Meny Stäng

Legoland Castle Hotel i Billund – barnens drömhotell

Gästskribent: Lina Sjölund Gröndahl

I närheten av LEGOLAND® tornar ett förtrollat och fantastiskt fint slott. Det kan nog sägas vara åtminstone Nordens häftigaste hotell för barnfamiljen. Här bor kungen och drottningen av landet LEGOLAND, och man kan alltså bli deras gäst. 

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Här finns 142 äventyrliga rum och man kan själv välja var man vill bo. Antingen kan det vara i prinsessans kungliga gemak, i riddarens coola vardagsrum eller i trollkarlens magiska observatorium? Oavsett vad man väljer är man med som äventyrets hedersgäst.

Jag, som är ny gästskribent på FREEDOMtravel och som vanligtvis bloggar på LinizTravel, har nyligen varit här. Jag reste med min åttaåriga son och detta var verkligen hans drömsemester. Vistelsen på Legoland Castle var nästan som att hoppa in i ett riktigt spännande Legoslott.

Att resa till Legoland och bo på Legoland Castle Hotel är nog de flesta barns dröm. Har du ett barn som älskar att bygga med Lego, så är det en dröm att få gå på både Legoland och bo på detta häftiga hotellet.

Allt är uppbyggt så verkligt och häftigt. Och har du inte varit där ännu med dina barn, så kan jag starkt rekommendera det. 

Det kostar såklart en slant, men det är värt det och skapar verkligen minnen för livet. Min son undrade direkt vi kom hem, mamma när kan vi åka tillbaka till Legoland och Legoland Castle Hotel, för vi hade verkligen så mysiga dagar tillsammans bara vi två. 

Det passar verkligen att resa hit med både små och stora barn, eftersom Legoland är uppbyggt med både Lego Duplo och Lego. Det finns dessutom äventyrliga åkattraktioner som passar både stora och små.

Drakriddarrummet

Vi hade bokat drakriddarrummet. Här fick man husera i drakriddarens häftiga vardagsrum och hjälpa kungen i kampen om skatten. Vi sov bland eldsprutande drakar, modiga hjältar och skramlande svärd och vaknade upp som riktiga riddare av LEGOLAND® Castle Hotel.

Det var i alla fall den känslan man fick. Rummen var så häftiga. På rummet finns en särskild sovavdelning för vuxna med en dubbelsäng och en hörn ett rum för barnen med våningssäng och faktiskt plats för tre barn.

Min son satte sig direkt och byggde ihop sitt nya Lego. Rummet var extremt smart och välplanerat med fräsch toalett med dusch, garderob och två TV-apparater. 

I rummet fanns såklart även en legolåda med massor av lego att leka med. I kassaskåpet i rummet, så fanns ett Lego som man fick ta med sig hem. Först var man tvungen att lösa några gåtor för att hitta koden, så man kunde låsa upp det hemliga kassaskåpet och där i låg ett roligt lego.

Nästintill vart man än gick så kunde man bygga med Lego. I Lobbyn fanns flera olika ställen att slå sig ner och bygga med Lego och det fanns figurer lite här och var som var byggda i Lego också såklart. Det var nästan som att bo i ett hav av Lego.

Knights Tavern Restaurant

Både kvällarna som vi var på Legoland åt vi middag i Knights Tavern restaurang på hotellet. Här fanns såklart också ett litet lekrum där man kunde bygga med både gigantiskt Lego och vanligt Lego. Något som var väldigt populärt var att bygga flaggor från olika länder. Min son byggde såklart Sveriges flagga, men lärde sig även om hur andra länders flaggor ser ut.

Riddarsalen

På Knights’ Tavern Restaurant bygger man ihop sin egen måltid. Här får man möjligheten att äta så mycket man bara vill i 2 timmar och hålla ett öga på hovkockarna som grillar maten över riktig drakeld i det öppna köket.

Här erbjuds alltså en riktig Riddarbuffé, som består av allt från läckra sallader och smakrika fiskrätter till läckra pizzor och ett brett utbud av mört och saftigt kött!

Ett urval av populära barnrätter serveras till företagets minsta riddare och prinsessor. Avsluta festen med tårtor från deras eget bageri och man får äta hur mycket mjukglass man vill.

I priset ingår också en stor drinkbuffé där man kan välja mellan 3 vita viner, 3 röda viner, 1 rosé, 1 dessertvin, 5 olika öl, isvatten samt ekologiskt kaffe & te. Soda, juice och mjölk ingår också.

Middagen avnjuts såklart i Riddarsalen. Man får verkligen känslan av en riktig riddarsal. 

Köket är öppet 17.30-20.00/21.00 alla dagar då LEGOLAND®-parken är öppen.

Priser:

  • 199 DKK för barn 3-12 år.
  • 299 DKK för tonåringar 13-17 år.
  • 449 DKK för vuxna.

Det är så mycket trevligare att kunna hämta vin i en flaska när man äter en buffé, än vinkranar. Så ett stort plus på det. 

Efter middagen gick vi ut på terrassen på baksidan och njöt av kvällssolen. Sonen lekte i lekparken och jag satt i solen och bara njöt. Är det semester så är det. 

Lekpark på baksidan

De hade en lekpark precis i närheten av terrassen, där man kunde äta både sin middag och frukost om man ville. 

Frukostbuffé

Kungadömet kokar och sjuder av förväntan och förundran över den kungliga bankett som ska hållas på hotellets egen restaurang, Knights Tavern Restaurant. Här serverades också den goda frukostbufféen, som var öppen dagligen från 07.00 – 10.00.

Billund – ett äventyrsland för barnfamiljer

Billund har blivit ett äventyrsland för barnfamiljer. Inom gångavstånd ligger både LEGOLAND, LEGO House och Lalandia och bara ett stenkast bort ligger nya WOW Park. Men Legoland Castle Hotel är verkligen något utöver det vanliga. Här ligger också Danmarks näst största flygplats Billund Airport.

Res till Legoland Castle Hotel

Vi flög med SAS direktflyg från Arlanda till Billund. Sedan promenerade vi ca 30 minuter från flygplatsen till hotellet, som ligger precis bredvid Legoland Billund.

Lina

Följ Lina här:

Sverige

Lina Sjölund Gröndahl

Lina eller Liniztravel driver Liniztravel.com samt instagramkontot @liniztravel. Det är en prisbelönad blogg om resetips för barnfamiljer, par, vännerna. Här finns resmålstips så väl i Sverige som utomlands. Hon jobbar även som flygvärdinna och resejournalist och reser mer eller mindre i alla jobb. Spa och aktiva resor med vandring eller skidåkning har blivit en favorit. Men även att äta och dricka gott. 55 länder har hon besökt och fler lär det bli … häng med vetja!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev