Då var det måndag igen, och det betyder som vanligt resenyheter här på FREEDOMtravel. Denna vecka bjuder vi på diverse topplistor – hit reser svenskarna i höst och vinter.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

First Camp tar in kapital för nya investeringar

First Camp, Skandinaviens största campingkedja, ser fortsatt goda investeringsmöjligheter och satsar på ett stort antal investeringsprojekt under 2024. First Camp Group ABs styrelse har, med stöd av bolagets huvudägare Norvestor, beslutat att genomföra en nyemission om initialt upp till 100 miljoner SEK. Bland annat planeras fler stugor på Leksand Strand och nya campingtomter på First Camp Arcus – Luleå och First Camp Skutberget – Karlstad.

First Camp Arcus – Luleå, foto: First Camp

Svenskarna söker efter lyx i höst

Färsk sökdata från momondo visar att svenskarna tycks vilja ha en lyxigare reseupplevelse i höst. Sökningar efter femstjärniga hotell har ökat med cirka 31 procent jämfört med föregående år, och dessutom kan momondo se 19 procents ökning av sökningar efter första klass-biljetter på flygresan, jämfört med föregående år. Momondo tipsar därför om städer i Europa med 5-stjärniga hotell till de lägsta priserna under oktober-november 2023:

  1. Gdansk, Polen
  2. Alanya, Turkiet
  3. Krakow, Polen
  4. Warszawa, Polen
  5. Istanbul, Turkiet
Gdansk

Visit Sweden i global kampanj – Sverige är inte Schweiz

För att en gång för alla göra upp och fördela associationerna mellan länderna, och göra det tydligt vilket land som är vilket och i vilket land man hittar vad – lanserade Visit Sweden den 24 oktober en kampanj för att reda ut begreppen. Förväxlingen och det faktum att Visit Sweden vill lyfta fram att Sverige är en annan typ av destination, en destination med naturlig lyx ”a destination of a different nature” som erbjuder ”luxury of a different nature” – är några av grunderna för kampanjen.

Höstlov ger prisökning på resor – men fyndläge efter

Höstlovet närmar sig med stormsteg och reslusten är på topp, med en ökat bokningsläge på hela 27 procent jämfört med föregående år enligt statistik från resebyrån Ticket. Höstlovet är en av årets mest intensiva resveckor då samtliga skolor i landet håller stängt, vilket leder till att priserna på resor denna period ökar markant. Men om man kan åka veckan efter så kan man hitta resor för nära halva priset. Mest populära resmål för höstlovet, utifrån Tickets statistik:

  1. Gran Canaria
  2. London
  3. Bangkok
  4. Malaga
  5. Barcelona
Barcelona gränder

Så många svenskar planerar att resa i vinter

De svenska hushållens ekonomi är pressad, men trots det planerar varannan svensk att resa utomlands inom det närmsta året och var tredje redan i vinter. Det visar en ny Sifoundersökning från resebolaget TUI, genomförd av Kantar Media. Hit reser svenskarna på höstlovet, baserat på TUI:s bokningar:

  1. Kanarieöarna (Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote)
  2. Cypern
  3. Rhodos
  4. Mexiko
  5. Kreta

Nya naturstugor i Nordnorge

ÖÖD Houses har lanserat två nya naturstugor i Nordnorge: ÖÖD by WonderInn Arctic. Detta är det första Glääzy-huset i Norge. Glasväggarna och taket är designade för att njuta av utsikten över bergstoppar, fjordar och, med lite tur, norrsken direkt från sängen. Dessutom finns jacuzzi. ÖÖD by WonderInn Arctic ligger i polcirkeln, en timme från Evenes internationella flygplats och bara 20 minuter från Harstad City.

Veckans reflektion

Topplistorna visar som vanligt att Kanarieöarna ligger i topp på höst och vinter, vilket inte är så konstigt med tanke på klimat och avstånd. Kul att också Cypern klättrat upp på listorna – ett resmål vi gillade mycket!

Missade du förra resenyheterna? Läs Kortare resor, världspastadag och ljuspromenad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev