Vi lagar mat med vårtema och lever livet i marinan. Men framför allt håller vi på att förbereda oss inför vårens och sommarens husbilsresa. Nu längtar vi verkligen efter att få ge oss av!
Innehållsförteckning
Ny jobbsituation
Vår jobbsituation har förändrats och jag (Helena) jobbar inte längre hel- eller deltid som folkhälsovetare. Eventuellt blir det en del projekt på distans, med till exempel utbildning eller analys av intervjuer lite senare i år. I övrigt gör vi helt andra saker. Vi jobbar med freedomtravel.se och skriver även artiklar åt magasinet på Housecar.se. Vi får se vad framtiden har att erbjuda!
God mat med vårtema
Vi hade en massa hummer i frysen och var trötta på att laga hummersoppa. Vi vet, detta är verkligen ett lyxbekymmer. Men vad gör man? Peter bestämde sig för att göra en smörgåstårta med hummer och räkor. Oj så gott!
Dagen efter blev det istället sallad med räkor och hummer. Nej, det var inte heller pjåkigt på något sätt.
Efter detta är all hummer slut i våra förråd, och vi har istället inspirerats av Cypern och börjat göra grekiskinspirerade middagar med kyckling, bröd, grekisk sallad och olika röror. Så enkelt och så gott!
Livet i marinan
Livet i marinan är alltid omväxlande, och just nu händer en hel del utanför våra fönster. Igår fick vi bland annat nya stegar överallt, bland annat intill vår husbåt. Det finns också en del som vi själva måste åtgärda snart, men vi återkommer om det.
Bäst denna vecka
Bäst denna vecka? Vi har hållit en föreläsning, genomfört en intervju och jobbat på i största allmänhet. Det känns bra! Dessutom har vi haft flera dagar med vårväder, och vi har tagit ut våra cyklar för första gången på länge. Vad har varit bäst under din vecka?
Veckan som kommer
Under veckan som kommer planerar vi att ännu mer förbereda inför vårens och sommarens husbilsresa. Vi ska fixa med husbåten, göra klart en del business och hämta husbilen från vinterförvaringen. Missa inte att följa!
Missade du förra Happy Friday? Läs Event, vårkänslor och … ingenting
Maria/emjis.se säger:
Åh.. det såg ju supergott ut all mat! Jag som går lite på snålkalorier idag…
Här har vi också börjat äta mer medelhavsmat. Grekisk sallad med tzatziki är ju riktigt gott! Souvlaki..mm.. Men idag blir här kyckling med spenat och fetaost. Inte helt fel det heller.
Bäst i veckan är utflykter och hälsa på tranorna och fika i vårsolen. Förresten vad man blir hemmablind och går i gamla spår: Vi brukar åka till Trandansen ett par gånger varje vår och ha med fikakorg. Vi har sett att det finns ett café bakom kyrkan men aldrig varit där. Vad vi missat!!! Gammalt hus från 1770 med skolsal kvar i botten. På ovanvåningen ett café med hembakat och platser med utsikt mot tranorna. Så gott, billigt och trevligt!
Happy Friday!
01 april 2022 — 15:15
Helena säger:
Kyckling med spenat och fetaost låter supergott! Jag älskar spenat, men det lagar vi inte så ofta … det borde vi ju göra! 🙂 Och vad roligt att ni hittade det där mysiga caféet!! 🙂
01 april 2022 — 17:07
BP säger:
Den där smörgåstårtan – MUMS:-) Vardagslyx när den är som bäst:-)
Så kul att ni lyckats båda två med att ”skippa” era ”vanliga” jobb och kunna leva på er blogg/magasin. Fantastiskt! Stort GRATTIS:-)
01 april 2022 — 18:09
Helena säger:
Smörgåstårta är gott någon gång! Vardagslyx verkligen 🙂
03 april 2022 — 17:17
Lena+i+Wales+och+Spanien säger:
Förstår att du hittills haft mycket på gång med olika jobb, Skönt att kunna koncentrera sig på ert projekt.
God mat, viktigt i livet.
Lycka till med allt!
02 april 2022 — 8:14
Helena säger:
Tack så mycket Lena!! Ha det fint!
03 april 2022 — 17:17