Meny Stäng

Hälsingland och Dalarna – husbilsresan fortsätter!

Annons

Husbilsresan fortsätter! Det blev relativt lång tid i Hälsingland, som vi verkligen gillar, och nu har vi precis rullat in i Dalarna. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hälsingland – ett landskap vi gillar!

Vi gillar Hälsingland. Det har vi kommit fram till under den här resan. Landskapet bjuder på fantastisk natur, både vid kusten och i inlandet, och på en stor dos spännande kultur. Vi har ibland irriterat oss på (eller skrattat åt) att det finns informationsluckor och vägbeskrivningsutmaningar.

Vi har kört fel sååå många gångar. Otaliga är de gånger då vi inte hittat fram över huvud taget. För att inte tala om alla totala missförstånd kring öppettider. Vi tror att irritationen var störst i början. Sedan blev det lite mer skratt och en lite mer avslappnad inställning …

“Detta är Hälsingland!” sa vi till varandra ibland. Fördelarna å andra sidan: det lite oorganiserade, den magiska naturen, alla fantastiska möjligheter att fricampa. Vi gillar Hälsingland – jättemycket!

Fotot nedan är från Växbo Kvarn – ett fantastiskt fint ställe med en bra och prisvärd ställplats. Tyvärr håller restaurang och butiker stängt 2024 (på grund av att stället är till salu), men Trolldalen intill håller öppet med café och försäljning av linneprodukter.

Vinströmmen – Magisk fricamping i Hälsingland

Vi har fricampat mycket i Hälsingland. Vi kollade inte ens i appar, det fanns alltid någon sjö att köra ner vid … Alla ställen var fina, men ett ställe var mer magiskt än de andra. Vi fick tips om Vinströmmen, och nu tipsar vi vidare. Helt magiskt! Vi visade några bilder igår, i reportaget om Ljusdal. Här kommer några fler bilder:

Dalarna

Nu har vi rullat vidare till Dalarna. Vi har inte hunnit se så mycket ännu, men dalahästar finns förstås överallt!

En stor skillnad som vi upplever är att Dalarna känns mer “trångt” jämfört med Hälsingland. Det har hittills varit mer trafik, mer högljutt och betydligt svårare att fricampa. Men Dalarna bjuder ju på en massa spännande platser, så detta ser vi verkligen fram emot!

Återhämtning

Det kan förefalla “slappt” att kajka runt med husbil, men faktum är att vi emellanåt blir väldigt trötta av alla intryck. Även om det är roligt så är det extremt mycket att fotografera, anteckna, snappa upp, förstå …

Dessutom behöver vi ofta hantera att vi måste hushålla med el och vatten, och ibland haft begränsat med täckning för internet. Eftersom vi jobbar så måste allt funka, så det kan också bli stressande. Nu har vi bestämt oss för att stanna på en camping i två dagar, för att tvätta, städa och jobba. (Och kanske sola lite!) Happy Friday!

Vinnare av resa till Wroclaw

Nyligen genomförde vi en tävling, tillsammans med Polska turistbyrån, med möjlighet att vinna en resa till den härliga polska staden Wroclaw. Vinnaren, Rickard F, har meddelas på e-post via polska turistbyrån. Vi önskar en riktigt fin resa!!!

Bäst denna vecka

Det bästa i veckan har varit … Hälsingland! Ett fantastiskt landskap för naturupplevelser, kulturupplevelser och fina fricampingplatser! Din tur … Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi är nu i Dalarna. Vi startar lugnt, med tvätt och jobb, men vi planerar snart att se oss omkring lite överallt, med fokus på “Siljan runt”. Detta ska bli spännande!

Vi rapporterar här på freedomtravel.se, och om du vill följa ännu mer i realtid kan du följa oss på Instagram på @freedomtravelnews!

Missade du förra Happy Friday? Läs Ny generator i husbilen – och träff med husbilsvänner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev