Meny Stäng

Hemma från Dalarna – redo för besök från Sydafrika

Nu är vi hemma i Stockholm igen, efter vår husbilsresa i Hälsingland och Dalarna. Det har varit väldigt intensiva dagar, och vi håller nu på att göra oss redo … för besök från Sydafrika!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hemma igen – efter resan i Hälsingland och Dalarna

Det har varit en fantastiskt fin resa i Hälsingland och Dalarna. Kanske blev vi extra förtjusta i Hälsingland, som vi inte hade så bra koll på och som därför överraskade (positivt!) på många sätt. Självklart är det också otroligt fint i Dalarna. Vi har inte hunnit berätta om alla ställen vi besökt ännu, så det kommer snart fler reportage.

Det allra sista stoppet på resan blev vid den stora dalahästen i Avesta

Saker som går sönder … ett evigt fixande!

Lugn och ro när vi kom hem? Inte alls … Förutom att vi förstås jobbar så har vi haft massor att göra med städning, tvätt, grejor som gått sönder, skrivarpatroner som tagit slut, saker som ska köras till tippen och så vidare i all oändlighet.

Vi har ingen teve i husbilen och såg därför fram emot att få en mysig teve-kväll i husbåten. Vad hände då? Jo, teven gick sönder … Vi körde den trasiga teven till tippen och köpte en ny på Netonnet. Efter att vi släpat in den nya i båten (mer utmanande än man kan tro på den blåsiga bryggan) så visade det sig att den nya teven var … trasig!

Tillbaka till Netonnet, förklara läget (jo, just denna variant brukade tydligen krångla!) och byta till en ny, som vi släpade in genom blåsten … Ja, men så har dagarna varit denna vecka. Vi har inte hunnit med någon teve-kväll ännu, men kanske blir det av till slut!

FREEDOMtravel – resemagasin och husbilsmagasin

Vår superduktiga webbutvecklare, som vi anlitar när vi behöver bygga om saker på sajten, har nu gjort klart våra två huvudsidor:

Vad är nu idén med detta? Jo, vi har i alla år tampats med att en del upplever att vi inte har tillräckligt tydligt fokus. “Skriver ni om resor? Eller skriver ni om husbilsliv? Borde ni inte renodla er och välja det ena …?”

Eftersom vi gillar både resor med och utan husbil så klarar vi inte riktigt av det där med att “renodla” oss. Men nu har vi alltså skapat en separat del av sajten som enbart har fokus på husbilsresor och husbilsliv.

Du som brukar följa oss kan fortsätta läsa här precis som vanligt. Den som endast vill hitta läsning som fokuserar på husbilsresor kan klicka in på “Till husbilsmagasinet“. Denna uppdelning innebär också att företag som vill annonsera hos FREEDOMtravel kan välja om de vill annonsera på hela sajten, eller enbart på husbilsdelen.

Så här ser det nu ut överst på alla reportage …

Vi gör oss redo för besök från Sydafrika

Just nu gör vi oss redo för besök från Sydafrika! Om bara några dagar kommer våra vänner, Henri och Michelle, på besök hela vägen från Johannesburg. Vi besökte dem i Sydafrika tidigare i år, och de tog bland annat med oss på en helt fantastisk safarivecka i Krugerparken.

Nu är det vår tur att visa dem Sverige! Vi ska först guida dem i Stockholm, och sedan kommer vi ta med dem på en resa genom de södra delarna av landet – i vår husbil. Det ska bli väldigt roligt, och intressant att se hur de kommer uppleva vårt land. Vi återkommer om detta förstås!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Att vi äntligen har en teve som funkar kanske!? Och att vi långsamt, långsamt börjar få ordning i all oreda …

Din tur … vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi kommer vara hemma i Stockholm ett litet tag till, och snart får vi alltså besök från Sydafrika. Då blir det först sightseeing i huvudstaden, och sedan ger vi oss av på vägarna. Du är välkommen att följa äventyret på Instagram på @freedomtravelnews!

Här på freedomtravel.se kan du räkna med fler reportage från Dalarna, blandat med något gästreportage. Så småningom blir det förstås uppdateringar från våra äventyr med Henri och Michelle också!

Nu önskar vi en riktigt fin fredag och helg!

Missade du förra Happy Friday? Läs Konsert, hembjudna på middag … och ombyggnad pågår!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev