Någon som märkt att Peter är matlagningsintresserad? En läsare skrev på Facebook att vi borde döpa om vår blogg till FREEDOMfood. Haha, ja varför inte? Eller i varje fall tillfälligt … Resor är vårt största intresse, men nu när vi rest lite mindre lever Peter ut sitt matlagningsintresse. Idag presenterar vi veckans bästa recept och till helgen blir det en ”weekendresa”.
Innehållsförteckning
Veckans bästa recept
I lördags hade vi en grym middag hemma med sex (!) rätter. Om du undrar hur det gick så gick det bra. Kvällen började visserligen med lite panik eftersom det var stopp i avloppet längs bryggan, så man varken kunde tvätta händerna, gå på toaletten eller köra en diskmaskin – inte sååå bra när man ska servera festmiddag till sex middagsgäster. Men det löste sig (sa en som var nödig), och middagen blev lyckad!
Här presenterar vi recept från veckan. Om du vill ha fler recept från Peter så missa inte att följa vår Youtube-kanal, där han kommer lägga upp recept minst två gånger i veckan året ut.
Öppna ostron
Rätt nummer två på vår meny var ostron. Ostron behöver ju inte lagas på något sätt, men man måste öppna dem. Peter berättar i videon hur man gör! Sedan är det bara att servera med lite lime eller citron och kanske tabasco eller sambal oelek.
Kräftsoppa
Den tredje rätten på vår meny var en kräftsoppa gjord på kräftost. Den här soppan är grymt enkel och här visar Peter hur man gör i en video.
Gratäng med hummer och pilgrimsmusslor
Den första huvudrätten var en chansning kan man väl säga. När vi var i Kanada 2012 fick vi en otroligt god skaldjurscasserole fylld med lax, kolja, hummer, scampi och pilgrimsmusslor. Inspirerad av detta tillfälle knåpade Peter ihop en gratäng!
Lammracks med basilikacrème
Den andra huvudrätten bestod av lammracks, rotfruktspytt och basilikacrème. Peter är riktigt bra på att göra goda lammracks, så kolla gärna på filmen! Och basilikakrämen? Alltså, den kan man dö för … Passar inte bara till lamm, utan också till kyckling, fisk, vegetariska rätter, paj eller nästan vad som helst.
Helgens ”weekendresa”
Vart ska vi åka i helgen då? Prag? Budapest? Paris? Nix pix, i helgen bär det av till Västerås där vi har lite ärenden. Vi återkommer självklart med rapport! Vad har varit det bästa under din vecka? Hur ser helgens planer ut?
Missade du förra Happy Friday? Läs Schweizisk igloo på Norrmalmstorg
Britt-Marie Lundgren säger:
Kul med matinlägg på Youtube! Fiskgratängen tänker jag nog pröva en variant på (kolja är ju en underskattad fisk , fast konsistens, god och ofta till ett bra pris). Sedan ska jag göra basilikacreme redan i morgon.
Min helg blir extra lång då jag ska åka på spa i Varberg söndag- måndag med tre barndomsvänner, bara så kul och skönt!
27 oktober 2017 — 6:37
Helena säger:
Jag gillar också kolja! Jag bodde ett år på Island när jag var yngre och där äter man mycket kolja.Ha det å härligt i Varberg!
27 oktober 2017 — 15:50
Birgitta i Umeå säger:
Jag är bara såå imponerad!
27 oktober 2017 — 6:50
Helena säger:
🙂
27 oktober 2017 — 15:50
Lisa i byn säger:
Smart att göra kräftsoppan på kräftosten. Jag gjorde kräftsoppa på kräftskal, men den var totalt oätlig. Brukar göra räksoppa på räkost, och den är god.
Trevlig helg!
27 oktober 2017 — 7:29
Helena säger:
Det är ett enkelt sätt att göra kräftsoppa – och blir garanterat gott! 🙂
27 oktober 2017 — 15:55
Husisblogg säger:
Vilka bra tips. Ägaren har än så länge enbart sett sin favoritvideo med lammracksen. De har gjort likadant vid något tillfälle men med annan krydda samt en grillstekplåt. Ägarna tycker grillmönstrena blir ”fina” vid serveringen.
Basilikakrämen låter väldigt spännande och den ska ägarna prova.
Annars har ägarna städat och fixat mig hela veckan då jag imorgon ska in i min vinterförvaring. Idag har även den manlige ägaren semester så allt det där sista också lan bli klart.
På söndag åker äve; han till Teneriffa för att avnjuta lite sol och bad så det har tvättats och idag ska han då också packa resväskan.
27 oktober 2017 — 9:20
Helena säger:
Visst blir det fint med grillmönster, det kan jag ju hålla med om! Hoppas du får en fin och skön vintervila och så önskar vi ägarna en bra resa till Teneriffa!!!
27 oktober 2017 — 15:56
Anette säger:
Åh, så mycket gott.
Västerås låter ok, själv tar jag en tur till Singapore ?
Trevlig helg
27 oktober 2017 — 9:51
Helena säger:
Singapore låter liiite mer exotiskt än Västerås 😉 Trevlig resa!!!
27 oktober 2017 — 15:57
Steve säger:
Ni är ständigt ute och bryter ny mark. Det ska bli kul att följa, allra helst som mat och måltider är mycket viktiga inslag här på Getingstorp.
Det bästa med veckan som gått är att vi allt mera landat i våra nya framtidsplaner. Vi har skapat en riktigt bra mäklarkontakt och lagt en tidplan för kommande bostadstransaktioner.
Nu ska vi ha en riktigt lugn och skön helg med GOD MAT. Ha det så trevligt i Västerås!
27 oktober 2017 — 10:37
Helena säger:
Skönt med en bra mäklarkontakt! Tack, och önskar er också en fin helg!
27 oktober 2017 — 16:00
Kenneth Risberg säger:
Tack för alla mattips. Tänkte börja med Kräftsoppan.
Har själv varit i Västerås 2 dagar den här veckan så jag önskar er en trevlig helg där. Hoppas bara ni får plats med husbilen i hamnen, är visst redan en del där nu.
27 oktober 2017 — 14:51
Helena säger:
Vad kul att du också varit i Västerås den här veckan! Vi har fått plats i hamnen 🙂 Det är hyfsat fullt dock!
27 oktober 2017 — 16:01
Kenneth Risberg säger:
Det har blivit en väldigt populär ställplats och hyfsat bra pris har jag läst. För min del var jag där på jobb, puhhh.
27 oktober 2017 — 17:35
Helena säger:
Vi har skrivit om ställplatsen nu! Hoppas jobbet gick bra!
28 oktober 2017 — 9:05
BP säger:
Vilka härliga filmer:-) Jamie Oliver – släng dig i väggen;-)
Gillade mest fiskgratängen med pilgrimsmusslorna och hummern. Lammracks äter vi ofta, fast vi köper bara racks från Nya Zealand;-)
Basilikakrämen – mums. Den ska jag testa!
27 oktober 2017 — 15:18
Helena säger:
Haha, att bli jämförd med Jamie Oliver var ju inte dåligt får vi säga! 😉
27 oktober 2017 — 16:02
Ruth i Virginia säger:
De flesta recepten lockar mej inte – gillar varken ostron eller hummer,
har ingen aning om vad räkost är; rack of lamb (för mycket ben);
grönsakspytt, OK. Om jag hade varit gäst, hade jag givetvis smakat
på allt (utom ostron) och antagligen gillat det. Jag anser mej vara
hyfsat bra på att laga mat, men jag är en lat kock.
Kul i helgen? Ska jobba på ”mitt” Loppis i morron, lördag.
Alltid roligt, för man vet aldrig vilka kunder som kommer in.
Underbar höstdag – 4C i morse och sol. Ca 12C vid middagsdags.
27 oktober 2017 — 17:52
Helena säger:
Alla kan inte gilla allt 😉 Önskar en trevlig helg med loppisen! Här har vi regn just nu … men hoppas det går över!
28 oktober 2017 — 9:07
Matts Torebring säger:
Ärligt sagt, om jag inte hade min kära Birgitta, skulle det bli stekt potatis, ägg och falukorv, flera gånger i veckan. Det gillar jag och allra mest, så länge det finns färsk potatis. Du har Peter och jag Birgitta, visst blir det bra så.
27 oktober 2017 — 20:02
Helena säger:
Ja, det är ju perfekt att ha någon hemma som är bra på att laga mat! 🙂
28 oktober 2017 — 9:08
Lena - gott för själen säger:
Den där basilikakrämen måste jag testa nån gång!
Mitt bästa under veckan är att jag hämtade min nya bil, alias Go-karten!
Kram Lena
27 oktober 2017 — 21:19
Helena säger:
Grattis till nya bilen och trevlig helg!!!
28 oktober 2017 — 9:08