En fin julafton, underbart solsken och härliga 3-rättersmiddagar. Nej, vi kan verkligen inte klaga. Vi hoppas att du också har en fin jul och lite sol! Idag blir det bara lite ”sneak peek” från vår middagar. Snart kan vi berätta mer!
Innehållsförteckning
När man bor i husbåt …
… vet man aldrig vad som möter utanför dörren. Ibland kommer hägern förbi och kraxar sitt ”urtidsskratt” och andra dagar ser vi när de stora svarta fåglarna (vet inte vad de heter?) sväljer stora hela abborrar. Eller så står det helt enkelt en stor arbetsbåt utanför ingången. Man vet aldrig vad man ska vänta sig!
Campingvin
I veckan hittade Peter ett rött vin som han tyckte passade för oss (eller i varje fall för honom, jag dricker ju inte rött vin på grund av min migrän). Vinet heter ”Camp” och kommer från Chile. Helt ok, även om det kanske inte kommer bli en av favoriterna. Lite kul i alla fall!
Julpyntat i närområdet
Många av husbåtarna runt oss har dekorerat fint med ljusslingor. Vårt favoritpynt har vi ändå sett vid Huvudsta gård i Solna. Charmigt, eller hur?
Julklapp från Tjeckien
Strax före jul fick vi ett paket från Tjeckiens turistbyrå, som vi har ett väldigt bra samarbete med. Vilket härligt paket med delikatesser! Det var inte helt enkelt att förstå sig på innehållet i de olika burkarna, eftersom det endast står på tjeckiska, men vi tror att de innehåller olja, fiskkonserv (av någon sort), mandelkräm och aprikosmarmelad. Dessutom innehöll paketet choklad, en fin julkula och en restaurangguide till Prag. Mysigt!
Äntligen sol
Sååå lång tid med gråväder och mörker. Hur fantastiskt var det inte att vakna på julafton och se solens strålar tränga fram. Vi (liksom många andra!) gav oss av på julaftonspromenad. Utanför Karlbergs slott hade många bänkat sig för att njuta av solen.
Även på vägen tillbaka från stan var ljuset vackert. Så fint när husen speglar sig i Karlbergssjön och Karlbergskanalen!
Lyxiga 3-rättersmiddagar
Denna jul har vi bestämt oss för att strunta i den traditionella julmaten och experimetera med olika 3-rättersmiddagar, framför allt med fokus på fisk och skaldjur. Vi har ägnat mycket tid åt att leta råvaror i olika butiker, och nu spenderar vi mycket tid i köket. Roligt och spännande! Och självklart kommer vi snart att rapportera från våra erfarenheter!
Bäst denna vecka
Bäst denna vecka är att vi tagit beslut om att laga extra lyxig mat, viljet gjort julen till ett roligt projekt. Det ska också bli roligt att träffa Peters båda sönder! Vad har varit bäst under din vecka?
Veckan som kommer
Veckan som kommer blir det nog en hel del om mat här på FREEDOMtravel (tänk hummer och musslor). Vi kommer också presentera ett roligt inlägg i samarbete med Tyska Turistbyrån. Inlägget handlar om platser i Tyskland som påminner om helt andra platser. Missa inte det!
Missade du förra Happy Friday? Läs När det händer ingenting – och samtidigt massor
BP säger:
Vilka underbart vackra vyer! Riktigt juligt i det fina vädret som vi hade igår. Tur att ni tog promenaden på julafton, det hade varit mindre roligt i snöstormen idag. Gissar att ni frossat i lyxmat även idag. Om ja, så var det det bästa ni kunde göra i det vädret.
Å er förrätt med kammusslor – MUMS!!!!
25 december 2020 — 18:31
Helena säger:
Ja, vi fortsätter med lyxmaten några dagar. Det blev ett roligt projekt! Att planera, laga. fota, äta 🙂
26 december 2020 — 20:21
Susjos säger:
Tittar in och önskar en god fortsättning på julen!
Har nu hört flera som jag känner som har skippat julmaten i år och kört tre rätters istället, spännande med nytänk runt jul!
Ha det fortsatt gott!
Kram
25 december 2020 — 23:49
Helena säger:
Tack detsamma!!! Ja, kanske är det många som tänker lite nytt!? 🙂
26 december 2020 — 20:21
Lena+i+Wales+och+Spanien säger:
Gillar när det julpyntas där man inte tror att det sak vara.
Härligt med matjulklapp, alltid välkommet.
Spännande att se vad det blev för ”julmat”.
God fortsättning!
26 december 2020 — 11:31
Helena säger:
Vi kommer visa upp maten framöver! Önskar en fortsatt fin helg!!!
26 december 2020 — 20:22