Vad jobbar jag med egentligen? På allmän begäran (eller nåja, en person har frågat) så tänkte jag (Helena) berätta lite mer om mitt jobb. Detta är ju en reseblogg, men vi tänkte att du kanske också vill veta lite mer om oss som personer. Så idag blir det lite mer om mitt andra jobb. Jag berättar genom att ställa lite frågor till mig själv!
Innehållsförteckning
1. Vad har du pluggat?
Jag har pluggat en hel del, och om jag räknar samman allt blir det 11 år på högskola. Förutom att jag läst diverse fristående högskolekurser (isländska, danska, lingvistik, kreativt skrivande, fornnordisk mytologi, ätstörningar och … astronomi) så är mina viktigaste utbildningar:
- Leg. arbetsterapeut (3 år, kandidatexamen)
- Folkhälsovetare (2 år, masterexamen)
- Med. Dr. i folkhälsovetenskap (4 år, forskarutbildning)
Under utbildningen till folkhälsovetare valde jag en inriktning mot matvanor och fysisk aktivitet, och som doktorand inriktade jag mig på personer med intellektuell funktionsnedsättning.
2. Var har du pluggat?
Av mina 11 år på högskola så har jag spenderat 8-9 på Karolinska Institutet (KI) i Stockholm. Dessutom har jag jobbat på KI under några år, så det är definitivt mitt ”hemmauniversitet”. Men jag har hunnit med kurser på några andra högskolor också:
- Hälsohögskolan i Stockholm (finns inte längre)
- Stockholms Universitet
- Uppsala Universitet
- Södertörns högskola
3. Vad innebär din utbildning?
Leg. arbetsterapeut är ett yrke där man utgår från individens förutsättningar och till exempel anpassar miljön, provar ut hjälpmedel eller ger individen stöd att utveckla sina förmågor. Jag har bara jobbat som arbetsterapeut i två år, och det är längesedan.
Folkhälsovetare innebär att man arbetar med hälsa på befolkningsnivå. Man jobbar övergripande med att förbättra befolkningens hälsa genom att till exempel kartlägga, analysera och driva hälsofrämjande projekt. Jag har valt en inriktning mot matvanor och fysisk aktivitet, men som folkhälsovetare kan man också jobba med till exempel alkohol, tobak, sömn, stress, psykisk hälsa, skadeprevention eller smittskydd.
4. Vad har du doktorerat i?
Jag har doktorerat på KI i ämnet folkhälsovetenskap vilket (trots att jag inte är läkare) innebär att jag har titeln Medicine Doktor. Min avhandling handlade om en intervention för att främja mat- och rörelserelaterad hälsa bland personer med intellektuell funktionsnedsättning, som bor i gruppbostad eller servicebostad.
5. Var har du jobbat?
Som arbetsterapeut har jag jobbat inom psykiatrin. Jag jobbade först på Huddinge Universitetssjukhus och på Mottagningen för ätstörningar, och sedan på behandlingshemmet Lövstalund, där vi tog emot patienter med missbruk och allvarlig psykisk störning.
Som folkhälsovetare har jag haft två huvudsakliga arbetsgivare: Region Stockholm (f.d. Stockholms läns landsting) och Karolinska Institutet (KI). Inom regionen har jag jobbat dels på olika kunskapscentrum och dels på Regionledningskontoret. På KI har jag jobbat på Institutionen för folkhälsovetenskap.
6. Vad har du jobbat med som folkhälsovetare?
Jag har mestadels jobbat med metodutveckling och utvärdering, vilket innebär att man utvecklar hälsofrämjande projekt och sedan testar dem i verkliga miljöer. Man utvärderar effekt (hur påverkas till exempel rutiner, kunskaper, beteende eller hälsa?) och process (hur gick genomförandet till och hur upplevdes det?).
2017 gjorde jag ett (för mig) annorlunda jobb på Regionledningskontoret. Här jobbade jag som strateg inom området funktionsnedsättning, vilket innebar att jag jobbade för att alla regionens (f.d. landstingets) verksamheter skulle vara tillgängliga och möjliggöra delaktighet för personer med funktionsnedsättning.
Man kan väl säga att jag oftast jobbar med:
- Matvanor och fysisk aktivitet
- Funktionsnedsättning
- Metodutveckling och utvärdering
- Kvalitativ forskningsmetod (t.ex. intervjuer)
7. Var jobbar du nu?
Jag jobbar inom Region Stockholm, på ett kunskapscentrum som heter Akademiskt primärvårdscentrum. Detta är ett centrum som servar personal och studenter vid primärvårdsenheter (vårdcentraler) med utbildning, forskning och utvecklingsarbete. Jag jobbar lite ”vid sidan av” centrets huvudfokus, med två olika projekt.
8. Vad gör du på jobbet?
Jag jobbar med två olika projekt: ”Hälsan spelar roll” som riktar sig till personer med LSS-insats och ”Fysisk aktivitet på recept till personer med psykisk ohälsa”.
”Hälsan spelar roll” är ett hälsofrämjande program med en hälsoutbildning för personer med LSS-insats. Programmet har utvecklats i USA. Vi har översatt och anpassat till svenska förhållanden, och utvärderar i kommuner i Stockholms län.
”Fysisk aktivitet på recept till personer med psykisk ohälsa” är ett projekt där man testar en modell med mottagningar med hälsopedagoger utanför vården. Vårpersonal skriver ut recept, och personen som fått receptet tar med det till hälsopedagogen som hjälper hen att komma igång. I det här projektet jobbar jag endast med kvalitativ utvärdering, i form av intervjuer.
9. Forskar du?
På de kunskapscentrum där jag jobbar går utvecklingsarbete och forskning ofta hand i hand. Allt vi gör är inte forskning, men om ett projekt kan vara intressant också ur internationellt perspektiv försöker vi ofta också skriva en vetenskaplig artikel om det (det vill säga publicera forskningsresultaten i en internationell vetenskaplig tidskrift). Mellan 2007 och 2019 har jag publicerat 12 vetenskapliga artiklar.
10. Hur mycket jobbar du?
Just nu jobbar jag 80 procent. Jag är projektanställd, med 50 procents arbetstid på ”Hälsan spelar roll”-projektet och 30 procents arbetstid på ”Fysisk aktivitet på recept”-projektet. Förmodligen kommer jag jobba 50 procent i sommar (d.v.s. endast med ”Hälsan spelar roll”-projektet).
11. Hur kan du kombinera jobbet med resebloggandet?
Jag har tackat nej till många möjligheter på jobbet, i form av olika fasta heltidsanställningar och möjlighet att göra fortsatt akademisk karriär. Det går att kombinera jobbet med bloggen, men jag kan inte både satsa fullt ut på jobb och karriär och på bloggen. I och med att vi lägger så mycket tid och engagemang på bloggen tar jag ett steg tillbaka på jobbet.
Jag har valt att jobba som projektanställd. Det innebär att jag kan pendla mellan olika anställningsgrad genom att hoppa av och på olika projekt vid olika tillfällen. Under sommaren kommer jag till exempel bara vara vara anställd 50 procent, och då blir det lättare att göra en långresa med husbilen.
12. Hur ser dina framtidsplaner ut på jobbet?
Just nu jobbar jag med roliga projekt och med fantastiska kollegor. Mitt jobb är hela tiden intressant och utvecklande. Samtidigt brinner jag för resandet och för bloggen, som är extra roligt eftersom det är mitt och Peters gemensamma projekt.
Jag har inget emot att kombinera som jag gör nu, men det är hela tiden en balansgång för att få ihop det. I och med att jag valt att jobba i projekt är min tillvaro också väldigt osäker. Jag har hittills fått många jobberbjudanden, men mina anställningar är korta och otrygga.
För att kunna fortsätta kombinera, utan att behöva stressa eller känna för mycket oro, skulle vi behöva få lite tryggare inkomster via bloggen.
Så, nu har du fått veta massor om mig och mitt jobb. Vad jobbar du med, eller vad har du jobbat med under ditt liv?
Anita Wag Agrimanaki säger:
Intressant Helena!
18 februari 2020 — 8:38
Helena säger:
Roligt att det uppskattades! 🙂
18 februari 2020 — 17:35
Shetlandsfrun säger:
Men vilket intressant arbete du har (i mina öron!) Och viktigt! Jag vet fortfarande inte vad jag ”ska bli när jag blir stor” (är ju ”bara” 35)… Just nu är jag mest fårskötare, heltidsmamma (inklusive uppgifter så som långskoltaxichaufför) och stuguthyrare.
18 februari 2020 — 9:12
Helena säger:
Din kommentar hamnade i papperskorgen först, men jag hittade den efter ett tag! Fårskötare låter mysigt! 🙂 Det där med att veta vad man ska bli när man blir ”stor”, inte lätt … 😉
18 februari 2020 — 17:36
Maria / MagnoliaMagis säger:
Vill bara säga att min mamma har alltid sagt att hon inte vet vad hon ska bli när hon blir stor… Vilket jag fick med mig tills jag insåg att jag duger som jag är och att vara mamma och ”markservice” är ett av de viktigaste arbeten man kan ha!! Hur skulle det se ut om ingen gjorde de dolda jobben? Hemmafru, mamma, mormor, städare, sopåkare etc…. Du måste inte bli något..Du är redan fantastisk!
19 februari 2020 — 10:47
Anna / boihusbil.se säger:
Kul att läsa ett personligt inlägg :).
Jag är inköpare i botten, men driver webbyrå sedan 11 år tillbaka. Brinner för struktur, ordning och reda, oavsett vilket arbete jag utför.
18 februari 2020 — 9:28
Helena säger:
Perfekt att gilla ordning och reda! Det jinner man nog på i många sammanhang 🙂
18 februari 2020 — 17:37
Ditte säger:
Intressant läsning! och roligt att veta mer om både din bakgrund och de projekt du nu driver idag.
Jag är valde att sluta fast anställning när vi kom hem från Peking 2011 och jag var 61 år. Men visst har jag jobbat efter det når och om jag önskat. Har turismutbildning i botten och är gymnastikdirektör. Har även ett par andra lärarutbilningar med mig , bl.a speciallärare och svenska som andra språk. (Har undervisat inom grundskolans samtliga stadier. )Har också jobbat som skolledare i perioder. Så många års studier på universitetsnivå och i omgångar har det blivit. Jobbar nu som varande pensionär en hel del inom resebyråsektorn och tursitnäringen. Verkligen jätteroligt!.
18 februari 2020 — 10:12
Helena säger:
Du har ju verkligen hunnit med allt möjligt! Så kul att du r engagerad i spännande jobb nu också! 🙁
18 februari 2020 — 17:39
Sandra Lifsresor.se säger:
Kul att få inblick i en annan värld, långt ifrån mitt kommunikationskonsulteri. ?
18 februari 2020 — 12:15
Helena säger:
Och lite kul att skriva om nåt annat än resebloggandet 😉
18 februari 2020 — 17:40
Ruth i Virginia säger:
Det var massvis med studerande och forskande, och det låter
verkligen intressant med allt du gjort och gör. Fantastiskt hur du
har kunnat kombinera dina jobb med ”Freedomtravel”. Men jag
är glad att du kan. 🙂
På 40-talet, om man ville gå i realskolan,
fick man lov att, efter 6:e klass, gå igenom ett prov i matte och uppsatsskrivning och en del annat. De som inte klarade det,
fick gå i 7:an, och så var det slut på deras skolning.
Jag behövde få en inkomst så fort som möjligt, så gick på
Handelsgymnasiet i Norrköping. Det var egentligen bara tre
yrken för kvinnor på den tiden – sekreterare, sjuksköterska eller
lärarinna. Så när jag var 19 år, hade jag sekr.jobb i Stockholm och
delade en lägenhet med en annan kontorsråtta. -Sen till USA.
Jobb som chaufför och kompanjon till en äldre dam; sekreterare
på en ”country club” och. till sist, sekr. i San Francisco.
Efter jag gifte mej, jobbade jag inte. De flesta 50-tals fruar var,
vad min bror kallade, lyxfruar. Men 6 år som scoutledare och
många voluntärjobb var inte precis lyx.
Blev ”lärarinna” till slut, då jag halkade in på att undervisa japanska
skolbarn i engelska. Det var i Indonesien. De som ville gå på International School i Bandung, måste kunna engelska. Min första
elev kom in, och jag blev populär bland japanerna. Kunde ha haft
elever varje dag. 🙂 Kände mej stolt!
Efter vi kom tillbaka till USA blev det många temp.job, när jag
hade tid och lust, vilket var kul. Har alltid gjort voluntärjobb –
slutade, när jag fyllde 90 efter att ha gjort ca 30 år på en up-scale
loppis.
18 februari 2020 — 16:12
Helena säger:
Intressant att höra hur det var förr! Annorlunda på många sätt, inte minst för flickor och kvinnor. Och så spännande liv du haft! Kul med de japanska eleverna! 🙂 Och imponerande att hålla igång med volontärarbete fram till 90!!!
18 februari 2020 — 17:43
Geddfish säger:
Kul att läsa lite mer personligt om dig! Du har en gedigen bakgrund och många järn i elden och val att göra. Viktigt att må bra i sina val också.
Jag tog realen, gick sen handelsskolans språkliga sekreterarlinje. Fick jobb direkt som utlandskorrespondent, sen sekreterare och därefter försäkringskassehandläggare i många år. Tog gymnasiekompetens och några högskolepoäng plus en del intressanta utbildningar så gott som ständigt. Tog körkort för tungt släp när jag var 61 😀
Slutade jobba vid 60 för då skulle min man och jag göra massa resor och utflykter med husvagnen, fick 5 år med honom.
Nu har jag toppenroliga ansvarsfulla volontärjobb inom två föreningar och lite annat, så jag hinner inte rulla tummarna!
18 februari 2020 — 17:18
Helena säger:
Intressant att höra din jobbhistoria! 🙂 Imponerande med körkortet för tungt släp tycker jag, bra jobbat! Och kul med alla volontärjobb du har nu! 🙂
18 februari 2020 — 18:16
Annette säger:
Vad kul att läsa vad du gör utöver att driva Freedomtravel! Och roligt att du prioriterar att få livskvalitet och inte bara tackar ja till alla erbjudanden som andra kanske skulle nappa på av enda skälet att inte gå miste om något.
18 februari 2020 — 18:02
Helena säger:
Roligt att det uppskattades att jag skrev om detta! 🙂
19 februari 2020 — 6:48
BP säger:
Det är faktiskt riktigt roligt att få läsa ett riktigt personligt inlägg här igen. Minns Peters inlägg om hans liv, fast han delade ju upp berättelserna och det blev många roliga inlägg tyckte jag.
Mycket intressant här om dina projekt, och jag förstår att dina kunskaper är eftertraktade. Visste inte att du hade publicerat så många vetenskapliga artiklar. Med denna ”publicitet” borde du ju kunna få projekterbjudanden utomlands, för då kunde du/ni ju kombinera resandet och bloggandet.
Att dra in med pengar via bloggen tror jag nog bli svårt. Tyvärr fel genre om du förstår vad jag menar. Mode, inredning och kosmetika har nog bättre förutsättningar där – tyvärr.
Varför jobbar ni inte båda 50 procent? Så skulle ju den finansiella tryggheten bli avsevärt större.
18 februari 2020 — 18:23
Helena säger:
Det blir i alla fall en liten kombination i vår när vi åker till Tyskland för att jag ska föreläsa på ett Universitet där 🙂 Du kan ha en poäng om fel genre, men vi ger inte upp så lätt 😉 Att båda ska jobba har vi väl pratat om, men inte helt enkelt att få till på ett bra sätt,
19 februari 2020 — 6:52
Ninnie säger:
Så intressant att få veta lite (mycket!) mer om vad du arbetar med. Oj, så mycket du hunnit med, såväl utbildningar som arbetserfarenheter!
Verkar som ett intressant och viktigt arbete, att vara mån om sin hälsa är ju viktigt för alla, och gör att man mår bättre såväl fysisk som psykiskt!
Jag arbetar som förskollärare, det har jag gjort i många år. Jag älskar mitt jobb, att jobba med barn är ett privilegium! Vi som arbetar i förskolan (och skolan) har ett otroligt ansvar och ett stort uppdrag i att forma vår framtid!
Jag som arbetar med de yngre (tre till femåringar) ser som mitt största uppdrag att ge barnen en grund att stå på, i form av att lära sig medmänsklighet, att bry sig om varandra, och att känna att man duger som man är – att ge barnen en god självkänsla. Att vi behöver varandra och att vara rädda om varandra och om vår jord. De allra flesta barn tillbringar större delen av sin barndom på förskolan, därför måste vi som arbetar där verkligen tycka om vårt jobb och tycka om barnen. Dessvärre har vi de senaste åren fått färre och färre resurser och större och större barngrupper.
Men som sagt, trots det så älskar jag verkligen mitt jobb !
18 februari 2020 — 19:56
Helena säger:
Vad roligt att höra om ditt jobb! Alla ni som jobbar med barn i olika sammanhang gör ju ett fantastiskt viktigt jobb! Tråkigt med sämre resurser. Att ge barnen en bra start är ju att förebygga senare problem. Helt fel att snåla för mycket där tänker jag. Men ofta är det ju precis så det är, man drar in på allt förebyggande … vilket ger negativa konsekvenser i längden. Kanske inte bara för barnen. utan också för er som jobbar. Hur som helst, roligt att du trivs på ditt jobb!
19 februari 2020 — 6:58
Matts Torebring säger:
Oj, det var mycket! Fantastiskt att du haft tålamod och kämpaglöd hela vägen fram. Beundransvärt är också allt engagemang, som du lägger på er blogg. Törs jag skriva, att jag är en av de få, som bara gått 7- årig folkskola. Efter det har jag haft en lång resa, framåt genom livet. Jag är faktiskt stolt över mina sju år i skolan. Jag har klarat mig jättebra och kommit framåt genom livet. Jag, 73, är fortfarande ”passionerad” av mitt jobb..
18 februari 2020 — 20:27
Helena säger:
Du har ju verkligen byggt upp fantastiskt mycker under ditt liv Matts! Så kämpaglöd vet du ju också vad det är 🙂 Imponerande vad du åstadkommit och att du fortfarande håller igång!
19 februari 2020 — 7:00
åsa säger:
Intressant och kul att få veta mer om Dig,
Peter fick vi ju veta en hel massa om under tidigare Happy Friday 🙂
Ditt jobb låter som något jag gärna skulle arbeta med ifall jag kunde/hade möjlighet, är ju intresserad av maten, kosten, aktivitet och rörelse, jag tror på att för att må bra måste man inte bara äta bra eller träna rätt utan en kombination av allt.
Jag skulle vilja utbilda mig till kostrådgivare.
Men nu är det ju ingen möjlighet i dagsläget.
Jag måste bli inbillningsfrisk först 😉
18 februari 2020 — 21:43
Helena säger:
Håller helt med dig, visst är det en kombination av saker som påverkar hur vi mår. Förutom mat och fysisk aktivitet så påverkas vi ju av sånt som sömn, stress, hur man mår i relationer, hur man trivs på jobbet etc etc. Man kan påverka mycket, men sen finns det förstås sånt som man inte kan påverka som ålder och vissa sjukdomar man drabbas av osv. Men bra mat och rörelse kan hur som helst ofta hjälpa oss att må bättre!
19 februari 2020 — 7:07
Emma, Sol som sol? säger:
Jag har länge undrat hur ni får ihop allt. kanske inte så mycket pengamässigt utan mer anställning, tid, projekt, blogg, fritid, familj. hälsa … Nu vet jag i alla fall lite mer. Och jisses så mycket du har utbildat dig! Äpplet har inte fallit så långt från trädet, förstår jag.
Själv avslutade jag helklassisk humanistisk linje på gymnasiet, började jobba som telefonist/receptionist. Sedan jobbade jag i många år inom samma koncern men med många olika arbetsuppgifter: receptionist, telefonist, import-/exporthantering, orderhantering för export, produkt- och kvalitetssamordnare (internrevisioner av företagets kvalitetsarbete och liknande), grafisk design, korrekturläsare, ekonomiassistent, administration generellt, skriva texter, ha koll/ansvar för artikelregister osv. Mycket röjningsarbeten i datalistor har jag varit med om … Jag är en sådan där typisk allt i allo som får lära upp nyanställda och ”Kolla med Emma, hon vet”. Jag var tvungen att själv försöka inte lägga mig i allt, det blev helt enkelt för mycket.
Nu sköter jag det mesta runt omkring mannen mins företag med order, artiklar, kundfrågor, informationsfoldrar osv som ska göras. Just nu är den en hel del, går i vågor.
Så! Nu måste jag sluta skriva här, måste göra en offert!
19 februari 2020 — 8:59
Znogge säger:
Intressant att få veta lite mer om dig och vad du arbetar med. En minst sagt gediget CV och intressanta arbetsuppgifter.
Själv läste jag 2/3 av juristlinjen och arbetade flera år med fastighetsförvaltning. Sedan valde jag lärarutbildningen som kompletterats av fler kurser inom respektive ämne. Blev bra det med.
19 februari 2020 — 9:48
Maria / MagnoliaMagis säger:
Tack för ett intressant inlägg! Alltid roligt att få veta mer om personerna bakom (..säger hon som aldrig vill vara med på bild…;D ) . Du är en person som hela tiden vill utvecklas och lära mer förstår jag! Samma här! Fornnordisk mytologi lät spännande! Vi har två barnbarn på Gran Canaria med gamla svenska namn..Ragnar och Freya. En hel del runskrift och vikingasagor blir det där.
Själv har jag jobbat inom förskola och skola men där emellan/efter läst vidare till SPA-terapeut, friskvårdsterapeut, meditationscoach, varit på spiritualistiskt center på kurser i England, Silversmide, Konsthantverk och design, Folkmusikkurser, hållit i danskurser..och inom alla områden har jag även jobbat som egen företagare.
Det är lätt att hjälpa andra med ohälsa men ack så svårt att göra det själv!!! Har länge skämts för att jag tappat gnistan och inte orkat, dvs gått in i väggen. Det du /ni gör med friskvård på recept är super! Jag har all kunskap inom avslappning, mindfulness, näringsfysiologi, träning etc men har inte haft start-orken. Där är utomstående jätteviktiga! Att man får hjälp. En annan faktor jag skulle vilja belysa i detta är vad bra det har varit att flytta ut i husvagn i naturen! Borde finnas retreat för de med psykisk ohälsa att få komma ut så. Mycket stress som släppte. Dels av minimala ytan där man inte måste/borde någonting dels havet och skogen.
Intressant läsning och lycka till vidare!
19 februari 2020 — 10:41
Ama de casa säger:
Väldigt intressant läsning! OJ vad du har pluggat och jobbat/jobbar. Jag fattar fortfarande inte att du lyckas hålla bloggen igång också (tillsammans med Peter) – imponerande!
Min yrkeskarriär inleddes när jag var 14 som ballongblåsare på Domus. Fast vi hade ingen sån där skojig gas, utan blåste upp ballongerna med hjälp av en ”bakvänd” dammsugare.
Sen har jag sommarjobbat med att räkna fisk i en fiskodling. Det stod på skyltar hur många det var i dom 20 dammarna, typ 17000 till 20000 per damm. Sen skulle vi kolla om det stämde. Verkligen ett jobb att räkna med. Haha!
När jag hade utbildat mig klart på min andra, tvååriga gymnasielinje (”Djurskötare till djurparker” på Kolmården) så jobbade jag först på Lycksele Djurpark och när vi hade flyttat till Stockholm så blev det Skansen.
Efter några år i djurparker övertalade mig Anders att söka till en ettårig utbildning för programmerare. Med den största rynkan på näsan som tänkas kan så började jag på den utbildningen. Men det var ju kul!
Sen dess har jag jobbat som programmerare, delvis som konsult på vårt egna företag (fast vi har aldrig jobbat med samma kunder).
Sen ett gäng år tillbaks har jag dock det bästa yrket jag någonsin har haft – Ama de casa. Hemmafru, alltså 😀
Fast just nu får jag det nog extra slitigt då Anders bröt armen i Sierra Nevada i måndag…
19 februari 2020 — 11:23
Elisabeth säger:
Kul att få del av vad du sysslar/sysslat med. Jag arbetade till största delen med persoalvård/personalfrågor och arbetsmiljö. Med ett annat ord kan jag skriva förändringsarbete.
19 februari 2020 — 17:51
Lena - gott för själen säger:
Intressant att få ta del av lite mera på djupet.
Själv jobbar jag som en sån där mossig ekonom. Förhoppningsvis lever jag inte upp till kriteriet jättemycket. 🙂 Vi har rätt roligt på jobbet. Jag är redovisningschef där jag, tillsammans med mina tre medarbetare, ansvarar för koncernens svenska bolag. Ägaren är noterad på amerikanska börsen, vilket ställer extrema krav på dokumentation även på vår nivå. Både intressant och lärorikt, men också extremt frustrerande.
Kram Lena
20 februari 2020 — 5:59
Anna, New York - My Bite of the Big Apple säger:
Det här var väldigt intressant att läsa! Jag är mycket imponerad av din gedigna utbildning. En del visste jag sedan tidigare, annat inte.
Beundransvärt att du hinner/orkar blogga så ofta när du dessutom har det övriga jobbet. Men jag förstår ju att passionen finns!
Min utbildnings- och yrkesresa går från farfars gamla skrivmaskin via lärar- och informatörsjobb till egen kommunikationsbyrå. 🙂 Kanske har du redan läst om detta. Annars finns en sammanfattning här: http://www.falkblick.se/2018/01/tioarsjubileum-for-falkblick-ar-2018.html
20 februari 2020 — 12:16