Annons

Gästskribent: Miss Lopez

Sommarvärmen omfamnade oss när vi körde över Ölandsbron, redo att utforska denna pärla i Östersjön. Med en nära vän vid min sida och min familj som väntade på oss, visste jag att denna midsommar skulle bli speciell.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Öland är Sveriges minsta landskap men med en storhet som sträcker sig långt bortom dess måttliga storlek.

Naturum Ottenby

Vår första anhalt var Naturum Ottenby, ett paradis för ornitologer och naturälskare.

Att vandra genom reservatet och uppleva det rika fågellivet var som att kliva in i en målning av naturens egen konst. Vackra vyer över havet och den unika flora och fauna som Öland är känt för, gjorde det till en oförglömlig dag.

Vi bodde på Ottenby Vandrarhem, en mysig tillflyktsort där historiens vingslag kan kännas i varje mursten. Solnedgången över Kalmarsund var enastående och att vakna till fågelsångens symfoni var en ren fröjd för själen.

Öland – präglat av historia

Ölands landskap är öppet och präglat av dess historia med över 300 väderkvarnar som sträcker sig mot himlen, ett levande arv från tidigare generationers hårt arbete. Det är lätt att förstå varför vinden och kulturen runt väderkvarnar är så djupt rotad här.

Att utforska Öland betyder också att ta del av dess unika gastronomi och lokala traditioner. Smakerna av kroppkakor och lufsa, medan man delar historier vid middagsbordet, förenar tradition med en känsla av gemenskap.

För den som älskar historia och arkitektur är ett besök på Sollidens slott ett måste. Beläget med utsikt över Östersjön, är slottet ett imponerande vittnesbörd om Ölands kungliga anknytning.

Med sina långa sandstränder och en mångfald av vandringsleder, erbjuder Öland också avkoppling och äventyr för alla smaker. Vare sig det är att utforska Mörbylångaleden eller bara njuta av lugnet i det öppna landskapet, finns det något för varje resenär att upptäcka.

Öland, med sin rika flora och fauna, är också ett paradis för orkidéälskare, med 35 arter och underarter som blommar under våren. Det är svårt att inte bli fascinerad av den biologiska mångfalden som denna ö har att erbjuda.

Midsommar på Öland

Midsommar på Öland var en resa till minnenas ö, där varje ögonblick fylldes med skratt, upptäckter och en känsla av att vara närmare naturen än någonsin tidigare. Öland har en speciell plats i mitt hjärta nu, och jag längtar redan tillbaka till dess öppna landskap och vänliga människor.

Om du letar efter en plats där du kan uppleva Sveriges naturliga skönhet och rika historia, leta inte längre än Öland. Det är en pärla som väntar på att bli upptäckt, oavsett om det är på midsommar eller någon annan tid på året.

Välkommen till Öland – där varje dag är en möjlighet att skapa minnen för livet.

Miss Lopez

Följ Miss Lopez här:

Sverige

Miss Lopez

Isabel López är en framstående spansk-svensk entreprenör med utbildning i juridik samt sociologi från Stockholms universitet och omfattande erfarenhet som expert inom influencer-marknadsföring och sociala medier i Sverige. Under de senaste åren har hon byggt en stark karriär inom digital marknadsföring. Sedan 2009 har Isabel spelat en central roll som digital skapare under varumärket @misslopez i sitt eget företag i Sverige. Under sin yrkeskarriär har hon lett, utvecklat och deltagit i många online-marknadsföringsprojekt, med särskild kompetens inom branscher som handel, mode, turism, hälsa, coaching och personlig utveckling.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev