I lördags avnjöt vi skaldjursbuffé på Grand Hotel i Stockholm, tillsammans med Peters son Robin, hans fru Alexandra och deras vänner Robin och Elin. Det har länge varit en ”tradition” för oss att besöka Grands skaldjursbuffé sisådär vartannat år, och några i släkten brukar alltid boka ett gäng biljetter till nästkommande år.
Nu ska vi visa några bilder från den läckra buffén. Fantastiskt gott förstås, men inte riktigt lika fantastiskt som tidigare år.
Njuta av skaldjursbuffé på Grand
Man går ju till Grands skaldjursbuffé för att frossa i skaldjur. Här hittar man de flesta skaldjur man kan önska: räkor, kräftor, havskräftor, krabba, kungskrabba, hummer, ostron, blåmusslor, pilgrimsmusslor och knivmusslor. Dessutom finns lax i olika former och gott om olika maträtter med skaldjur: sallader, soppor, omeletter, patéer och röror.
Vi njöt naturligtvis av allt det goda, och ändå var vi nästan en aning besvikna. Vi har ju varit här förut och vi hade högt ställda förväntningar. Nu upplevde vi att utbudet av maträtter hade minskat och i några fall kändes nivån också snäppet lägre än tidigare. Det var förstås långt ifrån dåligt (alltså, verkligen inte!), men man betalar för att det ska vara perfekt och det tyckte vi inte riktigt att de levde upp till i år. Trots det: väldigt gott!
Frossa i efterrätter
Ingen av oss är något stort fan av efterrätter, men jag måste erkänna att jag ändå inte kunde motstå efterrätterna på Grand Hotel. Mina absoluta favoriter blev två efterrätter med smak av citron: en liten citronkaka och en mousse som kallades kalamansikräm. Peter var dessutom förtjust i chokladtårtan som serverades med färska bär.
Efterfest
Efter besöket på Grand Hotel förflyttade vi oss hem till Robin och Alexandra för efterfest med bubbel och whiskey. Vilken eftermiddag och kväll!
Anna i Dubai säger:
Ser fantastiskt gott ut! En middag med ostron som inte slutar med krakningar kanns alltid som en lyckad kvall.
10 oktober 2017 — 6:57
Helena säger:
Haha, då kan vi konkludera att det var en lyckad kväll 🙂
10 oktober 2017 — 18:22
LinizTravel säger:
Wow vilken kväll!!! Jag älskar skaldjur! Men trist att det inte var såå bra…. den kostar ju ändå en del liksom…. vad lika Peter & Robin är. Ha en härlig dag kramar
10 oktober 2017 — 7:10
Helena säger:
Det är aldrig fel med skaldjursbuffé på Grand (även om den var ännu bättre förr). Ja, folk brukar säga att de är lika 😉
10 oktober 2017 — 18:23
åsa i åsele säger:
Lite dubbelt detta 😀
*Fantastiskt gott förstås, men ändå var vi inte riktigt, riktigt nöjda.
Vi njöt naturligtvis av allt det goda, och ändå var vi en aning besvikna.*
Men jag tror jag förstår hur Ni menar 🙂 och slutet gott allting gott verkar ju vara kvällen i sin helhet 🙂
Ha en fin tisdag.
10 oktober 2017 — 7:45
Helena säger:
Haha, ja det blev nog lite dubbelt … 😉 Alltså, det var ju gott och smarrigt. Det är bara det att det var ännu bättre förr, och att man har väldigt höga förväntningar i och med priset och stället.
10 oktober 2017 — 18:24
Karin Eklund säger:
Så fina bilder av allt det läckra som bjöds!
En fin idé att boka in sig nu och då med jämna mellanrum för att äta gott med de närmaste, att göra det till en tradition.
Jag kan förstå det där med inte riktigt, riktigt nöjda. Man jämför ju alltid med det man har varit med om tidigare och om det var toppen av toppen så känner man skillnaden om toppen har sjunkit om än bara en lite gnutta och ändå är det ju himla gott.
Ha det gott nu också!
10 oktober 2017 — 7:54
Helena säger:
Ja, du beskriver det bra! Det var väldigt gott och trevligt! Men förr om år var buffén större och det fanns till exempel olika sorters ostron och olika smaksättningar, samt en kille bakom disken som kunde berätta om dem. Nu var det liksom minskat till en sorts ostron som låg mitt på ett bord, Lite så.
10 oktober 2017 — 18:28
Steve säger:
Hur läckert som helst! Ni är duktiga på att förgylla tillvaron med stunder av lyx. Det tror jag att man mår bra av att unna sig.
10 oktober 2017 — 9:03
Helena säger:
Det gäller att passa på när man har möjlighet! 🙂
10 oktober 2017 — 18:28
Alexandra säger:
Tråkigt att den inte kändes perfekt! Men det ser i alla fall sjukt smarrigt ut på bilderna! 😉
10 oktober 2017 — 9:18
Helena säger:
Ja, och det var det också! Men förr var buffén större och kvaliten ännu bättre, och man jämför ju (och betalar en hel del). Men viss var det gott!
10 oktober 2017 — 18:29
Anette säger:
Måste säga att det ser alldeles fantastiskt gott ut..
Bra idé med efterfest, det skulle vi ha tänkt på när vi åt skaldjursbuffé till lunch häromdagen. Fast vi hade fått kalla det efter(middags)fest.
10 oktober 2017 — 9:59
Helena säger:
Eftermiddagsfest låter inte så dumt det heller 😉
10 oktober 2017 — 20:01
Kors och Tvärs säger:
Så synd att det inte levde upp till förväntningarna, men då ska ni se att det blir bättre nästa gång igen. Det ser iallafall vansinnigt gott ut!
10 oktober 2017 — 10:06
Helena säger:
Det var väldigt gott, så det känns nästan dumt att säga att det inte levde upp till förväntningarna. Men det har varit ännu bättre förr och man betalar ju en hel del, så man har höga förväntningar 😉
10 oktober 2017 — 20:02
Ditte säger:
Lite trist att Grand inte levde helt upp denna gång. Men det såg väldigt gott ut! Vi går också hit då och då både för skaldjurbuffé och till nyår och har alltid varit supernöjda. Men uppenbarligen nådde de inte fram helt nu. Och med tanke på priset så bör allt vara i toppklass tycker jag.
Men ni såg ut att ha en toppenkväll ändå-
10 oktober 2017 — 11:09
Helena säger:
Peter var missnöjd med några av skaldjuren han fick och storleken på buffén krympt väsentligt sedan vi var här senast. Men gott var det ju ändå! 🙂
10 oktober 2017 — 20:03
Marina säger:
Så ljuvligt underbart! (Fast ostronen kan jag vara utan…)
10 oktober 2017 — 16:30
Helena säger:
Jag gillade inte heller ostron förut, men har börjat lära mig mer och mer 😉
10 oktober 2017 — 20:06
BP säger:
Med tanke på vad en Skaldjursbuffé kostar på Grand Hotell så förstår jag precis vad du menar. Man vill ju gärna ha (rätt) valuta för pengarna! Men det var absolut inget fel på presentationen. Bilderna var suveräna helt enkelt:-)
10 oktober 2017 — 19:22
Helena säger:
Ungefär så. Buffén var naturligtvis jättegod, men alla skaldjur var inte perfekta och buffén har krympt väsentligt. Och som sagt, man betalar ju en hel del …
10 oktober 2017 — 20:07
Lena - gott för själen säger:
Oj, vad härligt att frossa i en massa skaldjur (även om ni var lite besvikna). Kul med efterfest också. Jag ser nog att min favvo-wirre står där! 🙂 Jag gillade inte whisky alls förut, men sen jag fick smak på Laphroaig så gillar jag numera wirre. Eller single malt då… 🙂 Kan tyckas lite märkligt eftersom just den är rätt tung. Gôtt!
Kram Lena
10 oktober 2017 — 19:30
Helena säger:
Ja, det blev lite whiskeyprovning 😉 Kul att du gillar Laphroaig. Den är lite för rökig för min smak, men annars gillar jag whiskey 🙂
10 oktober 2017 — 20:08