När vi nyligen skrev om svenska semestervanor kunde vi konstatera att många svenskar både äter och dricker mer på semestern än till vardags. Tyvärr måste vi säga att vi känner igen oss i det. Vi har nog både tappat träningsformen och gått upp i vikt efter semestern.
Innehållsförteckning
Komma i form efter semestern
Studien om svenska semestervanor visar att vi svenskar gärna både dricker och äter mer än vanligt på semestern, och det stämmer nog även för oss. När vi är lediga blir det gärna lite godare mat, lite mer vin och lite färre långpromenader. Ingen bra kombination för formen helt enkelt. Nu är det dags att komma i form igen, och man kan väl säga att vi har tre strategier för det.
1. Promenader till jobbet
Först och främst håller vi på att komma tillbaka till vår rutin med promenader till mitt jobb (40 minuter i varje riktning). Peter promenerar med mig på morgonen, och går sedan hem igen. Jag går hem när jag är klar för dagen.
Nu gäller det bara att se till att ha bra skor. Jag promenerade några dagar i platta converse-liknande skor och efter det fick jag ont i hälarna. Hädanefter blir det vandrings- eller gympaskor med bra sulor!
2. Träningsprogrammet tapout XT
Nu har vi också (äntligen!) kommit igång med vårt träningsprogram. I perioder har vi kört regelbundet, men nu har vi haft en lång period helt utan träning … och det märks! Vi klarar inte alls lika mycket som vi gjorde förut.
Träningsprogrammet vi kör heter Tapout XT, och vi gillar det verkligen! Det är visserligen väldigt amerikanskt och kanske lite för tufft för oss i nuläget, men det är väldigt varierat, vilket är både bra och roligt. De tolv olika skivorna innehåller allt från kondition och boxning till styrketräning med gummiband, magövningar och yoga.
3. Bättre mat
Sist men inte minst ska vi försöka tänka till när det gäller maten. Målet är att minska kalorierna något samtidigt som vi förstås vill få i oss bra näring. Efter semestern hamnar vi lätt i dricka-vin-lite-nu-och-då-fällan, så steg ett är att konsekvent byta vinet eller ölen mot vatten på vardagarna.
Utöver det satsar vi på goda (förstås!) maträtter med måttliga mängder fisk eller kyckling och rejält med matiga grönsaker som broccoli, blomkål, morötter, ärtor och bönor. För mig (som har migrän) är det viktigt att äta regelbundet och jämnstora portioner, så dieter där man ska äta olika mycket olika dagar är inte min grej …
Hur gör du?
Har du också lätt att tappa formen och gå upp i vikt efter semestern, och vad gör du i så fall åt det? Eller har du knep för att hålla bra vanor också under semestern?
Lennart säger:
5:2 med maten och 4:3 med vin så har vi det under våra 52 semesterveckor!
03 augusti 2017 — 6:39
Helena säger:
När man har 52 semesterveckor gäller det att ha en strategi 🙂
03 augusti 2017 — 7:38
Britt-Marie Lundgren säger:
Semestertider, åtminstone när vi är ute med husbilen, brukar inte innebära några större problem med vikten. Vi försöker äta mycket grönt, precis som hemma. Visst blir det lite mer vin än vanligt men kompensationen är att vi försöker få en så aktiv semester som möjligt, gärna med vandringar och cykelturer. Tyvärr har vi som de flesta andra lite svårt att få in den välbehövliga konditionsträningen i ett späckat vardagsschema.
03 augusti 2017 — 7:10
Helena säger:
Det låter som en bra strategi! Vi gillar oxå att göra aktiva saker på semestern, men det har nog ändå blivit en hel del stillasittande i husbilen … Och visst är det svårt att få till vardagsmotionen när man har fullt upp. Det är nog en utmaning för de flesta …
03 augusti 2017 — 7:39
Kors och Tvärs säger:
Semestern är perfekt med mycket fisk, skaldjur, grillat och sallader. Hemma blir det mera onyttigt med nån macka på jobbet, fikabröd etc. Så fram för mera semester tycker jag 🙂
03 augusti 2017 — 7:13
Helena säger:
Vilken skön inställning! Ja, mer semester skulle jag väl inte säga nej till. Med lite bättre tid på semestern skulle vi nog också få bättre tid till bra vanor. Under vår Europa-runt resa tränade vi ju en hel del ….
03 augusti 2017 — 7:40
Inga säger:
Jag kan rekommendera appen Lifesum som räknar kalorier och förbrända kalorier åt dig. Betalversionen håller reda på 5:2 dieten åt dig. Själv ska jag göra tjejklassikern, börjar med att springa 10 km lopp på Lidingö haha får se hur det går. Hemmaträna är asskönt ju!
03 augusti 2017 — 7:29
Helena säger:
Tack för tips! 5:2 dieten är inget för mig eftersom jag får migrän om jag äter olika mycket olika dagar, men räkna kalorier kan jag ju göra för det 😉 Låter riktigt bra med ett lopp att träna inför! Heja heja!
03 augusti 2017 — 7:42
Monnah säger:
Jag brukar alltid må mycket bättre under sommaren då det blir mer bär, långpromenader med familjen om kvällarna och mycket jobb att rådda runt vår månghövdade storfamilj. Efter ett jobbigt år med sjuka föräldrar/flytt över Atlanten/dödsfall/stora och omvälvande vardagsrutinsförändringar har den här sommaren dock inte liknat någon annan. De rutiner jag jobbat upp under våren har sakta dalat, så nu jobbar jag upp ny inspiration och lust inför något som helt klart kommer att bli en väldigt tuff höst.
Vilken bra plan ni verkar ha! Heja.
03 augusti 2017 — 7:48
Helena säger:
Tack, och roligt att du tror på vår plan! Man styr ju inte över allt i livet, och det låter som att ditt år varit riktigt tufft. Hoppas att du hittar ny inspiration och kraft! Kramar
03 augusti 2017 — 12:23
Eva - People in the Street säger:
Härligt ändå att komma in i hälsosammare vanor igen efter semestern. Vi har 1,5 v kvar av semestern så vi ska snart också in i gamla rutiner med mer träning och vettig mat ?
03 augusti 2017 — 8:09
Helena säger:
Njut av er sista semestertid! Tids nog kommer vardagen 😉
03 augusti 2017 — 12:24
Lena - gott för själen säger:
Det är sååå skönt att vara i form. Mår så bra av det. Och då varken för vikten eller utseendet utan känslan inne i kroppen! Vikten slår sällan speciellt mycket på mig, 2-3 kg kanske över åren kanske. Däremot ändrar sig volymen nån storlek upp eller ner. Vikten är för mig ointressant.
Nja, tyvärr har jag väl inte några speciella knep för att hålla formen. Äta bra och röra på sig skulle jag väl inte direkt kalla för ”knep” 🙂 🙂
Kram Lena
03 augusti 2017 — 8:15
Helena säger:
Håller med om att det inte bara är vikten, utan kanske snarare formen, och förstås hur man mår! På något sätt hänger ju det mesta ihop. Jag mår också bättre när jag tränar (även min migrän blir bättre) så jag är på väg åt det hållet … 😉
03 augusti 2017 — 12:26
Kate säger:
Träningen har kommit igång igen – sista semesterveckan… och visst har man tappat under ledigheten.. I och med att man jobbar så är det lättare att sköta om både kost och träning tycker jag. Och just nu bågnar ju det ju av grönsaker/rotsaker – närodlat och hemodlat!!
Jag älskar ju träningen som sker utomhus, så tränings- dvd klarar jag mig utan… 😉
Min migrän i princip försvann när jag började ta lite extra B12, som finns receptfritt på apoteket (Behephan). Den måste du köpa över disk, finns inte framme i sortimentet..! Värt ett försök..?!
Och svar på Din fråga i mitt ett tidigare inlägg; Musli är ju musli och Granola är ugnsrostad musli med lite honung/sirap…:)
Recept på kesoplättar finns hos mig idag… !!
Lycka till med kom-i-gång-träningen nu!
Sommarkram från Kate
03 augusti 2017 — 8:22
Helena säger:
Tack för tipset om B12! Jag har provat det mesta mot migrän och har lite svårt att känna mig optimistisk inför nya tips … 😉 Men visst kan det vara värt att prova! Tack så mycket! 🙂 Jag kan mycket väl förstå att du gillar träning utomhus. Jag gillar egentligen oxå att vara ute, men jag avskyr att springa … haha. Så jag har ändå lättare att få till träningen hemma 😉
03 augusti 2017 — 17:20
Peter säger:
För oss är det tvärt om, mindre snacks och många steg varje dag gör att vi snarare har gått ner under semestern!
03 augusti 2017 — 8:32
Helena säger:
Det låter ju toppen! 🙂
03 augusti 2017 — 17:22
Shetlandsfrun säger:
Jag äter mycket mer onyttigt när jag åker bort på semester. När jag är hemma och ansvarar för matinköp och matplaneringen i familjen är det ju mycket lättare. När jag äter bra och ev. vill gå ner i vikt också, äter jag lågkolhydratkost.
03 augusti 2017 — 8:35
Helena säger:
Det är nog det där som jag tycker är svårare på semestern, att det är svårare att planera … och att det blir lite som det blir 😉
03 augusti 2017 — 17:23
Anette säger:
Jo du det där känner jag igen. Trots att jag inte jobbar för tillfället faller jag in i detta beteende när alla andra har semester.
Jag äter egentligen inte så onyttigt men för mycket och på fel tider. Motionen blir lite sporadisk och inga rutiner följs. Hög tid att ta tag i sig själv igen.
Härlig bild på er när ni tränar ?
03 augusti 2017 — 8:42
Helena säger:
Kul att du gillar bilden! 🙂 Den är kanske inte helt smickrande på mig, men jag tänkte att vi bjuder på det … 😉 Jag känner igen det där med fel tider och inga rutiner …
03 augusti 2017 — 17:25
FrkM säger:
Normalt sett rör jag mig mer på semestern så extra mat och dryck brukar klara sig bra. I år skadade jag mig tyvärr så det har varit svårt att röra sig. Vågar inte ens tänka på vågen. Men plan att komma igång inom kort finns.
03 augusti 2017 — 8:56
Helena säger:
Tråkigt med skada! Ibland händer ju saker som man inte kan påverka och som definitivt gör det hela krångligare …. Härligt att du har en plan! Heja, heja! 🙂
03 augusti 2017 — 17:26
Ditte säger:
Jag är ju oftast ledig men har i alla år sedan ungdomen vetat att jag inte kan äta mer än jag gör av med och oftast blir det inte så. Jag går mellan 7-1o km per dag här hemma och är vi ute och reser blir det ibland mer, ibland mindre och i hetare trakter kanske bara 5 km. Cyklar gör jag gärna. JUst den dagliga motionen är viktig för mig och att samtidigt få frisk luft. Vill inte stänga in mig på ett gym för att träna, men gillar det koncept Friskis &Svettis har.
Jag har ett perfekt träningsprogram som min pappa en gång utarbetade på 60 -talet för att de som gjorde lumpen skulle få mer styrka i buk, rygg, armar och knän -BRAK och det används fortfarande inom det militära och med god effekt. Det tar mig 20 min tre gånger i veckan att göra det och är toppen. Kan utföras hemma, på hotellrum – ute och har otroligt bra effekt. Man väljer själv hur många övningar som ska göras, samt intensitet och ökar på efter hand.
Vad gäller maten så satsar vi på mycket skaldjur, kyckling, grönsaker och frukt. Rött kött blir det ganska sällan, men ibland är det gott med en fin köttbit också.
Hemma lagar jag ofta asiatisk mat, med tonvikt på kinesiskt och förutom att det är gott och fräscht är det ”lätt mat” för kroppen.
Ni kommer säkert att lyckas bra med era föresatser och ni är ju igång med de dagliga promenaderna.
03 augusti 2017 — 9:49
Helena säger:
Det låter som att du också har en bra strategi! En grund med mycket motion och sedan lite extra träning på det ibland. Styrka är ju också bra, och kanske det som är lätt att glömma bort.
03 augusti 2017 — 17:28
Lena & Jan säger:
Hm, host jotack att ha 52 v. semester och nu senast 1 år av väntan på olika inplanerade op. kan vara förödande för vikten om man inte håller koll på vågen! Genom åren får man en slags trivselvikt, bestäms i vårt fall av klädstorleken, vägrar köpa större storlek!
Då, ännu mer grönsaker, mindre kött/pasta/pot/öl/vin/kakor, mycket vatten, längre promenader, cykelturer! Ganska snabbt är vi tillbaka på trivselvikt (-: ligger liite för högt men lika vid årskontrollerna 🙂
03 augusti 2017 — 10:39
Helena säger:
Ja visst är det lätt hänt att det skenar iväg om man inte tänker efter. Och så händer vissa saker som gör det ännu svårare. Bra att ni har ett sätt att komma tillbaka till trivselvikt 🙂
03 augusti 2017 — 17:30
Steve säger:
Som pensionärer så finns inte så många semesterfällor att gå i. Vi äter nyttigt året runt. T o m nyttigare under sommaren då i stort sett allt kommer från egen trädgård. Mera alkohol blir det på sommaren, men snart är den mera måttfulla vintern åter. Boende på Getingstorp hjälper till att hålla vikten konstant.
03 augusti 2017 — 11:14
Helena säger:
Ni verkar ju alltid äta så fräsch och fin mat, och dessutom närodlat (verkligen!).
03 augusti 2017 — 17:30
Annette säger:
Jag passar på att styrketräna på gym några dagar i veckan året runt när jag skjutsar våra barn till skolan, men under deras lov blir det ingen träning alls eftersom jag inte vill åka 3 mil för att komma till ett gym. Jag tänker att jag skall träna hemma, men hemma har jag ingen disciplin alls så jag lyckas aldrig hålla i träningen. Jag tar det med ro, det blir ordning och reda igen i augusti när vi är tillbaka i rutiner. I och för sig har jag faktiskt simmat väldigt mycket de senaste två veckorna när vi varit i Frankrike, det är ju träning 🙂
Maten blir det litet si och så med på resa. Inte så att jag äter direkt onyttigt (ok, en och annan crème caramel blev det…), men jag äter fel. Till exempel mer bröd som jag antagligen inte tål och cider från Normandie måste man ju smaka på, så vilopulsen låg på över 100 ett par dagar under resan när kroppen sade ifrån.
Jag har inte vägt mig sedan vi kom hem, har haft fullt upp med att sortera foton och skriva inlägg från resan 😉 Men jag skall göra det för skojs skull i morgon bitti. Några tips har jag tyvärr inte, kanske att ta semestern med ro, fortare än kvickt blir det vardag igen och då är det enklare med bra rutiner.
03 augusti 2017 — 11:31
Helena säger:
Jag känner igen mycket av det du skriver, med att det under vissa perioder funkar och under andra inte. Det viktiga är väl att man försöker få till något som funkar, även om det blir mindre i perioder. Och simma är ju definitivt träning! 🙂
03 augusti 2017 — 17:32
Monet säger:
Jag som också har 52 veckors semester men sen tio år ser livet i Sverige ur ett franskt perspektiv kan ibland bli alldeles förskräckt över det jag uppfattar som ett förskräckligt hälsohetsande i Sverige. Det är kaloriräknande, stegräknande (och minst 10.000 steg per dag), olika dieter, inte minst LCHF och olika gasteprogram, ett väldigt laborerande med olika kosttillskott och teorier om laktos- och glutenintolerans. Ena minuten ska man äta si.nästa så. Självklart ska man göra det man mår bra av och om det innebär fysisk aktivitet på olika nivåer så är det ju den resandes ensak. Men från läkarhåll sägs egentligen bara ett par saker: sluta röka är den enskilt största hälsovinst man kan göra. Ca tre halvtimmespromenader i veckan är bra och tillräckligt. Varierad, normal kost (jag vill tillägga att de svenska fikavanorna med bullar och kakor två gånger om dan, mycket stabbig husmanskost för många,, pizza, Mc Donalds, Coca-cola, chips, godis och fredagsmys tror jag är grund för mångas viktproblem), för mycket stress och nattsudd framför tv och inte minst mobil eller padda ger för lite sömn. Att stressa över utebliven träning kan ju rimligen heller inte vara bra? Eller ta i så att man får skador eller besvär i knän, fötter, vader eller vad det kan vara. Upp i våra år är det värre än det nånsin varit – man tror sig var 35 fortfarande och ramlar och bryter fötter, axlar och höfter i svarta skidbackar och på bergsvandringar med långa konvalescenser som följd. Vi lever dét sydfranska livet i lugnt tempo. Hundpromenader, utflykter och lättare trädgårdsarbete plus simning sommartid är lagom för oss. Motionscykeln står sen flera år bara i vägen i badrummet och ger inte ens dåligt samvete. Vi äter mindre måltider än i Sverige, dricker rosévin varje dag utan att skämmas det minsta, aldrig något mellan måltiderna, men nybakad baguette varje morgon. Inga överdrifter kring frukt och grönsaker heller, sällan mörkt kött mer fisk och skaldjur. Och mängder med olivolja till allt. Vikten går lite upp och ner utan att det orsakar oss bekymmer, ingen fransk läkare har någonsin nämnt bmi, motion eller matvanor. Bara rökning som vi slutade med för 20 år sen. En vän i vår ålder sa att hon kommit till insikt om att tiden trots allt är ändlig och tar slut, vad man än gör. Ta vara på den på bästa sätt förstås och om det inbegriper träning i olka former som gör att man känner sig bra så är det väl bra! (Förlåt långt inlägg men dessa skillnader i livsstil fascinerar mig????)
03 augusti 2017 — 14:09
Helena säger:
Jag kan hålla med dig om att det är mycket laborerande med dieter i Sverige. Jag vet inte riktigt vad det beror på faktiskt? Själv har jag aldrig hållit på med någon diet. Stressa över utebliven träning gör jag inte. däremot vet jag ju hur jag mår när jag tränar och när jag inte gör det… När jag tränar är jag piggare och har mindre migrän. Efter lång period utan träning börjar jag längta tillbaka till den där ”må bra”- känslan … 😉 Som tur är så gillar vi inte sötsaker i alla fall 😉 Coca cola och bullar intresserar mig inte … Och det är intressant att läsa dina långa inlägg! 🙂
03 augusti 2017 — 17:37
Ulrika säger:
Jag är väl lite ”konstig” antar jag, men jag äter ofta bättre på semestern än annars. Oavsett om jag semestrar i husbilen eller på hotell. Så vikten brukar ofta vara samma som innan semestern, eller t o m lägre. Men allt som oftast brukar jag ändå vilja ”komma igång med bra rutiner” ändå, för att bevara de goda jag lagt mig till med under sommaren.
03 augusti 2017 — 15:09
Helena säger:
När jag läst kommentarerna ovan så verkar det inte som att du är så konstig Ulrika 😉 Flera andra har skrivit samma sak! Men det är ju helt enkelt superbra, du får ta med dig lite av semestervanorna hem helt enkelt 😉
03 augusti 2017 — 17:39
Geddfish säger:
Bra mat, har alltid intresserat mig. Frukt och grönt, fisk, kyckling, kalkon osv. Är en gång i tiden utbildad friskvårdsledare och har hållit viktminskningskurser.
Motionen är A och O.
Jag har aldrig följt någon diet, utan min kropp säger när och vad den vill ha, i rätt mängd. Vill ha mat var fjärde timme, men inte för att jag får huvudvärk. Äter i princip aldrig fikabröd eller godis.
Ett glas rött vin till maten är aldrig fel.
03 augusti 2017 — 17:43
Helena säger:
Kul att du är utbildad friskvårdsledare! Jag har också jobbat en hel del med mat och fysisk aktivitet, men i landstinget och på KI. Tycker många gånger att vi som jobbade med det hade en mer avslappnad attityd än andra.
04 augusti 2017 — 6:45
Matts Torebring säger:
Återigen är jag motvalls, jag har gått ned 7 kg sedan försommaren. Hur då? Jo, på ”årservicen” fick jag veta, att det vore en fördel att jag minskade ned midjemåttet. Innan tog jag ”tjocka” ostskivor på frukostmackan, nu tar jag bara lite tunna ostskivor och inget smör. Kan det vara enklare?
03 augusti 2017 — 17:49
Ruth i Virginia säger:
Haha – ost, ja! Älskar ost av alla slag; måste vara stark för
att motstå en (stor) ostbit på eftermiddagen. Kaffe och bullar
existerar inte här, tur nog. 🙂
03 augusti 2017 — 21:07
Helena säger:
Bra jobbat! 🙂 Jag tror ofta att det bästa är att hitta nån liten grej som man gör varje dag, och sen ändra den vanan. Men inget så stort så man känner att man inte kan leva med det i längden… Det verkar ju som att du hittat just detta! 🙂
04 augusti 2017 — 6:46
Ruth i Virginia säger:
Vilket kul foto, det första! Helena ser ut som om hon hotar
stackars Peter, som tycks vara upphängd i taket. 🙂
Tror jag fick min grundkondition som ung, då det inte fanns några
tillägg till maten. Vi visste varifrån maten kom. Allt gödslades
med dyngan frå la´gårn och hönshuset. Det enda ”pop” som fanns
var svagdricka. Söta drycker var saft av alla slag. Under kriget blev
det mycket gröt och pannakakor, men ingen blev överviktig, för socker
och smör var ransonerat, och snask försvann. Har aldrig rökt.
Motion fick fick vi naturligt. Skulle man nånstans, fick man ta sej dit
under egen maskin. Gå, cykla, åka spark och skidor. Jag åkte skidor
till folkskolan. Tog mej ca 20 minuter. (inga bilar på vägarna)
Som vuxen har jag aldrig tänkt mycket på dieten; bara ätit det jag
trodde skulla vara bra för mej och familjen. Efter 2½ år i Indonesien
gick både jag och Don ner i vikt, inte drastiskt, men märkbart. Massvis
med frukt av alla slag och ris i stället för potatis.
Nu när jag närmar mej 90, har aptiten minskat, men jag tar en öl
eller ett el. två glas vin till middagen. Ibland går jag till grannskapets sportsbar och njuter, uppflugen på en barstol, av en Beefeater martini
with a twist. – En 20 minuters promenad på morron, när vädret tillåter.
03 augusti 2017 — 21:04
Helena säger:
Men åh, vilket underbart inlägg Ruth! Fantastiskt att höra, och så älskar jag att föreställa mig dig uppflugen på den där barstolen på sportbaren! 🙂 På många sätt tror jag att matvanorna naturligt blev bättre förr. Det fanns inte lika mycket fabrikstillverkad mat och man använde inte lika mycket kemikalier vid odling osv. En annan sak som förändrats tror jag är matmönstret. Rätta mig gärna om jag har fel 😉 Jag får för mig att man förr åt mer måltider tillsammans vid sittande bord, och inte lika mycket ”på språng”. Idag äter många sina måltider ensamma, eller på språng mellan olika aktiviteter. Då blir det lätt mer småätande, och det blir som det blir på något sätt. Och så finns det ju ett enormt utbud idag av sötsaker och söta drycker, och sånt är ofta inte speciellt dyrt. Så det krävs många individuella val hela tiden … Jag förespråkar absolut ingen extremism. Tvärtom! Man ska ju njuta av livet! Det gäller att hitta någon balans bara, som man mår bra av 😉
04 augusti 2017 — 6:52
BP säger:
Gillar Ruth’s kommentar till första bilden. Själv har jag aldrig hållit på med sådana övningar. Inte min grej liksom. Verkar ha en kropp som aldrig lägger på sig några extrakilon, speciellt inte under semestrar. Konstigt, jag vet, men jag rör mig mera under semestern (promenader) än vad jag gör här hemma. Men även här är jag lyckligt lottad med att inte gå upp i vikt. Samma sak gäller för min man. Ja, jag vet att jag knappt vågar säga det, men så är det. Att ingen av oss är muskulös utan ganska slapp vid det här laget är en biverkning som vi får står ut med;-)
03 augusti 2017 — 23:28
Helena säger:
Vi är ju alla olika och det är väl inget konstigt med det!? Någon sorts motion är ju bra oavsett om man har lätt att gå upp i vikt eller inte, men promenader är ju bra! 🙂
04 augusti 2017 — 6:54
Anna, New York – My Bite of the Big Apple säger:
Härlig gymbild! Tycker inte ni ser otränade ut. Det låter som om ni har en bra plan. Särskilt med promenader till och från jobbet.
Jag kör samma program året runt som jag säkert redan berättat: minst 30 min promenad varje dag och så gym (styrka och kondition) varannan dag (ibland var tredje). Men är jag på en kortare resa (som nu i Kroatien) blir det bara promenader såvida hotellet inte har gym.
Visst äter jag också gärna mer gott på semestern med tillhörande drycker. :Men då jag sällan är ledig mer än några veckor i taget hinner det inte ske nån större förändring.
Just nu är det dock lite hårt med promenaderna här med mellan 35 och 40 graders värme. Man får vara lite snäll mot sig själv då och tycka att de 229 trappstegen tur och retur till stranden är lagom, haha. 🙂
03 augusti 2017 — 23:59
Helena säger:
Tack Anna, det var snällt sagt av dig 🙂 Vi har ju haft både perioder då vi tränat mer och perioder då vi inte tränat alls, så jag vet att vi mår bättre när vi är lite mer tränade … Jag är imponerad av dig som får till rutiner som håller i längden, bra jobbat! Och när det är 35-40 graders värme måste man vara snäll mot sig själv! Det går inte att träna i såna temperaturer!
04 augusti 2017 — 6:56
Anna, New York - My Bite of the Big Apple säger:
Tack! Jo, jag är lite imponerad av mig själv, haha. Jag var ju en sån som bara tränade i perioder förr och oftast inte alls. Men jag började med detta program 2005 och har gått ”all in” sedan dess.
Visst mår man så mycket bättre när man tränar! Jag är ytterst sällan förkyld (peppar, peppar), och träningen är ett måste för rygg och nacke när man sitter så mycket vid datorn som jag gör hela dagarna.
Skönt att träning gör din migrän bättre!
04 augusti 2017 — 21:15
Ama de casa säger:
Oj, oj, oj… Just nu känner jag för att blunda och stoppa fingrarna i öronen samtidigt som jag sjunger ett högt och tydligt ”LA-LA-LA”.
Undrar om det blir finrestaurangen eller buffén ikväll? Alla dessa beslut…
Skål, förresten! 😀
04 augusti 2017 — 0:04
Helena säger:
Haha, vilken skön kommentar Ama 🙂 Nästa vecka ska vi visa vinprovning och raclette-ost här på bloggen. Bättre? 😉
04 augusti 2017 — 6:57
Marias Memoarer säger:
Jag har då verkligen tappat formen efter 9 mån i Australien…! Så gott som noll träning, med undantag för 3 veckor i Cairns då jag faktiskt fick för mig att ta itu med träning igen och utnyttjade de gratis zumbapass m.m. som staden erbjöd just då, samt egen träning vid utegymmen bredvis esplanaden. Men i övrigt, nja… Åt mest enkel budgetmat så inte så bra råvaror alla gånger. Men började gå upp i vikt först mot slutet av vistelsen tror jag, drack en öl så gott som varje kväll under 35 dagars roadtrip och sen hälsa jag på hos småkusinen som bjöd på god mat och vin varje dag, tror jag började känna mig lite smådegig efter det 😉 Och nu i Singapore äter jag ute både lunch och middag, så jag svälter inte direkt här heller 😉 Ska bli skönt att komma hem till normala och hälsosammare matvanor samt träning…
05 augusti 2017 — 5:54
Inga Magnusson säger:
Vi har hoppat över 5:2 under sommaren men kommer tillbaka igen nästa vecka. Har inte kollat men säkert har några extra kilon smugit sig på. Vi mumsar och äter mycket i goda vänners sällskap sommarmånaderna. Ni är duktiga och ambitiösa ser jag både med mat och motion. Och en fin väg till jobbet har du.
06 augusti 2017 — 22:25
Resfredag säger:
Jag har sprungit hela sommaren, det enda som funkar för mig är att anmäla mig till ett lopp så att jag håller motivationen uppe även under semestern. Först ut är Tjejmilen om några veckor. (Och så har jag såklart fått en massa pepp i FB-gruppen ”Vagabondform”, bra grej och kul att du hashtaggar! 🙂
07 augusti 2017 — 14:49