Meny Stäng

Nu är våra sydafrikanska vänner på besök i Sverige!

Nu är våra sydafrikanska vänner äntligen på besök i Sverige. Henri och Michelle landade på Arlanda för några dagar sedan, och vi har hunnit se oss om i Stockholm tillsammans. Nu har vi dessutom gett oss av på husbilsresa för att se mer av Sverige!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Mellanlandning i husbåten

Det blev en “mellanlandning” i husbåten för oss mellan resan i Hälsingland/Dalarna och nästa Sverigeresa. Inte direkt lugn och ro, men ändå skönt att landa hemma en stund. Dessutom flera dagar och kvällar med fint väder!

Vackra sommardagar kan det verkligen vara härligt i Pampas marina, där vi bor. Spegelblankt vatten, småbåtar som tuffar ut och in, människor som sitter på restaurangens uteservering och änder som simmar eller hänger på bryggorna.

Besök av sydafrikanska vänner

Vi förberedde också hela tiden för besöket av våra sydafrikanska vänner. Vi hängde ju med dem i Johannesburg och Krugerparken tidigare i år. Vi har länge vetat att de skulle besöka oss i Sverige nu i sommar, men det har ändå varit svårt att föreställa sig att de plötsligt ska vara här.

Men så var det dags! Henri anlände vid 10-tiden till Arlanda, från Dublin. Michelle kom en timme senare, från Johannesburg via Paris. (Ja, de är också flitiga resenärer! Det var ju i Filippinerna vi lärde känna dem.)

Stockholm visade sig från sin bästa sida, och det känns som att våra långväga gäster verkligen uppskattade marinan, vädret och husbåtslivet. Det blev till och med flera dopp!

Michelle och Peter badar i Pampas marina
Michelle, Peter samt två änder som blev nyfikna

Stockholmsbesök

Vi startade med en lugn dag i marinan – när man rest långt behöver man ju ofta vila en del. Därefter blev det två dagar i Sveriges huvudstad. Vi har planerat ett helt reportage om detta, så vi återkommer om det. Så länge kan vi berätta att våra vänner överraskades av hur vackert Stockholm är, samt över hur mycket vatten det finns överallt.

Först tyckte de att “var är alla människor?”, men det var innan de kom till Djurgården och Gamla stan. Då var det plötsligt livligt!

Våra vänner Henri och Michelle, från Sydafrika, på Djurgårdsbron

Sverigeresa med husbilen

Vi är nu “färdiga” med Stockholm och har gett oss av på husbilsresa i Sverige tillsammans med våra vänner. Planen är att visa dem (delar av) Sverige, helst under lugna och avslappnade former.

Hur det ska gå att resa fyra i husbilen? Vad vi ska hitta på? Och vad de ska tycka om Sverige? Följ gärna äventyret på Instagram på @freedomtravelnews! Vi kommer också skriva mer här så fort vi hinner!

Husbilen FREEDOM under vår resa i Dalarna

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Att våra vänner från Sydafrika är här såklart! Det är verkligen roligt att träffas igen och att få visa vårt land för några som kommer så långt ifrån. Det är också härligt att vi nu kommit iväg på husbilsresan i Sverige … det återstår att se hur det blir!

Din tur … Vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

Veckan som kommer

Vi har nyss lämnat Stockholm på vår husbilsresa som går söderut genom mellersta och södra Sverige. Vi berättar mer så snart vi hinner! Här på FREEDOMtravel kan du bland annat också vänta dig fler reportage från vår resa i Dalarna. Nu önskar vi en riktigt fin fredag och helg!

Missade du förra Happy Friday? Läs Hemma från Dalarna – redo för besök från Dalarna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev