Var kan man hitta ställplatser och campingar 2018? Idag listar vi campingkataloger, ställplatsappar och digitala förteckningar över ställplatser och campingar.
Våren är riktigt segstartad i år och det är fortfarande vinterkyla ute, trots att det är slutet av mars. Men solen lyser och det börjar faktiskt kännas som att det är vår i luften. Snart börjar det alltså bli dags för alla husbilar och husvagnar att rulla!
Hitta ställplatser och campingar i Sverige
- FREEDOMtravels lista – Vår egen lista med ställplatser och campingar som vi besökt i Sverige, listade per län, från norr till söder.
- Campingkatalogen – På husvagnochcamping.se/resa hittar du för närvarande 1483 camping- och ställplatser. Du kan även köpa Campingkatalogen 2017 för 139 kronor.
- Svensk camping – 2018 års campingkatalog listar över 400 SCR-anslutna campingar i Sverige. Katalogen finns som e-katalog hos camping.se och kan även beställas hem gratis.
- Ställplatskartan – På husbilhusvagn.se finns en digitala ställplatskarta där du kan söka bland över 1530 ställplatser och campingar. Från samma tidning kan du ladda ner Ställplatsguiden 2017 som pdf, för 99 kronor.
- Husbil.se – Sök ställplats online, med hjälp av sökord eller via karta.
- Rast & Camp App – En app där du kan hitta rastplatser, ställplatser och campingar. Gratis att ladda ner från iTunes.
Hitta Ställplatsr och campingar i Europa
- FREEDOMtravels lista – Vår egen lista med ställplatser och campingar som vi besökt i olika länder, listade per land, från norr till söder.
- Bordatlas – Tysk katalog i två band med över 6300 ställplatser i Tyskland och övriga Europa (på tyska, men så enkel att du kan använda den även om du inte kan tyska). 287 kronor hos Adlibris och 293 kronor hos Bokus.
- Promobil – Tyska Promobil erbjuder en app som heter Stellplatz-Radar.
- Campinginfo – Online campingguide på camping.info med över 22 000 campingar. Man kan söka campingar på en karta eller med hjälp av sökord.
- Eurocampings – Nästan 10 000 campingar i Europa som varje år inspekteras av ACSI, presenteras på Eurocampings.se. Du kan enkelt söka via karta eller sökord. Finns också som app på iTunes eller Google Play.
- ACSI-kort och katalog – En del av de campingar som kontrolleras av ACSI ingår också i ACSI:s rabattsystem. Om du beställer rabattkortet får du med en katalog över dessa campingar. Beställ till exempel direkt via webshop.acsi.eu.
- CamperContact – Över 2000 ställplatser i 51 länder. Sök på en digital karta på nätet eller ladda ner appen från Google Play eller iTunes.
Vilka är dina bästa tips på ställplatser och campingar 2018?
Vilka av dessa tjänster brukar du använda, och vilka är dina erfarenheter? Eller har du tips om helt andra kataloger, söktjänster eller appar för att hitta ställplatser och campingar?
Britt-Marie Lundgren säger:
Ja, nog finns det en hel del sätt att söka sin övernattningsplats.
Själva laddar vi med Ställplatsguiden, Bordatlas och ACSI- katalogen i pappersform.
Sedan kompletterar vi med ett par appar bl a Promobil.
Inför längre resor, som nu vår Kroatienresa, läser vi ofta några bloggar bl a er och noterar tips på bra campingar ( troligtvis kommer vi att använda en del av era erfarenheter).
Till slut är ju charmen med husbilslivet att man inte behöver planera så minutiöst, planer är ju till för att ändras…
28 mars 2018 — 6:15
Helena säger:
Håller med om att det är skönt att inte behöva planera allt! Och kanske just därför perfekt att ha med sig några olika förteckningar och appar 🙂
28 mars 2018 — 12:30
ReiseLinda säger:
Bra lista, den ska vi kolla närmare på. Vi har investerat i Bordatlas då många pratar så bra om den. Vi har även en del appar, men har inte hittat nån favorit än. Jag gissar att många av dom kan vara användbara på i olika länder och regioner. Hoppas få bra användning för dom och kanske sålla bort några under sommaren.
28 mars 2018 — 7:21
Helena säger:
Vi har haft en hel del användning av Bordatlas. När det gäller appar har vi själva mest använt CamperContact, som vi gillar.
28 mars 2018 — 12:31
Nils-Åke Hansson säger:
Campercontact-app och att prata med andra husbilsresenärer. Då har jag tagit mig fram genom Europa.
28 mars 2018 — 7:47
Helena säger:
Prata med andra husbilsresenärer är kanske det allranästa tipset 🙂
28 mars 2018 — 12:31
Liniz Travel säger:
Många bra tips! Gillar ETA personliga tips bäst! Kram
28 mars 2018 — 7:57
Liniz Travel säger:
Era personliga tips 😉
28 mars 2018 — 7:57
Helena säger:
🙂
28 mars 2018 — 12:31
Bosse säger:
Använder två appar, Ställplatser och park4night. Den senare har fungerat bra på resor i Europa. En del hjälp finns också att få i GPS:en. Era tips måste jag kolla vidare på. Man kan aldrig få för mycket hjälp med att hitta ställplatser. I år är det tänkt att bära av mot Baskienregionen i norra Spanien.
Ha en fin sommar ute på vägarna och kör försiktigt!
28 mars 2018 — 8:01
Helena säger:
Tack för tips Bosse! Jag ska kolla upp park4night, det kanske är något att komplettera vår lista med!?
28 mars 2018 — 12:32
Ditte säger:
Har ju inte husbil men som vad gäller platser är ju mycket att få personliga tips och råd av andra som varit där samt att testa och se. lite ”nytt”. Ungefär som när man är ute med båt och letar nattplatser eller ställen där man vill vistas längre. Bra tips vill man ha, men heller inte mötas av ”överfyllda” platser där man står/ligger alltför tätt.
Ni har ju stor erfarenhet av mängder med platser och kan vara till stor hjälp för många som ska ut.
28 mars 2018 — 9:09
Anna säger:
Bra tips, tack! Jag använder gärna tips från andra husbilsluffare. Men hoppas också vi kan hitta nya spännande platser som vi kan dela med oss av. Har gjort en karta som jag delar med mig av på min blogg där vi skriver in (och kommer skriva in många fler då husbilslivet börjar) alla platser vi stått på och vad vi tyckte om dem.
28 mars 2018 — 9:24
Ama de casa säger:
Mitt tips får bli hotellcamping 😀
28 mars 2018 — 9:46
Kors och Tvärs säger:
Ja man hittar ju alltid nya ställen som blir ytterligare en favorit
28 mars 2018 — 11:52
Lars Permelin säger:
Superbra sammanställning över vilka valmöjligheter det finns när man är i behov av att söka övernattningsplatser inför sin resa. I Sverige använder jag främst webbappen Husbilsplats.se med över 2000 husbilsplatser. Dessutom gillar jag appen IGO Navigation där man kan ladda ner flera olika databaser med husbilsplatser och ha allt samlat på ett ställe. Till er sammanställning över campingar och ställplatser i Europa föreslår jag dessa tillägg (appar): park4night, YouCamp EU och Campervan Guide.
28 mars 2018 — 13:22
Christer säger:
Husbilsklubben har väl också en ganska diger lista över ställplatser.
Visserligen behöver man vara medlem för att komma åt den.
28 mars 2018 — 13:39