Annons

Vi befinner oss på husbilsresa genom Sverige, med våra sydafrikanska vänner Henri och Michelle. Hur går det, vad upplever vi och vad tycker de om vårt lilla hörn av världen? Här kommer en första kort liten rapport …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

På husbilsresa genom Sverige – med våra sydafrikanska vänner

Fyra vuxna – från två olika världsdelar – på en husbilstur genom Sverige. År det galet? Ja, kanske lite. Men om man inte är galen så blir ju livet lite tråkigare.

Michelle och Henri fixar med sin resväska, som de förvarar i vårt “garage” i husbilen

Ett första stopp i Trosa

Henri och Michelle flög till Stockholm, och vi startade med tre-fyra dagar i huvudstaden. Vad vi gjorde då har vi berättat om i reportaget om Stockholm med utländska gäster.

Därefter var det dags att ge oss av i husbilen! Vi startade lugnt, med att packa in och handla, och körde en kort sträcka till fina Trosa.

Kanske blev våra vänner lite förvånade när vi stannade på en asfalterad parkeringsplats (ställplats), men när de fick se charmiga Trosa förstod de väldigt väl varför vi valt att stanna här. De älskade staden och uttryckte gång på gång att de fascinerades av hur pittoreskt, välstädat och välordnat det är.

Michelle, Henri, Helena och Peter i Trosa

Att resa fyra vuxna i en husbil

Så, hur är det då att resa fyra vuxna i en husbil? Vi lärde känna varandra i Filippinerna förra året (under gemensamma båtturer!) och därefter har vi besökt Henri och Michelle i Sydafrika. Vi har ju upptäckt att vi trivs bra tillsammans, men självklart är det ändå en utmaning att resa så här nära varandra, under så här lång tid.

Fördelen är att vi alla visar varandra hänsyn, och att vi ger varandra utrymme. Vi behöver alla egen tid för att jobba, vila, duscha, prata i telefon och hänga vid sociala medier. Sedan är man redo för att umgås och upptäcka!

Hur upplevs Sverige?

Så, hur upplever våra vänner Sverige? Vi planerar att återkomma och berätta mycket mer om det. Så länge kan vi säga att de använder ord som vackert, grönt, rent, välordnat, säkert och pittoreskt. Emellanåt frågar de “Var är alla människor?” och ibland tycker de att det är lite kyligt, men huvudsakligen är de överväldigade av hur fint och avslappnat det är.

Michelle och Henri i Vadstena

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Vi gillar att tänka tillbaka på veckan som gått och påminna oss om det som är positivt. Denna vecka är det utan tvekan resan i Sverige tillsammans med våra sydafrikanska vänner. De hjälper oss att se Sverige med nya ögon och det är helt fantastiskt att uppleva vårt eget land tillsammans med dem.

Din tur … Vad kan du lyfta fram som bäst från din vecka?

Michelle och Peter vid Brahehus, vid Vättern

Veckan som kommer

Vi har hunnit en bit på vår Sverigeresa tillsammans med Henri och Michelle, men vi har fortfarande en bra bit kvar. Under veckan fortsätter vi att upptäcka Sverige tillsammans med dem!

Här på FREEDOMtravel kommer vi att berätta om första delen av Sverigeresan, blandat med andra reportage, av både oss och gästskribenter. Du kan naturligtvis också följa Sverigeresan på Instagram på @freedomtravelnews.

Nu passar vi på att önska en riktigt fin helg!

Sydafrikanska Michelle vid Vättern i Sverige

Missade du förra Happy Friday? Läs Nu är våra sydafrikanska vänner på besök i Sverige!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev