Meny Stäng

Utmaningar, firande och träff med husbilsvänner

Annons

Först tänkte jag skriva “motgångar”, men utmaningar är bättre, eller hur? För så är det ju förstås. Allt är inte “happy” hela tiden. Det är en massa grejor som krånglar hela tiden, som man måste ta itu med …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Utmaningar

Är det inte glatt och roligt hela tiden att resa runt som vi gör? Vi tycker att vi har ett drömjobb och vi älskar det, men det betyder ju inte att det är enkelt. En av de största utmaningarna för oss är förstås att få det hela att gå ihop ekonomiskt. Vi vill verkligen göra något bra, både för läsaren och för resmålen som vi skriver om, men det innebär också att vi konstant måste sälja in konceptet för nya samarbetspartners, vilket ibland är utmanande.

Som press får vi relativt ofta kostnadsfritt inträde till sevärdheter, men det är inte alltid så, och vi prioriterar ständigt hur vi ska spendera våra kronor bäst. Och ibland är det andra små utmaningar, som att man inte får fotografera. Vi brukar då fråga om vi kan få använda en pressbild, för att visa för er läsare. “Du kan köpa den här boken med bilder i”, svarar då någon farbror från ett hembygdsförbund. Men alltså tja, vi var ju mer ute efter rättigheter att få visa bilden digitalt …

Sedan är det ju allt annat i livet samtidigt. Peter renoverar, fixar och tapetserar och gör såååå fint i husbilen (vi ska visa snart!). Vad händer då? Jo, det regnar in genom taket, mitt i den nya klädseln! Alltså, var är vattenläckan? Vi fattar inte?

Och varför tar batterierna i husbilen slut så fort när vi fricampar, trots att vi verkligen snålar på elen? Vi fattar inte det heller … Dessutom krånglar min (Helenas) dator och är superseg

Varning för troll i skogen i Dalarna!

Firande

Vi fyller båda år på sommaren och denna vecka var det min (Helenas) tur att fylla år. Vi firade bland annat med våffellunch på Buffils Annas kaffestuga i Siljansnäs. Sååå mysigt!

Träff med husbilsvänner

Vi har också fått till en träff med husbilsvänner denna vecka. Paret bakom Instagram-kontot @husbilsbogarna befann sig i närheten av oss och bjöd in oss på en kväll med thaimat. Sååå trevligt! Vi träffades på rastplatsen Fornby Långbrygga i Siljanäs, där det blev både god mat och en massa trevligt snack. Vilka härliga killar! Vi önskar en fortsatt fin tur!

Lite nytt på sajten!

Vi reser inte bara runt med husbilen, utan vi jobbar också och utvecklar sajten. Här är några nyheter under den senaste tiden:

  • Vår sida om Sverige är ombyggd så att det är lättare att hitta. Nu går du direkt till önskat landskap – och där hittar du alla reportage.
  • Nya landssidor är uppe i menyn! Nu kan du hitta direkt till reportage om Jordanien och Zimbabwe.
  • Onsdagsrummet pausar. Vi har för mycket annat att publicera just nu, så det får inte riktigt plats. Kanske kommer det tillbaka, kanske inte?

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Att vi får fortsätta resa i husbilen, att den fortsätter rulla (trots vattenläckage) och att vi träffar en massa underbara människor!

Din tur … vad har varit bäst under din vecka?

Fin skulptur i Leksand, av Eva Fornåå

Veckan som kommer

Vi reser i Dalarna just nu, och det fortsätter vi göra under veckan. Vi har hittills berättat om First Camp Orsa – Dalarna, och det kommer mycket mer om Dalarna snart! Naturligtvis blandat med resenyheter och reportage av gästskribenter. Vi önskar en riktigt fin fredag och helg!

Missade du förra Happy Friday? Läs Hälsingland och Dalarna – husbilsresan fortsätter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev