Måndagar betyder som vanligt resenyheter här på FREEDOMtravel. Idag kan vi bland annat berätta om världens största undervattensrestaurang, som håller på att byggas i Norge. Vi kan också berätta vilka resmål som är mest populära för sol- och badsemestern och för det nya trendiga sättet att resa, nämligen ”mini breaks”.
Innehållsförteckning
Högtryck på sol- och badresor
Den sena och kalla våren har skapat stor efterfrågan på sol- och badsemester i sommar. Bokningarna till sol- och baddestinationer ökar med 5 procent jämfört med redan rekordhöga nivåer i fjol, enligt bokningsstatistik från Ticket. Här kan du se de fem mest bokade charterdestinationerna i sommar:
Svenskarna väljer ”Mini breaks”
Den nya trenden ”mini breaks” är på stark uppgång, enligt Resia. Med ”mini breaks” avses resor som är 4-5 dagar, och inte nödvändigtvis i anslutning till en helg. I en undersökning som SIFO gjort på uppdrag av Resia framkom att svenskar hellre vill åka på flera korta resor än några få och långa. Här är de mest populära resmålen för ett mini break, enligt Resia (klicka på länkarna för att läsa mer om resmålen hos oss):
Direktflyg från Växjö till Amsterdam
Om du bor i närheten av Växjö kan du snart flyga direkt till Amsterdam. KLM lanserar nämligen en ny rutt från Växjö till den nederländska huvudstaden, med dagliga avgångar från och med den 14 maj.
Icehotel i Jukkasjärvi satsar på träning
Förra sommaren var den första som Icehotel kunde erbjuda sina gäster att övernatta bland snö- och iskonst mitt i sommaren. Nu kan man också spendera en helg med träning och hälsa, coachad av Pilates Complete. I paketet som arrangeras i juli ingår bland annat träningspass med pilates och garuda yoga, forsränning i Torne älv, vildmarkssupé, isskulptering, bastubad och uppfriskande dopp i Torne älv.
Världens största undervattensrestaurang öppnar i Norge
Undervattensrestaurangen ”Under” har börjat byggas och förväntas öppna våren 2019 i Sprangereid i södra Norge. Ungefär sex meter under ytan kommer man bland annat mötas av en stor glasvägg med en vy över livet under vattenytan. Restaurangen kommer ha 100 sittplatser och servera lokala delikatesser som skaldjur, sjöfågel och vilt lamm. Den första februari öppnade bordsbokningen så redan nu kan man boka bord.
Missade du förra resenyheterna? Läs Rhodos och Prag är hett – och Boracay stängs
Lena - gott för själen säger:
En tränings- och hälsa-resa till ishotellet! Kan knappt tänka mig nåt bättre. Jag gillar ju som bekant att röra på mig och ishotellet är så magiskt vackert!
Vad coolt med en undervattens restaurang!
Ha en bra start på veckan!
Kram Lena
16 april 2018 — 6:14
Helena säger:
Tack detsamma! Önskar en fin vecka!
16 april 2018 — 19:33
Britt-Marie Lundgren säger:
Det här med mini breaks är något vi diskuterar mycket. Jag tycker det är perfekt till just städer i Europa. Däremot tycker jag det blir mycket åka för lite vistelse och avkoppling till t ex Mallorca, Malta osv även om jag förstår att det blivit populärt.
Ishotellet, med sina utställningsrum har vi bara besökt sommartid. Kul att man nu kan utnyttja det som hotell även på sommaren.
För övrigt fattar jag knappt att det är måndag igen….
Ha en bra vecka!
16 april 2018 — 6:39
Helena säger:
Håller med om att storstäder passar bra för mini breaks. Tror nog iofs att Valletta kan funka också, men å andra sidan finns det mer att se på Malta som man ju kanske missar om man inte är där längre.
16 april 2018 — 19:34
åsa i åsele säger:
Ishotellet är häftigt, dit bör var svensk åka å uppleva det magiska, självklart är det mäktigast på vintern… men yes det är en upplevelse.
16 april 2018 — 7:15
Helena säger:
Jag har bara varit där på sommaren, för flera år sen när det inte fanns något på sommaren… Skulle gärna resa dit nu igen!
16 april 2018 — 19:34
Sandra Lifsresor.se säger:
Det blir nog till planera in en Norgeresa nästa år…
16 april 2018 — 7:17
Helena säger:
Visst verkar restaurangen cool!?
16 april 2018 — 19:35
Lennart säger:
Häftig restaurang, den skulle man besöka!
16 april 2018 — 7:22
Helena säger:
Håller med, gillar också idén!
16 april 2018 — 19:35
Petra säger:
Vad häftigt och coolt med en undervattens restaurang!! Vårt grannland är påhittiga 🙂
16 april 2018 — 7:23
Helena säger:
Ja, haha, norrmännen är idérika 🙂
16 april 2018 — 19:35
ReiseLinda säger:
Jag såg nåt inlägg om unervattensrestaurangen på norska nyheter tidigare i år. Dom verkar ha stora planer och platsen är ju spektakulär!
16 april 2018 — 8:07
Helena säger:
Det verkar som en häftig idé, skulle gärna komma dit vid tillfälle!
16 april 2018 — 19:36
Susjos säger:
Visst är det väl så att vi svenskar reser mer och mer? Å jag är inget undantag ?. I sommar blir det Rhodos, där vi inte varit förut! Vi hoppas på sol och bad å lite träning.
Kortare resor gillar vi också. Blev nyfiken på den där restaurangen i Norge.
I maj är det dags för ESC, då ska jag ta mej till Lissabon!
Men i morgon åker vi till den mest fantastiska staden i mitt hjärta : New York!
16 april 2018 — 11:20
Helena säger:
Men det är klart att du ska till ESC i Lissabon!!! Önskar också en härlig resa till New York!
16 april 2018 — 19:36
Shamrock säger:
Den norska restaurangen låter spännande
16 april 2018 — 20:08
Ditte säger:
Minibreaks trpr jag på och vi har nyligen kommit tillbaka efter en sådan till London. Länge sen jag var där så det var dags. Och att lOndon är poppis märks tydligt och det trots att pundet för oss svenskar är tämligen ”dyrt”. Och London är överlag en dyr stad men det är ju Paris också.
Ishotellet är häftigt och så även utan träning. Har testat en natt här och den är minnesvärd.
Norgerestaurangen skulle jag gärna besöka.
16 april 2018 — 20:58
BP säger:
Tror absolut på mini breaks” som vi gjort ganska ofta faktiskt. Undervattenrestaurangen är häftig, men jag skulle nog få klaustrofobi där. Höjder är helt okej för mig, men att vara omgiven av vatten på det djupet – nja;-)
17 april 2018 — 0:56
Christine - 29° säger:
Läckert med en undervattensrestaurang i Norge, och stor dessutom. 🙂
18 april 2018 — 2:25