Gästskribent: Lina Grönlund Sjödahl

Legoland Billund Resort ligger i södra Danmark och är i dag en av världens bästa destinationer för barnfamiljer. I stället för barnfritt är det barnfullt – hela området är anpassat för småttingar 2-12 år och deras föräldrar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Landskapet är magiskt och fullt med vacker natur, långa sandstränder, mysiga småstäder och vacker arkitektur. För barnen är nog detta verkligen drömsemestern, allt de små liven kan önska på ett och samma ställe. Här finns även fullt med äventyr och några av höjdpunkterna får ni läsa om nedan!

Jag, som vanligtvis bloggar på LinizTravel, var i Legoland två dagar i juni tillsammans med min åttaårige son, och hann med att upptäcka större delen av parken. Till vår stora förvåning var det inte alls så mycket folk eller långa köer som vi hade trott innan vi reste ner.

I Legoland Billund kan man möta Ninjorna i deras coola 3D ride, få benen att darra av skräck i Ghost – The Haunted House, utforska området från ovan i Legotop eller bara se på världskända byggnader och platser i mysiga Miniland. Här finns allt.

Det är spännande och roligt för både vuxna och barn. Även fast det är barnens favorit, så är det helt klart en upplevelse utöver det vanliga att besöka denna nöjesdestination. Är man dessutom en Lego älskare, så är det nog helt klart en drömresa utöver det vanliga.

De erbjuder en mängd roliga upplevelser. För att bara nämna några av de senaste nyheterna, så kan man bygga och köra med Ferrari. Vad sägs om att få uppleva världens första Ferrari Monza SP1 i full storlek byggd av Lego. Eller varför inte bygga sin egen Ferraribil som sedan kan göras digital och köra på bana. De minsta kan bygga sin Ferrari med hjälp av Lego Duplo.

Miniland som funnits sedan 1968

Flera olika temadelar i nöjesparken Legoland har många roliga temadelar i parken. Miniland är platsen där parkens äventyr tog sin början år 1968. I Miniland är allt byggt med 20 miljoner klossar.

Här kan man uppleva den stora vida världen i miniformat med spännande miljöer, huvudstäder, småstäder och världsberömda byggnader, häribland fem av världens högsta byggnader med Burj Khalifa på 5,5 meter som den högsta byggnaden.

Barnen kan ta sitt eget körtkort

Något som är väldigt populärt är att ta sitt körkort här. På Trafikskolan kan alla mellan 6 och 13 år lära sig att köra i trafik. Här kan man tanka bilen vid bensinpumparna eller tvätta bilen genom en tur in i tvätthallen. Självklart får man även ett helt eget Legoland körkort som bevis på att du nu vet mer om trafiken än de flesta. Bra att veta är att det kostar en slant och ingår inte i entrépriset.

Nyheter 2024

Årets stora nyhet på LEGOLAND® i danska Billund är världens första kombination av LEGO® DUPLO® och Greta Gris™. Det nya området blir 1 500 kvadratmeter stort. Den oväntade kombinationen av DUPLO och Greta Gris kommer både att bjuda på ett aktivitetsområde för de yngre barnen på LEGOLAND i sommar och en helt ny LEGO DUPLOserie med den glatt grymtande lilla grisen.

Arctic Basecamp

Arctic Basecamp är också en nyhet för 2024. Här kan man bygga tillsammans med de andra utforskarna i det interaktiva huvudkvarteret och man kan förbereda sig för nästa polarexpedition inne i isgrottan.

LEGO® NINJAGO® World

Vår favorit blir utan tvekan LEGO® NINJAGO® World. Här sätter vi våra ninjakunskaper på prov. Och försöker ta oss igenom Lloyd’s Laser Maze? Sonen är tillräckligt stark och smidig för Cole’s Rock Climb, men det är inget för mig.

Det roligaste av allt är verkligen NINJAGO® The Ride. Här åker man igenom en Ninjago 3D värld och boxar med händerna och krigar mot dem och får poäng. Vi gör det om och om igen, för att hela tiden förbättra våra poäng. Det är verkligen så roligt. Jag skojar inte om vi åkte den tio gånger i rad, för det var så kul.

KNIGHTS’ KINGDOM

KNIGHTS’ KINGDOM blev faktiskt en annan favorit. Här fick man uppleva en värld av modiga riddare, vackra prinsessor och vilda vikingar. Åkattraktionen Draken som fanns här var riktigt rolig. Det var också en åkattraktion som vi kunde varva och åka om och om igen, då det var många platser i Draken.

LEGOLAND – ett äventyrsland för barnfamiljer

Billund har blivit ett äventyrsland för barnfamiljer. Ett hett tips är att börja gå så långt in i parken som möjligt, då det är minst folk där och minst köer och gå sedan tillbaka. Har man tur så slipper man de värsta köerna i åkattraktionerna. Sedan fastnar man såklart där barnen tycker det är roligast och kanske är där en längre stund.

Inom gångavstånd ligger både LEGOLAND, LEGO House och Lalandia och bara ett stenkast bort ligger nya WOW Park. Här ligger också Danmarks näst största flygplats Billund Airport.

Mat och dryck i parken

Det fanns ett stort utbud av restauranger, caféer, korvkiosker och glasskiosker. Båda dagarna åt vi faktiskt lunch på buffé restaurangen i Miniland. Det var enkelt och bekvämt att vi bara kunde äta det som vi gillade därifrån och både dryck och glass ingick i priset. Här fanns alltifrån olika sorters sallader, kött, vegetariskt till pizza och en barnbuffé. Även kaffe ingick i priset.

Önskar man hellre ta med sig egen mat och dryck, så finns många fina platser för picknick med bänkar i lummiga mysiga trädgårdar.

Köp två dagar betala för en dag

Vissa dagar har de att man kan betala entré för en dag men man får gå två dagar i Legoland. Jag rekommenderar starkt två dagar, så man slipper stressa runt i parken. Det är verkligen många olika delar som man vill ta sig igenom och sedan alla åkattraktioner, som ibland kan ha en tids väntan.

Bo på Slottshotellet

Slottshotell i närheten av nöjesparken tornar ett förtrollat slott upp sig. Här bor kungen och drottningen av landet Legoland, och varför inte bli deras gäst. Där finns 142 äventyrliga rum och du kan själv välja var du vill bo – ska det vara i prinsessans kungliga gemak, i riddarens coola vardagsrum eller i trollkarlens magiska observatorium?

Oavsett vad du väljer är det du som är äventyrets hedersgäst. Få svenskar har hunnit besöka det nya slottshotellet, som öppnade vid pandemins start.

  • LÄS MER: Legoland Castle Hotel i Billund – barnens drömhotell

Res hit

Vi flög med SAS direktflyg från Arlanda till Billund. Sedan promenerade vi ca 30 minuter från flygplatsen till hotellet, som ligger precis bredvid Legoland Billund.

Lina

Följ Lina här:

Sverige

Lina Sjölund Gröndahl

Lina eller Liniztravel driver Liniztravel.com samt instagramkontot @liniztravel. Det är en prisbelönad blogg om resetips för barnfamiljer, par, vännerna. Här finns resmålstips så väl i Sverige som utomlands. Hon jobbar även som flygvärdinna och resejournalist och reser mer eller mindre i alla jobb. Spa och aktiva resor med vandring eller skidåkning har blivit en favorit. Men även att äta och dricka gott. 55 länder har hon besökt och fler lär det bli … häng med vetja!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev