Vad kan man se och göra på Tjörn? Denna natursköna ö ligger på västkusten, i Bohuslän, och bjuder på härlig semesteridyll. Här hittar du tips på sevärdheter, upplevelser och aktiviteter.
Innehållsförteckning
Tjörn i Bohuslän
Att besöka Tjörn, som är Sveriges sjunde största ö, är att flytta rakt in i härlig semesterkänsla. Naturen är karg och samtidigt vacker, och huvudön Tjörn omges av en lång rad mindre öar, kobbar och skär. På sommaren lockar ön många turister som vill njuta av västkustidyllen.
Tjörn ligger på västkusten i Bohuslän, strax söder om Orust och strax norr om Marstrand. Ön är förbunden med fastlandet med bro till Stenungsund, och dessutom finns broförbindelse till Orust.
Att ta sig till Tjörn
Man kan enkelt ta sig till Tjörn med bil, antingen via Stenungsund eller via Orust. Natten innan övernattade vi i vår husbil på ställplatsen vid Hamnplan Stenkajen i Stenungsund. Här tyckte vi att vi stod relativt fint, med el och annan service.
Vi blev dock irriterade när vi upptäckte att toaletterna, som ingick i priset, låg orimligt långt bort. Det var dessutom svårt att hitta till dem, och efter att vi till slut hittat dit fick vi hjälpa tyska och nederländska turister, som också hade problem att hitta fram.
Från Stenungsund är det sedan nära till den stora Tjörnbron som tar en över till Tjörn.
Vad kan man göra på Tjörn?
Vad kan man då se och göra på Tjörn? Förutom att man kan ta det lugnt och njuta av den härliga miljön så finns det en hel del att ta sig för. Vi har samlat våra bästa tips här i en lista.
1. Häng i Skärhamn
En sak som du inte vill missa att göra på Tjörn är att besöka Skärhamn, som är centralort på ön. Här kan du strosa i det charmiga hamnområdet, eller slå dig ner på någon av alla de många restauranger med charmiga uteserveringar som ligger här.
Det är också trevligt att promenera upp i bostadsområdena, där de vackra trävillorna ligger pittoreskt bland klipporna, omgivna av vackra stockrosor.
2. Bli lycklig av Sveriges gladaste kyrka
Skärhamns kyrka invigdes 1932 och inuti hittar du bland annat två modellbåtar och ett votivskepp. Men varför ser kyrkan så glad ut? Jo, det var den tidigare kyrkohereden Bengt Rosenqvist som kom på idén 1996. Han sa ”när ni i morgon seglar från Skärhamn – vänd er om, så blir ni påminda om att Gud ler mot er och är med er”. Kyrkans leende hissas i slutet av maj varje år och tas ner i augusti.
3. Gå Skärhamnsvandringen
Skärhamnsvandringen är en fem kilometer lång och enkel vandring som startar vid Hamngatan 36 i Skärhamn. Följ de vita skyltarna med en sjöstjärna på för att komma rätt. Längs vägen passerar du olika historiska platser såsom Sjöfartsmonumentet, Ruckmans affär från 1860-talet, Brunnsparken, Hamneberget, ett bronsåldersröse och det gamla bryggeriet.
4. Ät lokalproducerad glass på The Fork and Shovel Gelato
Det finns många ställen i Skärhamn som serverar glass, som till exempel Sommardröm Glasscafé, som är Bohusläns största glassbar. Om du bara planerar att äta glass på ett enda ställe måste vi ändå föreslå ”The Fork an Shovel Gelato”, som ryms i en liten food truck i form av en husvagn på en av bryggorna vid hamnen.
Här kan du köpa lokalproducerad gelato, det vill säga glass som görs på italienskt vis. Glassen görs i liten skala på en gård på Tjörn, och för tillverkningen används ekologisk mjölk från gårdsmejeriet Skålldal samt ingredienser från den egna gården och andra lokala producenter.
Smakerna varierar från dag till dag, men när vi var här fanns lockande smaker som rabarber, fläder och honung. Vårt betyg? Mycket, mycket gott!
5. Se konst på Nordiska akvarellmuseet
När du är i Skärhamn kan du passa på att besöka Nordiska akvarellmuseet. Här kan du se utställningar med konstnärer från hela världen, lyssna på föredrag eller själv prova att måla med akvarell i den öppna verkstaden eller under olika prova på-pass och kurser.
Vilken utställning som visas beror förstås på när du kommer hit. När vi var här såg vi en utställning med konst av René Magritte, en utställning som pågår till och med den 4 september 2022. På museet finns för övrigt också en restaurang, Vatten Restaurang & Kafé, med fin utsikt över havet.
6. Besök Sjöfartsmuseet i Skärhamn
I Skärhamn finns ytterligare ett litet museum, i form av Sjöfartsmuseet. Museet ligger i Cherlinska huset, som är ett av ortens äldsta hus. Här visar föreningen ”De seglade för Tjörn” upp föremål, modeller och bilder från öns historia inom sjöfart.
7. Slappna av på Hav & Logi
Om du vill finna lugnet kan du boka boende på Hav & Logi i Skärhamn som erbjuder flera olika typer av övernattning i naturskön miljö. Du kan bo på vandrarhem, i arkitektritade familjehus med hög standard eller ta in på campingen med husbil, husvagn eller tält.
Omgivningarna bjuder på klippor och salta bad. Dessutom finns en relaxavdelning med bad, bastu och lounge.
8. Strosa i skulpturparken i Pilane
”Skulptur i Pilane” bjuder på en annorlunda konst- och naturupplevelse. Mitt i det vackra bohusländska landskapet arrangeras varje sommar en skulpturutställning med framstående internationella konstnärer. Du får med dig en karta och promenerar runt i området, medan du upptäcker det ena konstverket efter det andra.
En av statyerna står dock kvar år efter år och det är ”Anna”. Det stora vita kvinnoansiktet, som utstrålar en speciell sorts rofylldhet där på toppen, är skapat av den spanske konstnären Jaume Plensa. Konstverket har idag blivit ett landmärke för hela området.
9. Upptäck gravfält och hällristningar i Basteröd vid Pilane
Skulpturparken Pilane ligger i ett historiskt område, där människor har levt under långa tider. När du strövar runt bland konstverken kan du också se ett gravfält. Man vet att människor bodde här redan för 8000 år sedan och vid utgrävningar har man bland annat hittat spjutspetsar, redskap av flinta och keramik.
En liten bit ifrån skulpturparken finns också en häll med hällristningar, som kallas ”Hällristningen i Basteröd”. Faktum är att Tjörn är Bohusläns rikaste hällristningsområde med runt 70 figurristningar, daterade till bronsåldern, 1800 – 500 år före Kristus. Vid hällristningen i Basteröd kan du se en flotta med inte mindre än 15 skepp.
10. Handla bröd på Lottas Bak & Form Surdegsbageri
Om du är på väg ut till Klädesholmen kan du stanna till vid Lotta Bak & Form Surdegsbageri, som ligger vid Bleket. Här kan du handla bröd och bakverk gjorda på lokala och ekologiska ingredienser. Dessutom kan du avnjuta smörgåsar eller surdegspizza inne i bageriet, eller på den charmiga uteserveringen.
11. Njut av idyllen på Klädesholmen
En sak du inte vill missa att göra på Tjörn är att upptäcka den charmiga Klädesholmen. Den här platsen har en lång historia som har med sill och sillfiske att göra, och fortfarande idag spelar sillen en avgörande roll. Här finns nämligen sillfabrik och sillmuseum samt restaurangern Salt & Sill, som bland annat serverar ”sillplanka”. Varje år, på Sillens dag, utses dessutom ”årets sill”, vilket 2022 var ”äpple och mynta”.
Salt & Sill är för övrigt inte bara en restaurang, utan också Sveriges första flytande hotell, där vissa av rummen är utrustade med badstege direkt utanför dörren. Dessutom finns bastu och uppvärmd badtunna.
Det är också mysigt att promenera bland de vackra vita trävillorna på ön, som ligger charmigt huller om buller, ofta omgivna av stockrosor. Eller varför inte ta en glass i hamnen?
12. Sola och bada på Klädesholmen
På Klädesholmen kan du också passa på att sola och bada. Här finns en riktigt fin badplats med bryggor, hopptorn och flytande badbryggor.
13. Besök Sillmuseet ”Sillens hus”
Sist men inte minst, när du besöker Klädesholmen, kan du passa på att besöka sillmuseet ”Sillens hus”, som delar lokal med den lokala mataffären. Här kan du lära dig mer om sillfisket och livet på Klädesholmen förr om åren.
På museet fick vi också lära oss att namnet ”Klädesholmen” inte har någonting med kläder att göra. Ordets ursprung är oklart men ”Cleefsholmen” och sedemera ”Kleesholmen”, som det stod på ålderdomliga kartor, kan anspela på ”close” (nära) och ha att göra med att Klädesholmen och Koholmen ligger mycket nära varandra.
14. Ta en båttur till charmiga Åstol
Åstol är en idyllisk ö med karga klippor och charmiga trähus, som du kan besöka med färja från Rönnäng. På ön, som har varit ett fiskesamhälle, finns idag Åstols Rökeri samt café, handelsbod, hembygdsmuseum och galleri.
15. Gör en utflykt till Dyrön
Dyrön, eller Stora Dyrön som ön egentligen heter, kan också besökas med färja från Rönnäng. Detta är en naturskön ö med fina vandringsleder, härliga badplatser, en bastu som kan bokas av alla samt två hamnar där du också hittar restauranger och cafér, såsom Trålverket i Nordhamnen och Linas brygga i Sydhamnen.
16. Vandra Dyröleden
På Dyrön hittar du Dyröleden, som tar dig på en fem kilometer lång vandring runt hela ön. Vandringen går genom vacker natur – över klippor, genom raviner och på träspångar. På många platser finns fina utsikspunkter där du kan spana ut över havet.
17. Paddla kajak
Ytterligare en sak att göra på Tjörn, om du vill uppleva naturen på ett annat sätt, är att paddla kajak. Om du inte har med en egen kajak kan du hyra eller följa med på guidade kajakturer. Exempelvis kan du hyra kajak, eller SUP (Stand Up Paddle Board) hos Kajaktiv Tjörn, som ligger i Bleket.
Mer att göra på Tjörn för dig som gillar kultur och historia
Det finns förstås mer att se och göra på Tjörn, utöver det vi beskrivit ovan. Här är ytterligare några tips för dig som gillar kultur och historia:
- Bräcke hembygdsmuseum visar upp en handelsbod och en mangårdsbyggnad med gamla saker. (Bräckeliden 103, Hjälteby)
- Galleri Insikten, Röda stugan är ett konstgalleri med utställningar på ön Åstol. (Store Varn, Åstol)
- Sibräcka prästgård säljer nötkött, vilt, lamm och ägg, och har självplock av jordgubbar. (Budalsvägen 119, Skärhamn)
- Sundsby säteri erbjuder en miljö med parklandskap, café, restaurang och butiker. (Sundsbyvägen 385, Hjälteby)
- Säbygården är en storbondegård från början av 1800-talet och fungerar som ett kulturhistoriskt minnesmärke. (Säbyvägen, Kållekärr)
Mer att göra på Tjörn för dig som gillar natur
Trivs du bäst i naturen? Då hittar du ännu fler tips på saker att se och göra på Tjörn här, som kan passa för dig.
- Cykla är ett bra sätt att upptäcka Tjörn. På turistinformationer kan du hitta en cykelkarta över Bohuslän.
- Fiske av havsöring är tillåtet från 1 april till 30 september. Fiske kan göras som spinnfiske eller flugfiske.
- Golf kan spelas på Tjörns golfklubb, där det finns en 18-håls skogs- och parkbana samt en korthålsbana. (Rävlanda 121, Kållekärr)
- Härön på nordvästra Tjörn bjuder på vandringsled genom öns naturreservat och här finns också det gamla fiskesamhället Kyrkesund.
- Pater Noster är en fyr långt ut i havsbandet, där det finns ett prisbelönt designhotell.
- Sundsby vandringsleder utgår från Sundsby säteri eller från den stora parkeringen vid dammens södra del. Här kan du både vandra genom bokskog och uppleva grottor. (Sundsbyvägen 385, Hjälteby).
- Vetteberget är Tjörns högsta berg, och mäter 116 meter över havet. Vid bra väder syns Danmark och Skagen. Här kan man gå en fyra kilometer lång vandring.
Mer att göra på Tjörn för dig som gillar evenemang
Gillar du evenemang och happenings? För dig finns också saker att göra på Tjörn. Håll utsikt efter följande händelser.
- Sillens dag arrangeras på Sveriges nationaldag på Klädesholmen, då bland annat årets sill koras.
- Tjörn Runt är en av världens största seglingstävlingar inomskärs och arrangeras den tredje lördagen i augusti.
- Träbåtsfestival arrangeras i Skärhamn i juli, då mängder av träbåtar fyller hamnen, liksom hantverkare och utställare.
Mer att göra på Tjörn för dig som reser med barn
Här hittar du ännu fler tips på saker att göra på Tjörn, för dig som reser med barn eller tonåringar.
- Badplats med hopptorn finns i Skärhamn, strax intill Nordiska akvarellmuseet.
- Krabbfiske med klädnypa är kanske det allra mest populära nöjet för barn vid kusten i Västsverige. Allt som behövs är snöre, klädnypa, agn, hink och lite tålamod.
- Minigolf på Dyrön finns vid Kiosk och café i Sydhamnen. Banan har nio hål och i närheten kan man fika.
- Tjörns Skärgårdsturer skräddarsyr olika turer. Det kan vara allt från skärgårdsturer till fisketurer och sälsafari.
- Ångaren Bohuslän är ett k-märkt fartyg, med vilket man kan göra båtturer i Bohusläns skärgård.
Var kan man bo på Tjörn, eller stå med husbilen?
På Tjörn finns många olika boenden att välja mellan. Två boenden som vi tyckte såg lockande ut var Hav & Logi i Skärhamn, där man kan bo i familjehus, vandrarhem eller på camping, samt det flytande hotellet Salt & Sill på Klädesholmen.
Själva reser vi med husbil, och eftersom campingplatserna på Hav & Logi var fullbokade, blev det en vanlig parkering vid ICA i Skärhamn för vår del. Vi stod här två nätter, och båda nätterna fick vi sällskap av en annan husbil.
Vi såg också en ställplats i Mossholmens Marina, på väg ut till Klädesholmen. På denna plats finns el och annan service, och vi tyckte att det såg trevligt ut.
Att göra på Tjörn – på film
Här hittar du också en film från Tjörn som vi visat på vårt Instagramkonto @freedomtravelnews. Peter lägger nu också upp dessa filmer på Youtube, på kontot freedomtravelnews.
Mer att se och göra på Tjörn – i närheten
I samband med att du besöker Tjörn kan du förstås också passa på att uppleva Orust, där du bland annat hittar den charmiga ön Käringön. Om du istället reser söderut kan du besöka Marstrand med den spännande Carlstens fästning. Det är heller inte så långt till Kungälv, där du hittar Bohus fästning med intressant historia.
Hamburgsund – Västkustcharm och skaldjursfrossa
Hamburgsund är en mysig liten ort på Västkusten, med höga klippor, båtar, röda stugor och ett…
Från Varberg till Hunnebostrand i husbil – med utländska gäster
Den andra delen av vår husbilsresa i Sverige, tillsammans med våra sydafrikanska vänner, gick från Varberg…
Öckerööarna – med husbil i Göteborgs skärgård
Öckerööarna i Göteborgs skärgård består av ett tiotal öar, varav fyra är förbunda med varandra med…
Ramsvikslandet i Bohuslän – vandring i ”klippornas rike”
Ramsvikslandet är ett naturreservat på västkusten som fått smeknamnet ”Klippornas rike”. Och nog är det ett…
Käringön i Bohuslän – en idyllisk ö utanför Orust
Käringön är en idyllisk ö utanför Orust i Bohuslän. Här kan man sola och bada, promenera…
Att besöka Kosteröarna i Bohuslän – en härlig utflykt
Att besöka Kosteröarna kan vara en riktigt härlig utflykt! De natursköna Kosteröarna ligger strax utanför Strömstad,…
Bohusläns museum i Uddevalla – ett intressant besök
Bohusläns museum i Uddevalla är ett riktigt fint museum, som berättar om områdets kultur och historia….
En härlig båttur med M/S Donalda i Grebbestad
Vilken härlig båttur med M/S Donalda i Grebbestad! När vi kom till Grebbestad hade vi inga…
Street art i Strömstad – Artscape Lighthouse
Vi har spanat in street art i Strömstad. I somras arrangerade ”Artscape Lighthouse” i Strömstad och…
Att göra på Orust – 15 tips till en fin ö på västkusten
Vad kan man se och göra på Orust? Denna fina västkustö bjuder på en härlig miljö…
Dyrön i Bohuslän – härlig skärgårdsö utanför Tjörn
Dyrön, eller Stora Dyrön som ön egentligen heter, är en härlig och naturskön skärgårdsö utanför Tjörn…
Hällristningar i Tanum – ett Unesco världsarv
Hällristningar i Tanum ska det handla om idag. Sååå spännande! Tänk att våra förfäder satt och…
Hafsten Resort & camping i Uddevalla – naturskön campinglyx
Hafsten Resort & Camping ligger naturskönt på västkusten och erbjuder camping, bad, naturupplevelser, äventyrliga aktiviteter och…
Att göra i Hunnebostrand – 19 tips till en skärgårdsidyll
Vad kan man se och göra i Hunnebostrand? Denna härliga skärgårdsidyll bjuder på dramatisk natur, pittoreska…
Kungsklyftan i Fjällbacka – Vargklämman i Ronja Rövardotter
Kungsklyftan i Fjällbacka är en dramatisk klyfta i Vetteberget, som fått sitt namn efter ett besök…
Att göra i Grebbestad – 12 tips till ostronens mecka
Vad kan man se och göra i Grebbestad? Denna charmiga västkustort bjuder på en idyll med…
Bohus fästning – borgen som klarat 14 belägringar
Bohus fästning har försvarats av norrmän, danskar och svenskar och sammanlagt utsatts för 14 belägringar –…
Att göra i Kungshamn – 11 tips till orten vid Smögen
Vad kan man se och göra i Kungshamn? Denna mysiga västkustpärla är kanske inte lika omtalad…
Att göra i Uddevalla – 17 tips till hjärtat i Bohuslän
Vad kan man se och göra i Uddevalla? Denna västkuststad brukar kallas ”hjärtat i Bohuslän” och…
Tureborgen i Uddevalla – en spännande ruin
Tureborgen i Uddevalla är en spännande ruin av en borg som såg medeltida ut, men som…
Skaftö i Bohuslän – Grundsund och Fiskebäckskil
Skaftö, eller Skaftölandet som det kanske egentligen heter, är en charmig ö på västkusten, där du…
Svenska Bohuslänsvägen – FREEDOMtravel Temavägar
Svenska Bohuslänsvägen är en temaväg som tar dig med genom Bohuslän, för att uppleva den vackra…
Att göra i Strömstad – 17 tips till Sveriges västligaste stad
Vad kan man se och göra i Strömstad? Denna stad i Bohuslän, som är Sveriges allra…
Tjurpannans naturreservat – västkustidyll i Grebbestad
Tjurpannans naturreservat ligger strax norr om Grebbestad i Bohuslän och är en riktig västkustidyll. Här möts…
MUMA Muralmålningar på Orust – berättelser om kvinnor
MUMA Muralmålningar (Mural Modern Art) är ett konstprojekt som lyfter kvinnor på landsbygden på östra Orust….
Att göra i Lysekil – 20 tips till en pärla på Västkusten
Vad kan man se och göra i Lysekil? Denna pärla på västkusten bjuder på vackra klippor,…
Att göra på Smögen – 17 tips till skaldjurens mecka
Vad kan man se och göra på Smögen? Denna härliga västkuststad är verkligen skaldjurens mecka. Dessutom…
Trollhätte kanal med husbil – en resa längs Göta älv
Trollhätte kanal med husbil, hur funkar det och vad finns att se längs vägen? I somras…
Carlstens fästning på Marstrand – en spännande sevärdhet
Carlstens fästning på Marstrand är en spännande sevärdhet, som bjuder på fascinerande historiska miljöer och fängslande…
Fler förslag på saker att göra på Tjörn?
Har du varit på Tjörn? Hur var din upplevelse? Har du kanske några fler bra tips på vad man kan se och göra på Tjörn?
Fakta om Tjörn
- Landskap: Bohuslän
- Län: Västra Götalands län
- Centralort: Skärhamn
- Andra orter: Rönnäng, Klädesholmen, Kyrkesund, Bleket med flera.
- Kommun: Tjörns kommun omfattar ön Tjörn samt mer än 1 500 mindre öar, holmar och skär, varav de flesta är obebodda.
- Omgivande öar: Stora Dyrön, Flatholmen, Härön, Klädesholmen, Lilla Askerön, Stora Askerön (tillhör Stenungsunds kommun), Lilla Brattön, Mjörn, Tjörnekalv, Åstol med flera.
- Folkmängd: Cirka 16 000 (2022). Under sommarmånaderna ökar folkmängden till nästan 45 000 tack vare turismen.
- Fjordar: Kommunen skiljs från fastlandet av Hakefjorden och Askeröfjorden och från ön Orust av Stigfjorden.
- Namn: Namnet ”Tjörn” är förmodligen uråldrigt och kan komma av odet fornnordiska ordet þeura, som betyder bergshöjd.
- Läs mer: Du hittar mer information Västsveriges webbplats.
Resa till Tjörn
- Bil/husbil: Att köra till Tjörn från Göteborg är cirka 6 mil och tar runt 50 minuter.
- Båt: Du kan ta dig till Tjörn med egen båt. Runt ön finns naturhamnar och gästhamnar där du kan lägga till.
- Kollektivtrafik: Närmaste tågstation ligger i Stenungsund. Expressbussar går från Stenungsund och Göteborg. På Tjörn ansvarar Västtrafik för kollektivtrafiken, och det finns bussar och färjor.
bmlarsreseblogg säger:
Visst är Tjörn vackert, men vi hamnar ofta lite längre norrut i Bohuslän. I början av februari var vi ändå där och firade vår första bröllopsdag med två nätter på Salt & Sill och nog förstår vi varför de är kända för sin goda mat. Dyrön fick inget besök för kulingvindar och båtresa är ingen bra kombo så den vandringen är vi sugna på. Vi besökte istället vad som sägs vara Tjörns bäst bevarade hemlighet, fiskebodarna i Valsäng på norra Tjörn som ligger där vackra, grånade och med många hundra år på nacken längst ut på en udde.
Vi missar Magritte på Akvarellmuseet. När vi var där var det Alfons Åberg, en otrolig skillnad men fint det också!
06 augusti 2022 — 10:59
Helena säger:
Förstår att det var fint (och gott) på Salt & Sill! Det verkade så mysigt där! 🙂 Och intressant att höra om fiskebodarna i Valsäng! Det missade vi, kanske för att det är en ”hemlighet” 😉 Ha det fint!
06 augusti 2022 — 13:12
Skärhamns bo säger:
Hemtrakter så
Lottas i all ära men finns ett underbart bageri ( utan surdeg )
Styckets i skärhamn södra infarten
Vilket kaffebröd o tjörnkakor !
Ett måste vid varje besök i tjörns metropol
06 augusti 2022 — 11:58
Helena säger:
Stort tack för tips!!! 🙂
06 augusti 2022 — 13:13
BP säger:
Ytterligare ett sommarparadis! En av mina chefer hade/har ett sommarställe på Tjörn. Han berättade ofta om sin lyckade hummerfångst. Men han tog aldrig med sig några ”smakprov” till jobbet;-)
06 augusti 2022 — 18:07
Helena säger:
Ja verkligen ett sommarparadis! Det finns ett gäng såna här på västkusten 😉 Synd att din chef inte tog med smakprov!! 😉
07 augusti 2022 — 14:24
Maria /emjis säger:
Så bra tips med glassen! Låter riktigt gott! Skärhamn var vi för några år sedan och åt den godaste kummeln på restaurang bredvid akvarellmuseet.
Västkusten är besöksmål varje år ända sedan man var liten. Bor man i Skaraborg är det ju inte så långt! Flera släktingar och vänner finns det lite varstans där också;)
Hamnade ni förresten i regnovädret?
06 augusti 2022 — 22:13
Helena säger:
Kul att du varit här en del! Fantastiskt fint!! 🙂 Och regnovädret, jodå, vi råkade vara ute någonstans och hade en bra bit till husbilen, så vi var geeenomblöta när vi kom fram 😉
07 augusti 2022 — 14:25
Jörgen Ivarsson säger:
Efter att ha haft mycket nytta av eran hemsida i Europa är det roligt att ni har kommit till min hemkommun. Jag tycker att ni missade enligt mig att besöka Västsveriges bästa utkikspungt, det är Tjörnehuvud i Rönnäng. Där ser du i klart väder Dyrön, Åstol, Marstrand med fästningen, Kalven, Paternoster, Klädesholmen och Anna.
Om man är där när det blåser får man både känna och se naturens krafter.
09 augusti 2022 — 9:44
Helena säger:
Roligt att höra att du haft nytta av våra reportage! Och vilken fin kommun du har som hemkommun! 🙂 Naturligtvis missar man saker ibland, men därför är det så bra med läsare som tipsar om det vi missat 😉 Stort tack för tipset!!
09 augusti 2022 — 9:56