Vill du prova en riktigt god brunch i Stockholm? Då kan vi tipsa om restaurang K4 i Pampas marina i Solna. Som du kanske vet så bor vi i en husbåt här. Det finns en krog här nere i marinan och i våras fick den nya ägare. Vi har länge tänkt att vi skulle besöka den nya restaurangen, men det har inte blivit av förrän i söndags, då krogen bjöd oss boende på brunch. Waow, säger vi bara! Om du vill ha brunch med hög kvalitet i en idyllisk miljö – då ska du absolut komma hit!
Innehållsförteckning
Brunch i Stockholm – i idyllisk miljö
Om du vill avnjuta din brunch i en idyllisk miljö kan vi lova att det är riktigt fint här i Pampas marina. Båtarna guppar i vattnet och flaggorna slår i vinden, medan vi som bor här springer fram och tillbaka på bryggorna med matkassar och hundar. Här ligger restaurang K4 (se webbplats), med utsikt över vattnet, bryggorna, fritidsbåtarna och husbåtarna.
Den nya restaurangen K4 i Pampas marina
Den förra restaurangen stängde i början på året, och restaurang K4 öppnade precis innan sommaren. Vi som bor här var riktigt glada. De nya restaurangägarna restaurerade och byggde om precis allt; nytt golv, ny bar, nya bord. Överallt har de placerat krukor med blommor och kryddor. Verkligen sååå himla mysigt, och samtidigt modernt.
Under sommaren kunde man äta middag här, men nu är det lunch som gäller på vardagarna och brunch på helgerna. Och kvaliteten på maten har verkligen höjts flera snäpp!
Restaurangägare med lång erfarenhet
Restaurangägarna som öppnat här i marinan har inte bara den här restaurangen utan flera andra, bland annat Docklands i Finnboda i Nacka. Katharina, som är restaurangchef, har jobbat tjugo år i branschen, både i USA och på Östermalm. Trots att hon provat på fina restauranger har det aldrig varit lika roligt som nu, när hon själv kan basa och se till att allt blir bra, avslöjar hon.
Brunch i Stockholm – med kvalitet
Varje helg serverar restaurang K4 brunch, mellan 12:00 och 16:00. Vi är ganska kräsna när det gäller bufféer, men vi kan säga att det här är riktigt bra! Buffén är inte överdrivet stor, men allting är lagat med omsorg och vackert upplagt. Vi hittade bland annat rökta räkor, marinerat kött, smarriga röror och många olika grönsaksrätter. I den lilla luckan vid köket finns också fler varma rätter som minihamburgare, kycklinglår och äggröra.
Vad händer på restaurang K4 till sommaren?
Just nu serveras lunch på vardagar och brunch på helger, men på sommarhalvåret blir det också middag. Fokus är på grillat och rökt – men rökeriet blev försenat förra sommaren så det kommer först nästa sommar!
I övrigt ligger fokus på närodlat och på kvalitet framför kvantitet. Dessutom kommer det bli livemusik och DJ:s. Redan nu kan du hyra lokalen för fester om du vill. Och som sagt, glöm inte att komma hit på brunch!
LinizTravel säger:
Men mums såg riktigt gott ut 🙂 älskar bruncher å äter det alldeles för sällan! Man vill ju njuta av maten länge och med en mini blir det svårt ibland… kramar
05 oktober 2017 — 7:19
Helena säger:
Förstår att det är svårare med en liten … 😉 Ha det fint!
05 oktober 2017 — 18:45
Kenneth Risberg säger:
Hmmm mycket lockande. Raggmunk med stekt fläsk såg jag en meny.
Får nog leta mig dit vid tillfälle.
05 oktober 2017 — 7:54
Helena säger:
Den vanliga a la carte-menyn har precis slutat serveras för säsongen. Nu är det dagens lunch på vardagar och brunch på helger som gäller.
05 oktober 2017 — 18:46
pilla säger:
Ser jättetrevligt ut!
05 oktober 2017 — 8:09
znogge säger:
Det där såg verkligen gott ut! Vi åt brunch i söndags men den var inte i närheten av denna även om vår var bra.
05 oktober 2017 — 8:53
Helena säger:
Den här brunchen är riktigt fräsch och bra! 🙂
05 oktober 2017 — 18:46
Steve säger:
Hur läckert som helst. Vilken lycka att ha en sån restaurang i kvarteret.
05 oktober 2017 — 9:11
Helena säger:
Inte dumt alls faktiskt 🙂
05 oktober 2017 — 18:47
Ama de casa säger:
Buffén är inte överdrivet stor, skriver du? Jag tycker att det verkar som det räcker och blir över 😉 Så mycket smarrigt!
Men visst är det lite konstigt att det som är ”för nära” tar så lång tid innan man testar? Vi har fått en ”ny” restaurang/bar tvärs över gatan som inriktar sig på indiskt och tex-max (jo, tex-mAx 😉 ), och den har vi inte ”hunnit” testa än. För nära, tror jag. Den är lååångt ifrån lika flådig som K4, men det låter som en intressant kombi det där… Haha! Vi gillar både och, men testar nog helst grejerna var för sig.
05 oktober 2017 — 10:00
Helena säger:
Haha, vilken intressant kombo, den MÅSTE ni ju testa! 🙂 Och ja jag vet, det som är nära har en tendens att inte bli av, konstigt nog … men hit måste vi gå igen! 🙂
05 oktober 2017 — 18:49
Thomas i Vässan säger:
Hej vad kul när en krog lyfter sig flera snäpp. När ni kommer till Västerås får ni prova ett annat K nämligen K9 som endast ligger några hundra meter från Ställplatsen i hamnen. De kör också med Brunch under vinterrhalvåret på helgerna. Dock finns middagarna kvar året runt. K9 är riktigt bra på skaldjur o fisk. Men även kött håller hög kvalite som de hängmörar själva. När producerat o närodlat.
Mina Topp 6 i Västerås
1. Frank
2. K9
3. Limone (Genuint Italienskt)
4. A-Grill (ligger bredvid K9)
5. Hattfabriken
6. Pinchos
05 oktober 2017 — 11:23
Helena säger:
Vad kul att restaurangen där heter K9…! Vi tackar ödmjukast för alla tips! Kommer antecknas innan vi åker 🙂
05 oktober 2017 — 19:08
Lennart säger:
Brunch är bra och ser verkligen gott ut!
05 oktober 2017 — 12:53
BP säger:
Så trevligt att krogen bjöd alla boende i marinan på lunch! Att ha en sådan kvarterskrog runt ”husbåtsknuten” är ju helt suverän!
Inredningen gillar jag skarpt, lamporna är otroligt läckra. Å buffén – ja, hellre kvalitet än kvantitet skulle jag säga.
05 oktober 2017 — 13:22
Helena säger:
Det var ett trevligt initiativ av dem att bjuda, och dessutom ett bra tillfälle att hänga lite med grannarna! 🙂 Och jag säger som du, jag vill mycket hellre ha kvalitet än kvantitet!
05 oktober 2017 — 19:09
Ditte säger:
Vilket trevligt tips! Förr har vi jy varit här och ätit då och då. Roligt nu med nya ägare och trevlig brunch äter vi gärna. Har testat Docklands och är det samma ägare så är nog även K2 ett lyckat koncept.
Miljön är ju väldigt trevlig dessutom. Och riktigt bra bruncher finnns det inte så många av till någorlunda rimliga priser. Lockande bilder!
En favorit hos mig i brunchväg är Berna asiatiska. Men då rusar kostnade iväg också…
05 oktober 2017 — 13:53
Helena säger:
Kul att du varit på Docklands och att du tycker att det är bra! Håller med om att många av de bättre bruncherna kostar en hel del. På K4 kostar brunchen 280 kr.
05 oktober 2017 — 19:11
Britt-Marie Lundgren säger:
Brunch är ett trevligt koncept, men för oss småstadsbor är det något vi får försöka fixa själva under lediga helger. K4:s buffé såg verkligen härlig ut och utbudet tycker jag verkligen räcker och blir över. Kul att ha den möjligheten på så nära håll.
05 oktober 2017 — 18:19
Helena säger:
Utbudet räcker definitivt! Fixa brunch själv kan ju iofs också vara mysigt 🙂
05 oktober 2017 — 19:14
JoY säger:
Kul att ha en bra krog bredvid när man inte ids laga mat.
Kram
05 oktober 2017 — 19:08
Helena säger:
Inte dumt alls! Men nu efter sommaren är det iofs bara lunch som gäller.
05 oktober 2017 — 19:14
Lena - gott för själen säger:
Ser ut som ett toppenställe! Jag har nog varit där för ett antal år sedan och ätit lunch. Riktigt trevlig miljö och har de nu fixat till det så pass som i säger så måste det ju vara super!
Kram Lena
06 oktober 2017 — 20:41
Helena säger:
Krogen har ju funnits ett tag, men nu är det andra ägare. Tycker att det blivit bättre!
21 oktober 2017 — 7:37
Anonym säger:
Svårt hitta priser!!!!
20 oktober 2017 — 23:29
Helena säger:
Tror att brunchen kostade 280 kr. Dagens lunch kostar 119 kr.
21 oktober 2017 — 7:41
Hanna säger:
Brunch 265:-
Lunch 119:- även den i bufféform.
Soppa, fisk , kött.
Ink stor salladsbuffé
Bröd bakat av kockarna på morgonen.
Kaffe och kaka
06 december 2017 — 18:57
helena säger:
Såg så gott ut. Kommer gå nästa helg. Dock förstår ej riktigt priset
MVH
Helena
19 februari 2018 — 10:47
helena säger:
Hej
Första ggn jag skriver komentar och får tbx att jag skrivit förut ???
19 februari 2018 — 10:48