Meny Stäng

First Camp Orsa – Dalarna – en “First Camp Resort”

Annons

Nytt för i år är att campingkedjan First Camp infört de två undervarumärkena “Resort” och “Easy”. Så vad innebär detta? Vi har nu testat campingen First Camp Orsa – Dalarna, som ligger fint vid Orsasjön, och som är en “First Camp Resort”.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

First Camp Orsa – Dalarna

First Camp Orsa – Dalarna är alltså en av de campingar som ingår i det nya “undervarumärket” First Camp Resort. Vi tog in en dag för att uppleva lite camplinglyx, och ta reda på vad “First Camp Resort” egentligen innebär.

Peter och Helena från FREEDOMtravel

First Camp Orsa – Dalarna ligger precis intill Orsasjön, vid orten Orsa i Dalarna.

First Camp Resort och First Camp Easy

Nytt för i år på First Camp är de nya undervarumärkena First Camp Resort och First Camp Easy. Det första varumärket syftar på “sommarsemester med extra allt” medan det andra hänvisar till “det enkla campinglivet”.

First Camp Resort – sommarsemester med extra allt

First Camp Resort beskrivs som “det perfekta valet för dig som föredrar det lilla extra under sommarsemestern och som vill gå all in på faciliteter och aktiviteter”. På en camping med detta varumärke kan man förvänta sig:

  • Aktivitetsprogram för hela familjen
  • Barnklubb med Yessi
  • Butik och bistro/restaurang
  • Närhet till pool och strand
  • Hoppkudde och flera lekplatser
  • Äventyrsgolf eller minigolf

First Camp Easy – det enkla campinglivet

First Camp Easy beskrivs som “det perfekta valet för dig som föredrar att njuta av det ljuva campinglivet i all sin enkelhet, utan extra krusiduller och aktiviteter”. På en camping med detta varumärke kan du förvänta dig:

  • Mindre camping med enklare standard
  • Självhushåll med färre eller inga faciliteter som butik/bistro
  • Mindre lekplats, t.ex. gunga eller sandlåda
  • Tömningsstationer på området
  • Avslappnad atmosfär
  • Smidig in- och utcheckning

Att besöka First Camp Orsa – Dalarna – en “First Camp Resort”

Till First Camp Orsa – Dalarna kan man komma med eget campingfordon (eller tält), alternativt ta in i stuga eller glampingtält.

First Camp Orsa - Dalarna - en First Camp resort

Vi besökte First Camp Orsa – Dalarna med vår husbil och fick en fin plats på gräs, nära vattnet.

För den som inte reser med eget campingfordon finns många olika stugor att välja bland, både större och mindre, inklusive tematiska stugor som är populära bland barnen: Yessistugor och Zumzumtorp.

First Camp Orsa - Dalarna - en First Camp resort

Det finns också fina glampingtält, som ligger naturskönt nära vattnet.

Glamping

Service på First Camp Orsa – Dalarna

Med tanke på att First Camp Orsa – Dalarna är en “First Camp Resort” så kan man förstås vänta sig service med hög standard. Året runt finns all viktig service i form av el, vatten, servicehus, tvättmaskin, avfallsstation och tömningsstation. Det ska också finnas WiFi på “begränsade delar av området”, och för vår del fungerade WiFi hela tiden.

First Camp Orsa - Dalarna - en First Camp resort

Under sommarsäsongen finns dessutom butik och restaurang. Brasserie Udden ligger vid Orsasjön, med fantastiskt fin utsikt över vattnet från uteserveringen. Vi åt inte här, men enligt menyn finns både pizza och á la carte-rätter, och under sommarveckorna bjuds det på shower och musik med lokala artister. Dessutom finns en bistro, strax intill receptionen.

Sol och bad på First Camp Orsa – Dalarna …

Många kommer förstås till First Camp Orsa – Dalarna för sol och bad. Orsa kallas ibland för “Dalarnas riviera” och bjuder på en kilometerlång och vacker sandstrand.

First Camp Orsa - Dalarna - en First Camp resort

Vi passade på att ta ett dopp och kan intyga att det är precis så långgrunt här som folk säger.

Peter badar

Det är för övrigt inte bara människor som kan bada – det finns också en strand där hundarna får svalka sig.

Hundbad

Dessutom finns ett uppvärmt poolområde med piratskepp, barnpool och vattenrutschbana. Här gick vi mest in för att kika, och det vi upplevde som positivt var att det inte kostade extra. Det var bara att vifta med nyckeln till elskåpet så släpptes man in.

First Camp Orsa - Dalarna - en First Camp resort

Fler aktiviteter på First Camp Orsa – Dalarna

Eftersom First Camp Orsa – Dalarna är en First Camp Resort så kan man förstås förvänta sig fler aktiviteter. För barnen finns bland annat populära Yessiland, där barnen kan roa sig samtidigt som föräldrarna utmanar varandra i äventyrsgolf eller kopplar av i bistron, som ligger i samma byggnad.

First Camp Orsa - Dalarna - en First Camp resort

På campingen finns också äventyrsgolf utomhus, samt möjlighet att hyra cykel, kanot eller trampbåt. Under de mest intensiva sommarveckorna kan man dessutom ta del av ett intensivt aktivitetsprogram med bland annat barnklubb, träning och underhållning.

First Camp Orsa - Dalarna - en First Camp resort

Så, vad tyckte vi om campingen och om “First Camp Resort”?

First Camp Orsa – Dalarna är en naturskön och superfin camping, med en härlig strand och massor av aktiviteter. Vi förstår att många, inte minst barnfamiljer, söker sig hit på sommarsemestern.

Vi måste också säga att vi gillar konceptet med Resort och Easy riktigt mycket. Detta är en bra vägledning för att hitta det man letar efter. Om det heter “Resort” – ja, då vet man att man får pool och aktivitetsprogram. Om man vill ha något betydligt enklare och lugnare – då kan man leta efter en camping märkt “Easy” istället.

Hur det kan vara på en av First Camps Easy-campingar? Det vet vi inte helt säkert ännu, men det planerar vi att ta reda på!

First Camp Orsa - Dalarna - en First Camp resort

Mer att se och göra i närheten

Så, vad kan man se och göra i närheten av First Camp Orsa – Dalarna? I själva Orsa hittar du bland annat saluhall och kaffestuga. Strax norr om Orsa kan du ta dig till Storstupet och Helvetesfallet, som är väl värda ett besök. Du kan också ta dig till Mora och Nusnäs, med dalahästtillverkningen, samt till Sagolandet Tomteland.

Kaffestuga
Den mysiga kaffestugan i Orsa

Har du besökt First Camp Orsa – Dalarna?

Har du haft möjlighet att besöka First Camp Orsa – Dalarna? Har du varit i Orsa? Hur var din upplevelse?

Fakta om First Camp Orsa – Dalarna

  • Landskap: Dalarna
  • Län: Dalarnas län
  • Kommun: Orsa kommun
  • Adress: Bowlingvägen 1, Orsa
  • Läge: Vid Orsasjön, strax intill centrala Orsa, norra delen av Siljansbygden cirka 15 kilometer norr om Mora

Att besöka First Camp Orsa – Dalarna – Bra att veta

  • Öppettider: Campingen håller öppet året om. Öppettidet för restaurang, butik med mera varierar beroende på säsong.
  • Boende: Boende finns för husbil, husvagn och tält samt i glampingtält och i stugor av olika storlek.
  • Service: El, servicehus med toaletter och duschar, sophantering, tömning av grå-och svartvatten, påfyllning av färskvatten, tvättstuga, kök, butik, reception samt wifi på begränsade delar av campingen.
  • Matservering: First Camp Bistro samt Brasseri Udden med pizza och á la carte. Brasseri Udden håller öppet mellan juni och augusti.
  • Aktiviteter: Äventyrsgolf, pool, tennis, basket, träningsprogram, vandringsleder, skidåkning på vintern, underhållning samt uthyrning av cyklar, kanot, trampbåt med mera.
  • För barn: Lekplats, hoppkudde, barnpool, barnklubb, Yessiland med mera.
  • Läs mer: Du hittar mer information om First Camp Orsa – Dalarna på campingens webbplats.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev