Meny Stäng

Konsert, hembjudna på middag … och ombyggnad pågår!

Denna vecka har vi varit på konsert, och vi har varit hembjudna på middag. Dessutom är vi mitt uppe i en lite lätt omvälvande ombyggnad av sajten. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

På husbilsresa i Dalarna

Vi befinner oss just nu på husbilsresa i Dalarna, och vi har nyligen delat med oss av tips om Orsa samt berättat om vårt besök på Zorngården i Mora.

Konsert på Dalhalla

Vi har också varit på konsert på Dalhalla, i Rättvik. Wow! Vi har aldrig varit här förut och arenan, som ligger i ett gammalt kalkstensbrott, är ju bara sååå läcker.

Det finns en ställplats för husbilar strax intill arenan – cirka 400 kr/natt och ingen service, men förstås smidigt att stå parkerad där. Det var dock fullt så vi stod på den vanliga parkeringen, och körde efter konserten till en grusparkering där vi kunde stå över natten.

Konserten då? Vi var på “We Will Rock You” – en musikal med Queens låtar. Riktigt bra!! Härlig stämning också, även om det regnade en del … We Will Rock You är nu över för i år, men kommer tillbaka 2025!

Massor av god mat

Peter är inne i ett “matlagningsflow” just nu. Han älskar att laga mat, tittar på matlagningsvideos på Youtube och handlar delikatesser här och var längs rutten … Helt plötsligt kom han hem till husbilen med massor av kantareller (inte från skogen utan från butiken!) – vilken lyx!

Vi har ätit många goda middagar på senare tid. En av mina favoriter är kalkonbröst, lagad i sous vide, och serverad med potatismos, plommonkompott, apelsinsås och sallad. Oj, så gott!

Hembjudna på middag!

Vår resebloggarkollega och goda vän Christian från Matochresebloggen (kolla in hans inspirerande sida!) har sommarstuga i Dalarna och vi hade turen att bli inbjudna på middag en kväll. Fantastiskt trevligt!

Förutom att vi (förstås!) fick god mat så fick vi hänga lite med Christians familj och ta ett morgondopp (nåja, bara Christian och Peter!) i den fina sjön. Vilken härlig kväll och morgon! Stort tack!

Ombyggnad pågår …

Har du sett att vi håller på att bygga om lite på sajten …? I så fall är det på grund av att det är just det vi gör. Det är inte helt klart ännu, men vi håller på att göra så att en specifik del av sajten enbart har fokus på husbilsresor och husbilsliv. Vi återkommer när det hela är helt klart!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Vi uppskattar att vi fått möjlighet att äta god mat, träffa goda vänner och se fina platser. Det verkar också som att husbilens tak nu håller emot regn, efter förra veckans läcka och lagning … Happy Friday!

Veckan som kommer

Vi fortsätter att resa i Dalarna. Du kan förvänta dig reportage om Mora, Leksand och Rättvik. Vi har kommit lite längre än så på resan, men vi är fortfarande kvar i Dalarna. Om du vill följa mer i realtid kan du följa oss på Instagram på @freedomtravelnews. Nu passar vi på att önska en riktigt fin fredag och helg!

Missade du förra Happy Friday? Läs Utmaningar, firande och träff med husbilsvänner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev