag! Waow! Det passar förstås superbra att välja en eller två av snittarna och servera som en liten aptitretare istället. Vilken fastnar du för? Har du någon annan favorit som du brukar göra?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev