Meny Stäng

Husbilspass, husdjursvänliga hotell och hit reser svenskarna

Annons

Då var det måndag igen, och dessutom är semestrarna huvudsakligen förbi. Med andra ord fylls vår inbox av massor av pressmeddelanden. Vi har sållat lite i skörden och presenterar resenyheter från veckan.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hit reste svenskarna i somras

Under sommaren 2024 prioriterade svenskarna sol och bad. Resebyrån Tickets lista över de mest populära resmålen toppas av spanska destinationer. Samtidigt har Paris gjort entré på topplistan, tack vare det ökade intresset i samband med OS. De höga priserna på sista minuten-resor gjorde dock att många svenskar inte kom i väg på utlandssemester i år. Hit reste svenskarna sommaren 2024:

  1. Malaga, Spanien
  2. Mallorca, Spanien
  3. Alicante, Spanien
  4. Split, Kroatien
  5. Barcelona, Spanien
  6. Nice, Frankrike
  7. London, Storbritannien
  8. Kreta, Grekland
  9. Paris, Frankrike
  10. Rhodos, Grekland
Paris har tagit sig in på Tickets top 10-listan 2024, troligen på grund av OS.

Färre semesterfirare ombord Stena Line än väntat i sommar

Stena Line rapporterar en negativ utveckling för årets sommartrafik mellan Sverige och Danmark, särskilt bland svenska, men även danska passagerare. I juli reste 14 procent färre resenärer mellan Göteborg-Fredrikshamn och Halmstad-Grenå jämfört med föregående år. Utvecklingen ser dock ut att vända och Stena Line räknar med att nå sina budgetmål under de kommande månaderna.

Stena Danica, foto: Stena Line

Efter vårens succé – ny omgång släpps av Husbilspasset!

Efter succélanseringen i våras släpper First Camp nu ännu fler Husbilspass, som nu är helt digitala. När Husbilspasset lanserades i april 2024, sålde alla 1 000 pass slut på mindre än 24 timmar och efterfrågan har varit hög sedan dess. För endast 299 kr kan ägaren av passet bo på valfri First Camp-destination under veckorna 1-24 samt 32-52, 2024 i Sverige, Norge och Danmark, till ett fast pris på endast 250 kr per natt. Passet köps online via firstcamp.se.

First Camp Grenen Strand – Skagen, foto: First Camp

Kraftig uppgång i resebokningar inför vintern

Än är sommaren inte över men många svenskar längtar redan efter en ”thaimout”. Hos reseaktören TUI har bokningarna av vinterresor totalt ökat med 14 procent jämfört med i fjol, varav bokningarna till Thailand ökat med över 30 procent. Även inför höstlovet har bokningarna ökat jämfört med i fjol – en uppgång med 20 procent. Mest bokat hos TUI vintern 2024/2025:

  1. Kanarieöarna
  2. Thailand
  3. Kap Verde
  4. Mexiko
  5. Egypten

Norwegian Cruise Line lanserar säsong med 250 nya rutter

Norwegian Cruise Line (NCL) presenterar vår- och sommarsäsongen 2026. Säsongen erbjuder nästan 250 nya rutter till Karibien, Bahamas, Bermuda, Alaska, Kanada och New England. För första gången på många år är NCL också tillbaka i Philadelphia. Utöver det nya programmet seglar NCL till mer än 450 destinationer över hela världen. Några höjdpunkter från NCL:s vår- och sommarsäsong 2026:

  • Nya hemmahamnar och rutter i Bermuda, Kanada och New England.
  • Förlängd säsong på Bahamas.
  • Kryssningar till Karibien med Norwegian Prima
  • Alaska i fokus
  • Norwegian Jade erbjuder sjudagars kryssningar mellan Vancouver, British Columbia och Whittier, Alaska.
Norwegien Jewel i Philadelphia, foto: Norwegian Cruise Line

Singapore Airlines utökar med fler avgångar

Singapore Airlines (SIA) utökar antalet flygningar under sommarsäsongen 2025. Antalet flygningar per vecka till Singapore kommer ökas från London, Rom, Milano och Barcelona. Dessutom har flygbolaget ökat till dagliga flygningar på rutten Köpenhamn – Singapore, jämfört med tidigare fem flygningar/vecka, vilket förbättrar förbindelsen från Norden till Asien och Australien. På rutten Köpenhamn – Singapore kan resenärer i business class avnjuta en exklusiv tvårättersmeny från danska Michelinrestaurangen AOC, till och med den sista september.

Husdjursvänliga hotell trendar

Den 26 augusti inträffar den internationella hunddagen. Enligt data från Hotels.com har recensioner som innehåller ordet “husdjur” eller “husdjursvänligt” ökat med 5 procent jämfört med samma period förra året, vilket tyder på en växande efterfrågan för boenden som välkomnar husdjur. För att hjälpa hundägare att planera den ultimata semestern har Hotels.com sammanställt en lista över topprankade hotell som tar emot husdjur.

  • Hotel Chinzanso, Tokyo, Japan
  • nHow Amsterdam RAI, Amsterdam, Nederländerna
  • Hôtel Swexan, Dallas, USA
  • Rome Caveleri, Rom, Italien
  • Castlemartyr Resort, Cork, Irland
Hotellgäst på Rome Caveleri i Rom, Italien

veckans reflektion

På sätt och vis förvånande att färre tagit färjan till Danmark, även om det kan förstås utifrån samhällsekonomiska perspektiv, såsom en svag svensk krona. Själva har vi rest relativt lite i Danmark, men vi skulle gärna vilja se mer av vårt grannland! Vad gäller husbilspasset så har vi inte testat det själva, men det låter som att det kan vara smidigt och prisvärt, så vi förstår att det är populärt. Någon som testat, som vill berätta kanske?

Missade du förra resenyheterna? Läs Prisras på resor, typiskt svenskt och superseniorer sökes

Prenumerera på vårt nyhetsbrev