Meny Stäng

First Camp Mellsta – Borlänge – en “First Camp Easy”

Annons

Nytt för i år är att campingkedjan First Camp infört de två undervarumärkena “Resort” och “Easy”. För ett tag sedan skrev vi om en Resort-camping, och nu var det dags att testa en Easy-camping: First Camp Mellsta – Borlänge.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

First Camp Mellsta – Borlänge

First Camp Mellsta – Borlänge är alltså en av de campingar som ingår i det nya “undervarumärket” First Camp Easy. Vi tog in en natt för att testa vad det innebär att bo på en Easy-camping. Vill du också läsa vårt reportage om Resort-campingen?

First Camp Mellsta – Borlänge ligger vid Dalälven, relativt nära centrala Borlänge.

First Camp Resort och First Camp Easy

De nya undervarumärkena First Camp Resort och First Camp Easy är helt nya för i år. Det första varumärket syftar på “sommarsemester med extra allt” medan det andra hänvisar till “det enkla campinglivet”.

First Camp Resort – sommarsemester med extra allt

First Camp Resort beskrivs som “det perfekta valet för dig som föredrar det lilla extra under sommarsemestern och som vill gå all in på faciliteter och aktiviteter”. På en Resort-camping kan man förvänta sig:

  • Närhet till pool och strand
  • Aktivitetsprogram för familjen
  • Barnklubb med Yessi
  • Hoppkudde samt lekplatser
  • Minigolf eller äventyrsgolf
  • Butik och restaurang/bistro

First Camp Easy – det enkla campinglivet

First Camp Easy beskrivs som “det perfekta valet för dig som föredrar att njuta av det ljuva campinglivet i all sin enkelhet, utan extra krusiduller och aktiviteter”. På en sådan camping kan du förvänta dig:

  • Mindre camping med enklare standard
  • Avslappnad atmosfär
  • Självhushåll med färre eller inga faciliteter som butik/bistro
  • Mindre lekplats, till exempel gunga eller sandlåda
  • Tömningsstationer på området
  • Smidig in- och utcheckning

Att besöka First Camp Mellsta – Borlänge – en “First Camp Easy”

Vi tog in på First Camp Mellsta – Borlänge med vår husbil. Det går naturligtvis också bra att komma med husvagn eller tält, och dessutom finns ett flertal stugor i lite olika storlekar och modeller.

Service på First Camp Mellsta – Borlänge

På First Camp Mellsta – Borlänge finns en reception i ett ovanligt fint rött receptionshus. Både på kvällen och nästa morgon fick vi mycket bra bemötande här, av de trevliga unga killarna och tjejerna som jobbade. Det finns också en bistro i byggnaden, där man kan äta enklare rätter såsom hamburgare samt beställa öl, vin, efterrätter och liknande.

Det finns två servicehus, och det som var närmast oss var alldeles utmärkt. Det andra är i lite sämre skick och skulle må bra av en uppdatering.

Sol och relax på First Camp Mellsta – Borlänge …

Denna Easy-camping är en avslappnad och lugn plats där man kan ägna sig åt relax på olika sätt. Vi njöt en stund i solen på vår campingplats.

Jag (Helena) promenerade också ner till badplatsen vid Dalälven.

Här finns en fin brygga, och när jag var här badade några familjer med barn från bryggan.

Men det var inte bara människor som passade på att svalka sig i älven. Strax intill badplatsen finns en hage med otroligt fina Highland Cattle-boskap. Dessa passade också på att ta sig ett bad!

Fler aktiviteter på First Camp Mellsta – Borlänge

First Camp Mellsta – Borlänge är som sagt en Easy-camping, vilket innebär att det inte finns massor av aktiviteter. Det finns dock en minigolfbana samt en lekplats.

Så, vad tyckte vi om campingen och om “First Camp Easy”?

First Camp Mellsta – Borlänge är en naturskön och avslappnad camping, som passar utmärkt för övernattning en eller flera nätter. Atmosfären är lugn och ljudnivån är behaglig, och det är lätt att komma ner i varv här. Däremot kanske man inte stannar någon längre semesterperiod, eftersom det inte finns så mycket att “göra”.

Vi gillar idén med undervarumärkena “Resort” och “Easy”. Det gör det enklare att hitta den typ av camping man är ute efter. Självklart är det en prisfråga också. Man räknar förstås med att en Easy-camping är ett mer prisvärt alternativt. Så, hur var det med det?

Priserna på First Camps campingplatser varierar, så det är svårt att säga exakta priser. När vi besökte First Camp Mellsta – Borlänge (juli 2024) låg priset på cirka 350 kronor/dygn. Under motsvarande period kostade First Camp Orsa – Dalarna (som är en “Resort”) cirka 700-800 kronor/dygn. Det är alltså en tydlig prisskillnad, och Easy-varumärket kan fungera som en smidig vägledning för att hitta en enklare camping-övernattning till ett lägre pris.

Mer att se och göra i närheten

I samband med att du övernattar på First Camp Mellsta – Borlänge kan du passa på att besöka andra trevliga platser i och runt Borlänge såsom inomhusbadet Aqua Nova, hembygdsgården Gammelgården, Sahlins struts, Skedvi bröd och Östra Silvbergs gruva. Du kan också ta dig till Falun, där du bland annat hittar de kända sevärdheterna Falu gruva och Carl Larsson-gården.

Har du besökt First Camp Mellsta – Borlänge?

Har du haft möjlighet att besöka First Camp Mellsta – Borlänge? Eller har du kanske besökt någon annan Easy-camping? Vad tycker du om konceptet med “Resort” och “Easy”?

Fakta om First Camp Mellsta – Borlänge

  • Landskap: Dalarna
  • Län: Dalarnas län
  • Kommun: Borlänge kommun
  • Adress: Mellstavägen 3, Borlänge
  • Läge: First Camp Mellsta – Borlänge ligger vid Dalälven, relativt nära centrala Borlänge.

Att besöka First Camp Mellsta – Borlänge – bra att veta

  • Öppettider: Året runt. Restaurang, kiosk med mera kan ha mer begränsade öppettider.
  • Boende: Egen husbil, husvagn eller tält, alternativt i stuga.
  • Service: El, servicehus med toaletter och duschar, sophantering, tömning av grå-och svartvatten, påfyllning av färskvatten, kiosk, reception samt wifi på begränsade delar av campingen.
  • Matservering: Kiosk som har öppet under vår- och sommarsäsong. Bistro med enklare maträtter.
  • Aktiviteter: Minigolf, badplats, vandringsleder, fiske och skidåkning.
  • För barn: Lekplats
  • Läs mer: Du hittar mer information om First Camp Mellsta – Borlänge på campingens webbplats.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev