Meny Stäng

Åland, festivaler och så många saknar reskamrat

Annons

Vi hoppas att du har en riktigt fin sommar, oavsett var du befinner dig. Även om det är semestertider så är det måndag, vilket betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

15 procent avstår resa för att de saknar reskamrat

Omvärlden påverkar vårt resmönster. Men även vår innersta värld, visar en Sifo-undersökning från Ticket. Hela 15 procent av svenskarna uppger att de skulle resa mer 2024 om de hade bara haft någon annan att resa med. Ticket listar skäl till att våga prova på att resa ensam, så inte uteblivet sällskap ska snuva dig på minnesvärda reseupplevelser.

  • Du väljer själv när du vill vara social eller inte
  • Du slipper kompromissa med dina resplaner
  • Du blir mer uppmärksam på omgivningen
  • Du växer som människa

Bokade resa – fick den gratis

Rolfs Flyg & Buss har nått en ny milstolpe genom att omsätta en miljard kronor klockan 17:11 den 23 juli 2024. Det är en unik händelse inom hela reseindustrin eftersom ingen gruppresearrangör haft en omsättning i denna volym. För att fira framgången beslutade Rolfs Flyg & Buss att bjuda det par som hjälpte företaget att nå miljardgränsen på resan. Marie Björklund och Denis Björkstrand fick resan, Italien Vinresa 7 dagar, utan kostnad. ”Det känns helt otroligt, det känns som om vi har vunnit på lotto, eller hur jag ska uttrycka det”, säger Marie.

Finnlines anpassar tidtabell efter hög efterfrågan på kryssningar till Åland

Från och med den 5 augusti blir det enklare för svenska resenärer att göra dagsturer till Åland och tillbaka med Finnlines. Avgången från Kapellskär, strax norr om Stockholm, senareläggs och avgången från Långnäs på Åland tidigareläggs vilket resulterar i ett kortare uppehåll och smidigare byte av fartyg. Ombord på Finnsirius och Finncanopus erbjuds flertalet upplevelser, med spa, bastu och gym. Sommaren bjuder även på livemusik på de flesta avgångar samt ett underhållningsprogram för hela familjen.

Den säsongsöppna Stars-baren på övre däck har öppnat för sommaren. Foto: Finnlines

Så blir maten på Way Out West och Malmöfestivalen 2024

Festivalen Way Out West återvänder till Slottsskogen i Göteborg 8-10 augusti. Årets Local Chef’s Corner får ett nytt mysigt område med lokala krögare, Suggan vinbar får en egen del och samtidigt breddas utbudet av foodtrucks med utropstecken som Papi’s Pierogi, Smålandsrullen och Little Oataly.

Malmöfestivalen 2024 äger rum mellan den 9-16 augusti i Malmö. Det blir vinbar i regi av en helt ny aktör på Malmös restaurangscen, en miniservering med det spännande konceptet ”mapo dog” på menyn, ceviche och heta tacos under träden samt större variation av dryck.

Matområdet på Malmöfestivalen 2023. Foto: Pierre Ekman.

35 år sedan muren föll – de östtyska delstaterna tipsar

Det är 35 år sedan muren föll i Tyskland och de östtyska delstaterna bjuder på tips:

  • Humboldt Forum, som öppnade i Berlins slott 2021, kombinerar världsarv med modern arkitektur bakom fasaden.
  • Gränshistoria på cykel – ta en 5,7 km cykeltur från East Side Gallery till Bernauer Strasse genom stads- och världshistorien.
  • Vegetarisk lyx på restaurangerna Cookies Cream, Tim Raue och Bonvivant Cocktail Bistro, med Michelin-stjärnor.
  • Brandenburg har mycket att bjuda på såsom Rheinsbergpalatset och Barberinimuseet i Potsdam, med konst.
  • Kanottur längs Brandenburgs 6 500 kilometer farbara vattenvägar.
  • Tidsresa i trädtopparna – Vid Beelitz-Heilstätten, ett före detta sanatorium, finns stigar i trädtopparna och guidade turer.
East Side Gallery

Internationell turistmässa i Tasjkent i november 2024

Tashkent International Tourism Fair ”Turism on the Silk Road” är ett
storskaligt evenemanget för turistnäringen i Uzbekistan och hela den centralasiatiska regionen. Mässan har hållits sedan 1995 med officiellt stöd från World Tourism Organisation (UNWTO). Varje år samlar utställningen turistföretagare från hela världen. Mässan anordnas i år den 21-23 november 2024 i Tasjkent i Uzbekistan. Läs mer om mässan här.

Veckans reflektion

Intressant att så många skulle vilja resa mer, om de bara hade resesällskap! Vi har ju varandra på resan, men kan tänka oss att soloresande har mycket att ge! Har du rest på egen hand någon gång?

Missade du förra veckans resenyheter? Läs Tokyo, gastronomi och influencers som skapar missnöje

Prenumerera på vårt nyhetsbrev