Meny Stäng

Ny generator i husbilen – och träff med husbilsvänner

Annons

Vi befinner oss på husbilsresa i Hälsingland. Plötsligt, när vi körde på en landsväg, började batterilampan lysa rött. Inte bra! Det var omöjligt att köra vidare, och vi siktade in oss på första bästa verkstad …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Batterilampan lyste rött – generatorn var trasig

Det var söndag när batterilampan började lysa, men vi hade tur som befann oss nära Ljusdal, där det finns flera verkstäder.

Vi parkerade utanför en av verkstäderna, och måndag morgon klockan 07 knackade vi på för att fråga om de hade tid. Det hade de inte, dessvärre. Och inte den andra verkstan vi ringde heller …

Därefter hade vi tur! Två killar hade nyligen startat egen firma (JCV) och var beredda att jobba mycket, för att få igång verksamheten. De kollade upp felet (trasig generator, som laddade absolut noll) och lovade att ta hand om vår husbil nästkommande kväll.

Under tiden fick vi stå på verkstadens baksida, där vi fick lov att låna både el och toaletter. Fantastiskt snällt!

Det är kanske inte så glamoröst att campa på en verkstadsparkering, men vi var otroligt glada att vi skulle få hjälp. (Vi har hört om andra som fått vänta betydligt längre.) Det var bara att använda tiden till att inreda i husbilen och jobba vid datorerna …

Ny generator i husbilen

Vid 20:30 nästkommande kväll var mekanikerna redo att ta sig an vår husbil. Fantastiskt! Vi blev välkomnade in i fikarummet, där vi också kunde göra kaffe om vi ville. Perfekt!

Vid 00:30 på kvällen/natten var det hela klart. Fantastiskt! Nu har vi en ny generator och husbilen fungerar precis som den ska. Stort tack till mekanikerna i Ljusdal! Happy Friday!

Ett gäng dagar i Ljusdal

Det blev ett gäng dagar i Ljusdal, förmodligen några fler än de flesta turister spenderar här. Vi satt mestadels i husbilen och jobbade, men vi hann också uppleva lite av staden.

Höjdpunkterna för vår del var dels street arten (ett projekt från 2019 med flera olika nationella och internationella konstnärer) och dels Ljusdals kyrka, som är otroligt fin. Vi berättar mer framöver!

På ”jakt” för att se Unesco Hälsingegårdar

En av de saker som man absolut vill se i Hälsingland är förstås hälsingegårdar, och då inte minst de sju som är inkluderade i Unesco världsarvet. Vi bestämde oss för att vi vill se alla sju.

Helt enkelt har det inte varit – vissa har begränsade öppettider och på andra måste visning bokas med den privata ägaren. Men det ser lovande ut! Vi har lyckas se fem och vi har goda utsikter om att se de sista två. Det har varit och är otroligt intressant. Reportage kommer inom kort förstås!

Trevlig träff med husbilsvänner

En annan riktigt positiv sak denna vecka är att vi lyckades sammanstråla med våra vänner Britt-Marie och Lars från Bmlarsreseblogg. Så otroligt roligt att träffas igen! Vi hade massor att prata om och massor av resminnen och tips att dela med varandra.

Britt-Marie och Lars är nu på väg norrut, och du kan följa resan på deras blogg, samt på Instagram-kontot @bm.lars.reseblogg. Du kan räkna med vackra foton!

Glad Midsommar!

Nu vill vi önska alla en riktigt Glad Midsommar! Vi är bespetsade på att se något traditionellt midsommarfirande i Hälsingland, men i övrigt är våra planer lite luddiga.

Vi har i och för sig handlat en massa god mat också. På bilden nedan ser du shoppingen från Björk & Co i Färila, men vi har också handlat på flera andra ställen.

Bäst denna vecka

Det är ingen tvekan om vad som är bäst denna vecka – det är att vi fick hjälp med ny generator i Ljusdal! Detta innebar förstås ett stopp och en kostnad, men vi är så glada att mekanikerna tog sig tid att hjälpa oss. Vår husbil FREEDOM betyder allt för oss, och nu kan vi rulla omkring på äventyr igen!

Din tur, vad kan du lyfta upp som positivt från veckan?

Veckan som kommer

Under den kommande veckan fortsätter vi att snurra omkring i Hälsingland, och efter det beger vi oss mot Dalarna. Här på FREEDOMtravel kommer du framför allt kunna vänta dig reportage om Hälsingland, blandat med resenyheter, onsdagsfunderingar och kanske någon gästartikel.

Missade du förra Happy Friday? Läs På husbilsresa i Hälsingland – och fix i husbilen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev