I samarbete med Visit Flanders
Nu har vi rullat vidare från Gent med husbilen och hunnit med att besöka ett bryggeri i Antwerpen, i Belgien. På bryggeriet De Koninck åt vi också middag, och det blev en minst sagt rejäl köttmåltid.
Innehållsförteckning
Från Gent till Antwerpen
En av de saker vi gillar med Flandern i Belgien är att avstånden mellan olika platser är så korta. Det tog ungefär en timme att köra från Brygge till Gent, och sedan tog det ungefär lika lång tid att köra från Gent till Antwerpen.
I Antwerpen tog vi in på en bemannad ställplats som heter Camperpark Vogelzang på Vogelzanglaan 7-9. Den här ställplatsen ligger i utkanten av stan, och man tar sig ganska enkelt in till stan med buss.
Antwerpen är, med sina runt 500 000 invånare, en betydligt större stad än Brygge och Gent. Vi har sett oss om litegrann, och vi återkommer med mera imorgon. Idag berättar vi om vårt besök på bryggeri i Antwerpen!
Bryggeriet De Koninck
Vi har besökt ett bryggeri i Antwerpen som heter De Koninck. Vi har besökt flera bryggerier förut, men att komma hit var verkligen en upplevelse utöver det vanliga! För det första var turen genom bryggeriet mycket speciell, och för det andra finns det mer än öl här. På plats tillverkas också ost, och det finns bageri, chokladbutik och ölshop …
Annorlunda tur på bryggeri i Antwerpen
Turen inleddes med en öl på gården utanför bryggeriet, och avslutades med en öl inne i bryggeriet. Mellan dessa två öl fick man gå en tur genom bryggeriets historia utan guide, medan man istället guidades av olika filmer och rörliga animeringar. Mycket, mycket snyggt och modernt!
Middag på restaurang Black Smoke
Efter rundturen på bryggeriet tog vi en öl på bryggeriets takterrass, innan det var dags att testa bryggeriets restaurang Black Smoke.
Black Smoke är en restaurang för köttälskare, med massor av grillat på menyn. Inredningen är också cool och lite rå, där man blandat tegel och metall.
Vi gav oss på en ”Black’s BBQ Bonanza”, som är en stor köttplatta att dela på. Jag var först tveksam eftersom jag var rädd att det skulle vara för mycket (och jag avskyr att slänga mat), men när personalen sa att vi kunde ta hem resterna i en särskilt avsedd påse lät jag mig övertalas!
Vi serverades en halv grillad kyckling, oxbringa, revbensspjäll, pulled pork och en korv, tillsammans med klyftpotatis, sås, hummus, coleslaw och olika inlagda grönsaker. Supergott! När vi ätit klart kom personalen in med en grillpåse så vi kunde ta med oss resterna hem. Perfekt för ännu en middag i husbilen!
Ölen då? Vi hann prova några olika och hittills är favoriten den öl som heter Wild Jo. Men vi har köpt med oss ett gäng öl hem, så vi återkommer när vi haft ölprovning!
Video från De Koninck bryggeri i Antwerpen
Peter har också klippt ihop en film från vårt besök i bryggeriet. Kolla gärna in den!
Belgisk öl – och bryggerier i Belgien
Belgisk öl är spännande, och att besöka bryggerier i Belgien är ett äventyr. Här hittar man…
På konferens i Gent i Belgien
Nu är jag på konferens i Gent i Belgien. Gent är en liten stad med ungefär…
Postel i Belgien – Tant Anna går i kloster
Gästskribent: Anna Nilsson Spets I det katolska Belgien är det många kloster som är väl värda…
Hallerbos i Belgien – Tant Anna i Blå skogen
Gästskribent: Anna Nilsson Spets Snart, alldeles snart, startar lämmeltåget till Blå skogen, fast här i Belgien…
Vi provar belgiska våfflor i Belgien
Man kan ju inte vara i Belgien utan att prova belgiska våfflor, eller hur? Så, hur…
Tant Annas liv och leverne i Belgien
Gästskribent: Anna Nilsson Spets Många undrar hur det är att bo i ett annat land, är…
Tant Anna på Kungliga Centralafrikanska museet Tervuren, Belgien
Gästskribent: Anna Nilsson Spets Belgien, landet där jag bor sedan 15 år, har ett stycke sorglig…
Restauranger i Gent – och lokala specialiteter i Belgien
I samarbete med Visit Flanders Restauranger i Gent är det gott om och idag kan vi…
Hasselt i Belgien – hotell och shopping
Här kommer en hälsning från Hasselt, Belgien. Resan hit blev ganska lång. Vi tog flyg till…
Tant Anna i spökstaden Doel i Belgien
Gästskribent: Anna Nilsson Spets Den som vill göra något helt annorlunda i Belgien kan ta sig…
10 saker att se och göra i Gent i Belgien
I samarbete med Visit Flanders Idag tipsar vi om tio saker att se och göra i…
Fakta om Belgien – 30 saker du (kanske) inte visste …
Idag presenterar vi fakta om Belgien! Belgien är ett platt land (högsta toppen är 694 meter…
Besöka Atomium i Bryssel – och Belgiens Mini-Europa
Är du nyfiken på att besöka Atomium i Bryssel, eller kanske se Belgiens Mini-Europa, som ligger…
7 saker att göra i Mechelen i Belgien
Vad kan man göra i Mechelen i Belgien? Under vår resa till Bryssel tog vi en…
4 bra restauranger i Bryssel – härlig belgisk mat
Idag tipsar vi om fyra bra restauranger i Bryssel i Belgien. Vi fick riktigt god mat…
Jul i Belgien – Tant Anna vägrar jula
Gästskribent: Anna Nilsson Spets Höstens stora händelse i Belgien, i alla fall det dyraste, var påvens…
Tant Annas gömda juveler i Bryssel
Gästskribent: Anna Nilsson Spets Japp, jag bor här, inte i Bryssel men en dryg timme därifrån….
Världens godaste öl – finns den i Belgien?
Var hittar man världens godaste öl? Kan det vara i Belgien? När man är i Belgien…
Unesco världsarv i Belgien – 13 intressanta platser
Har du sett några av alla Unesco världsarv i Belgien? För närvarande finns 13 stycken, och…
18 saker att göra i Bryssel som turist
Det finns verkligen så mycket att se och göra i Bryssel! Om du följer den här…
12 saker att se och göra i Antwerpen i Belgien
I samarbete med Visit Flanders Idag tipsar vi om 12 saker att se och göra i…
Karneval i Hasselt – en oväntad fest
Idag har vi, helt oplanerat, upplevt en karneval i Hasselt här i Belgien. Dagen efter Sensation…
En dag i Antwerpen – Tant Anna närturistar
Gästskribent: Anna Nilsson Spets Antwerpen är min närmaste storstad här i Belgien och är för mej…
14 saker att se och göra i Brygge i Belgien
I samarbete med Visit Flanders Idag kan vi tipsa om 14 saker att se och göra…
4 unika barer i Bryssel – som du inte vill missa!
Idag kan vi tipsa om fyra unika barer i Bryssel. Vi har hunnit se och uppleva…
Bryggeri i Brygge – belgisk öl på De Halve Maan
I samarbete med Visit Flanders Vi är nu i Flandern i Belgien, där vi passat på…
Räkfiske med häst i Belgien – Tant Anna och Nordsjöns giganter
Gästskribent: Anna Nilsson Spets Ett ton häst sitter räkfiskaren på, hästen drar en trål, fram och…
Tant Anna hos belgiska kungen – växthusen i Laeken
Gästskribent: Anna Nilsson Spets Den här tiden på året är det dags för kungaspaning, inte för…
Flandern i Belgien har överraskat oss positivt
Flandern i Belgien har verkligen överraskat oss positivt. De fina städerna i den här regionen ligger…
Daniel | FlyingDryden säger:
Väldigt speciellt bryggeri det där, eller i alla fall museet, var där förra året. Och öl på innergården är nice, det gjorde min hemresa, några timmar senare den dagen, mycket roligare. 😉
27 augusti 2018 — 7:49
Helena säger:
Visst var det speciellt!? Kul att du också varit här! 🙂
27 augusti 2018 — 8:46
Ruth i Virginia säger:
Det har blivit myckel öl på den här resan genom
Tyskland och Belgien. Har små ölmagar visat sej än? 🙂
Men ni har ju vandrat, paddlat, cyklat, klättrat etc. etc.
så ni klarar er nog.
Har varit roligt att vara med er hela vägen. Så här efteråt vill jag
säja, att det liksom inte är rättvist, att lilla Schweiz har så mycket
naturskönhet inom sina gränser, Turen därigenom var fantastisk.
-nu ska vi se om kommentaren kommer igenom-
27 augusti 2018 — 8:16
Helena säger:
Åh, äntligen! Härligt att ha dig tillbaka Ruth!!! 🙂 Eller, jag förstår att du varit med, men underbart att det äntligen funkar att kommentera! Schweiz var verkligen fantastiskt, kan bara hålla med! Och haha, det känns som att det blivit mycket öl och vin, men också en del skräpmat under den här resan. Det behövs nog lite uppryckning när vi kommer hem 😉
27 augusti 2018 — 8:48
Ama de casa säger:
Vilket häftigt ställe! Perfekt att få med sig mat hem också, att ta med doggybag har jag blivit mycket bättre på sen vi flyttade till Spanien. Gillar inte heller att slänga mat… 🙂
27 augusti 2018 — 8:47
Helena säger:
Väldigt trevligt ställe, en hel upplevelse! 🙂 Och bra med doggybag! Hade inte velat slänga allt det där fräscha köttet ju. Istället blev det två goda middagar!
27 augusti 2018 — 8:50
Veiken säger:
Sååå kul när det är lite annorlunda, men bra!!
PS. Jag har följt er genom Europa med glädje. Speciellt när ni var i Schweiz. Ni ”missade” Lausanne där jag har bott och 1 år gått i skola. Dessutom missade ni Gstaad! En annan favorit när det begav sig! 😉
Tack för alla andra delar av Schweiz som jag följde med på! 🙂
27 augusti 2018 — 11:15
Helena säger:
Kul att du har följt vår resa Veiken!!! Ja, de platserna missade vi faktiskt … men då har vi något kvar till nästa gång! 😉
27 augusti 2018 — 12:08
Steve säger:
Bryggerirundturen imponerar verkligen liksom Belgien i allmänhet. Därtill bidrar förstås era innehållsrika och intressanta inlägg.
27 augusti 2018 — 11:30
Helena säger:
Kul at du gillar våra inlägg Steve! Bryggeribesöket var över all förväntan 🙂
27 augusti 2018 — 12:09
Husisblogg säger:
Bryggerier är alltid trevligt att se och få reda på hur det fungerar.
Skönt med så lagom avstånd mellan städerna. Då hinner man se och uppleva en hel del även på ankomstdagen och slipper ju också att tillbringa hur många timmar som helst i bilen.
Nu börjar ni dra er uppåt mot Sverige och passa då på att ta fram lite varmare kläder igen för det är inte riktigt lika varmt och skönt som när ni lämnade Sverige
27 augusti 2018 — 12:49
Helena säger:
Ja verkligen skönt med korta avstånd! Därför har vi oxå hunnit en hel del här i Belgien! Vi har också börjat få lite svalare väder, men varmt när solen är framme.
27 augusti 2018 — 15:52
Ditte säger:
Antwerpen har mycket. Och ett bryggeri där har jag besökt, (inte detta) liksom diamantsliperier och en del annat. Men man kan ju aldrig se allt så fint att ta del av det ni upplevde. Tur att ni kunde ta med maten som blev över. Jag blev nästan mätt när jag såg allt. Och stor variation var det också. och verkligen rejält tilltaget.
Ha dte fortsatt bra på resan.
27 augusti 2018 — 13:15
Helena säger:
Kul att du också varit här och sett lite andra saker än vi! Som du säger så går det ju aldrig att se allt 😉
27 augusti 2018 — 19:10
Susjos säger:
Jösses så läckert allt ser ut! Det bryggeriet vill jag besöka! Ser reklam för Duvel, en av makens favoriter!
Min favorit är Leffe blonde, såå gott!!
27 augusti 2018 — 13:52
Helena säger:
Duvel görs på bryggeriet DeKoninck! Öl är de bra på här i Belgien 🙂
27 augusti 2018 — 19:11
World by Tina säger:
Är inte Antwerpen det stället där diamanter slipas? Eller har jag hittat på det? Vi åkte förbi, men ingen av oss hade någon större längtan att besöka staden, hade bråttom till kusten=) Men nån gång hamnar jag nog där också.
Angående att sova i bil. Vi köpte motormännens lilla guidebok med klocka tips om att köra i europa – enligt den är det alltid förbjudet att sova i bil på parkeringsplatser (och i bostadsområden). I alla europas länder typ. Men vissa länder bryr sig nog inte och vissa är strängare, som Portugal tex, fast vi sov lite här och var och det var aldrig några problem. Kanske bara hade tur. Det var bara några få gånger vi faktiskt betalade för ställplats eller camping. Gratiscamping passade oss perfekt, och vå¨r budget haha=)
27 augusti 2018 — 15:28
Helena säger:
Du har inte hittat på Tina, diamanter slipas här! 🙂 Vi har också många gånger valt bort städer, så jag kan förstå vad du menar. Men Antwerpen är värt ett besök, vid tillfälle! Motormännens guidebok är bra. Jag har iofs en gammal version men kollar deras hemsida ibland istället. Har inte uppfattat att det är fullt så hårt kring att sova i bilen? De flesta med husbil fricampar en hel del. Vi undviker oftast att fricampa i länder där vi vet att reglerna är extra hårda, som till exempel Kroatien och Österrike. Man är ju också en trafikfara om man kör när man är för trött, så är man alldeles för trött så BÖR man ju stanna och sova istället för att köra vidare 😉
27 augusti 2018 — 19:14
Matt säger:
På Camping Slapic i Kroatien, åt vi en likande köttbuffé. Fast er var nog ännu värre. Jag gillar att äta rester nästa dag, om det smakar gott.
27 augusti 2018 — 18:17
Helena säger:
Rester är gott om det är bra mat. I det här fallet smakade resterna utmärkt tillsammans med ris och lite vitlökssås 🙂
27 augusti 2018 — 19:15
Linda säger:
Men wow vad häftiga ställen hörrni! Blir allt mer sugen på att utforska Belgien!
Svar: Åh gjorde du, har aldrig gjort det går knappt på bio, föredrar hellre soffan hemma 😉
27 augusti 2018 — 18:57
Helena säger:
Belgien har mycket att bjuda på! 🙂
27 augusti 2018 — 19:15
Reiselinda säger:
Det lät verkligen som ett annorlunda bryggeribesök! Tycker i bland dom kan bli lite lika. Bra att ni kunde ta med maten, gillar inte heller att slänga mat och det är i bland lite jobbigt med Tysklands stora portioner!
27 augusti 2018 — 20:36
Helena säger:
Upplevelsen i det här bryggeriet var helt olika alla andra vi varit med om. Och ja, helt perfekt att kunna ta med maten när det är för mycket! 🙂
31 augusti 2018 — 14:24
BP säger:
Har varit i Antwerpen, men måste säga att mina minnen inte är speciellt positiva. Tyckte staden var otroligt smutsig. Men det var ju några år sedan, så det har kanske blivit bättre.
Allt detta öldrickande för att inte tala om maten – håller med Ruth där. Du verkar inte verka ”påverkad” (än), men Peter – hahaha;-)
Restaurangens inredning är hur cool som helst och påminner en aning om Hotel Story på Riddargatan faktiskt. Maten däremot – nja, föredrar Moules frites om jag ska vara ärlig.
27 augusti 2018 — 23:49
Helena säger:
Vi upplevde inte Antwerpen som smutsigt. Däremot är det ju en betydligt större stad än Brygge och Gent, så lite mindre ”gulligt” kanske 😉 Men vi gillade Antwerpen också, berättar mer i nästa inlägg!
31 augusti 2018 — 14:26