Nu är det sommar och sol (nåja, i bästa fall!). Även om det är semestertider så kör vi förstås resenyheter här – varje måndag som vanligt. Denna vecka handlar det om allt från en grön bunker till sex i naturen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Den gröna bunkern i Hamburg har öppnat

Det mest imponerande byggprojektet i Hamburg sedan öppnandet av Elbphilharmonie slog äntligen upp dörrarna för allmänheten den 5 juli. Den gigantiska bunkern från andra världskriget, i hjärtat av St. Pauli, står nu redo efter flera års ombyggnad. Utöver det redan öppnade REVERBB by Hard Rock Hotel, spännande gastronomi och kultur, erbjuder Hamburg Bunker en offentlig takträdgård på 58 meters höjd, en grön gångväg, en unik panoramautsikt samt ett minnesmärke för offren från andra världskriget.

Hamburg Bunker © Planungsbüro

Kroatien firar nya Michelin-stjärnor

Kroatien kan nu med stolthet meddela att landet har en restaurang med två Michelin-stjärnor och tio restauranger med en Michelin-stjärna, världens mest prestigefyllda gastronomiska utmärkelse. Agli Amici i Rovinj har nu två stjärnor, och Dubravkin put i Zagreb fick en stjärna. Restaurangerna Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) och Korak (Jastrebarsko) behöll sina stjärnor.

Boškinac, Novalja, ön Pag

Ny ställplats i Karlskrona

Det finns nu en ny ställplats för husbilar i Karlskrona. Ställplatsen finns vid rökeriet Blomlöfs på Saltö. Här finns 10 grusade platser vid kajkanten. Till hösten blir el, wc och dusch klart. I väntan på detta kan man använda wc på restaurangen. Adressen är Fiskhamnen 1 och priset är 215 kr/dygn.

Omgivningarna i Karlskrona

Ny vandringsfestival i Umeå i oktober

Singel-vandring, After Hajk, hemlig skogskonsert och slöjdvandring. Det är några av aktiviteterna som besökarna vid vandringsfestivalen Hajka kan uppleva 4-6 oktober i Umeåregionen. Ett arrangemang som är fyllt med aktiviteter som främjar friluftsliv, naturturism och samhörighet.

Foto: Amanda Sveed / Visit Umeå

Flera matnyheter i Halland 2024

I Halland finns fina stjärnkrogar, mysiga restauranger och fika i toppklass. I år finns dessutom flera matnyheter:

  • Feldts på Skolberget i Oskarström, som drivs av konditorn, konstnären och entreprenören My Feldt, invigdes 13-14 juli.
  • Restaurang Fyr i Tylösand är en nyhet från kocken Jacob Homström, känd från tvåstjärniga Gastrologik i Stockholm.
  • Bageri Säf & MOOB pizza i Falkenberg bjuder båda på godsaker i Sommartorpet på Skrea strand under sommaren.
  • Vattnet Halmstad är en ny restaurang vid vattnet i Halmstad, med både fika och mat på lokalt producerade råvaror.
  • Smakbara upplevelser i Halland är olika gastronomiska äventyr, såsom “Tåg och Skog” och cykeläventyret “Bike & Bite”.
  • Heagård utanför Halmstad är nu inte enbart café, utan här finns nu också öl på nyöppnade Timjans brygghus.
  • Hooken by Joels Brygga i Varberg hittas under sommaren i det gamla magasinet i hamnen, med rökgrillat och hantverksdryck.
Semesteri Halland

Så många svenskar har haft sex utomhus

Sommaren är här – årstiden då många svenskar njuter av välförtjänt ledighet. Nu avslöjar en ny undersökning från LELO, ett designvarumärke för intima livsstilsprodukter, att svenskarna också gärna på sommaren har sex utanför sängkammaren. Över lag har de äldre åldersgrupperna hunnit utforska naturen som mest. 40 procent i åldern 65–79 år har låtit lusten falla på i ett tält, att jämföra med 15 procent i åldrarna 18–29 år. Svenskarnas mest lustfyllda platser:

  1. I skogen/i en bil (39 %)
  2. I ett tält (31 %)
  3. På stranden (29 %)
  4. På en båt/i havet/i en pool (18 %)
  5. På jobbet (12 %)

Veckans reflektion

Den där bunkern i Hamburg spanade vi in när vi besökte staden för två år sedan. Då var den inte öppen för allmänheten, men kul att denna speciella byggnad nu hittat ett användningsområde!

Missade du förra resenyheterna? Läs Sveriges finaste badstränder, coolcation och “Non Silent Retreat”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev